מצא את ההבדלים

durbake

New member
מצא את ההבדלים../images/Emo22.gif

במדינה אחת מבקשים להוריד סרטונים גזעניים שקוראים לגירוש מיעוטים שבה במדינה שניה ממנים שר גזען שקורא לגירוש מיעוטים שבה במדינה אחת קוראים לזה אנטישמיות במדינה שניה קוראים לזה צורך קיומי http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3526398,00.html

respecta1

New member
שום גירוש

הגבולות של ישראל לא קבועים, וליברמן מציעה פיתרון טוב לסיכסוך, להביא את המשולש וואדי ערה לפלסטינים בתמורה לגושי ההתישבויות - אין בזה שום דבר גזעני.. להכיר בעובדה שבאזורים האלה הלאומנות הערבית פורחת ומשגשגת והאנשים שם רואים את עצמם יותר פלסטינים מישראלים מה הקשר בין זה לגזענות? נראה לך שאם היה סכסוך ערבי - ישראלי ליברמן היה רוצה לעשות בכלל חילופי שטחים או מישהו היה רוצה לעשות גירוש כמו שאמרת (עזוב שאתה רוצה לעשות גירוש שהגדרת אותו גזעני למתנחלים) ? אם התשובה היא לא וזו התשובה אז זו לא גזענות, חלק מהפירוש של המילה גזענות זה שנאת חינם, ובסכסוך אלים בין שני עמים זה כבר שולל את החינם מהשנאה.

הבדל עצום, קונטקסט שונה לחלוטין, מניעים שונים

לחלוטין. יהודים הם לא מיעוט לאומי והם לא מעוניינים לשנות את פולין, הם נאמנים לפולין בכל מה שהיא מייצגת. לקחת 2 מקרים שונים לגמרי והשוות בינהם... ערביי ישראל הם פלשתינים, הם מיעוט לאומי, הם מעוניינים בשינוי הסטטוס קוו, הם קוראים תיגר על הסדר הקיים, הם שונאים את ישראל וכל מה שהיא והציונות מייצגים. שונה לחלוטין. חוץ מזה, זה לא גירוש, גירוש חייב לכולל הזזה פיזית מהאדמה, לא שינוי ריבונות, ישראל לא מחוייבת להיות ריבונית על המשולש וואדי ערה, אי אפשר לשנוא את המדינה מצד אחד ומצד שני לרצות להנות ממנה, זה לא עובד ככה.

למה לחלום? אתם בהתנהגותכם מקדמים את הרעיון

יותר טוב משאנחנו יכולנו... כל גילויי הלאומנות הפלשתינית והציפצוף עלינו רק מחזקת גורמים שבעד להפרד מוואדי ערה והמשולש. אני אישית מחזיק ברעיון כבר הרבה לפני זה,אבל הרבה אנשים הצטרפו ומצטרפים אליו... ומה, מה תושבי וואדי ערה/המשולש יכולים לעשות בעיניין? להפגין? שיפגינו, לעשות מהומות? נדכא אותם, מה? בג"ץ יעצור תוכנית כזו? אין לו סמכות כזו,מה? תקראו לנו גזענים ופאשיסטים? אתם קוראים לנו גזענים ופאשיסטים כבר היום, מה חדש בזה? זה רק עיניין של החלטה, וזה יקרה מתישהו, אני לא יודע אם בשנים הקרובות, אבל זה רעיון שהולך ותופס תאוצה והרבה מקרדיט לכך - ערביי ישראל בכבודם ובעצמם, אני בטוח שיהודים ראו את ההפגנה באום אל פאחם עם השוואת חיילי צה"ל לנאצים וזה שהונפו שלטים שהיה כתוב בהם "ציונאצים", עזרה לרעיון לתפוס עוד ועוד תאוצה או לזה או לרעיון הקיצוני של טרנספר...רעיון שאני לא חלק ממנו, אני עוד בצד המתון והשפוי, אבל אתם דואגים יפה מאד שהצד שלי ילך ויקטן והצד הקיצוני ילך ויגדל...

הצד המתון? באיזה אגדה אתה נמצא איש?

האם לא אתה זה שהציע פעולות שאפילו ממשלות שישבו בהן שרים מהימין הקיצוני לא העזו לעשות? האם לא אתה מציע לממש את המצע של איווט ליברמן, ולשלול אזרחות מאזרחים ישראלים לא יהודים? לא שזה יטריד אותך במיוחד, אבל השיח שאתה מקדם נחשב באירופה לימין קיצוני לכל דבר. במה הוא שונה מזה של לה-פן, פלאמס בלוק, מפלגת החוק השויצרית, או היידר? בעצם יש הבדל- אלה מנסים לשלול את האזרחות למהגרים, ופה אצלנו מהגרים כמו ליברמן (או בני דור שני) רוצים לשלול את האזרחות לבני הארץ.

respecta1

New member
ה"ימין הקיצוני"

הוא ארץ ישראל השלמה.. פה דווקא יש רעיון שהשמאל הציוני אמור לאמץ. הרעיון אומר, להביא לפלסטינים ריבונות על המשולש, חילופי שטחים, אנחנו נשארים עם גושי ההתישבויות ובתמורה הם מקבלים חלקים ערבים (או כמו שאתה מכנה אותם, פלסטינים) מהמדינה. רעיון שהוא בעד הבאת שטחים לצורך שלום, גם פותר את הבעיה הדמוגרפית (שלא משנה רק לשמאל קיצוני\ימין פלסטיני אנטי ציוני כמוך.) וגם מביא תשובה לדרישה המגוחכת של הפלסטינים לגרש 400 אלף איש מבתיהם ולעשות טרנספר ליהודים.

בניגוד למשטרים שמאלניים שגירשו עשרות מיליונים

ממולדתם ואדמתם והגלו אותם לארץ גזירה שם השמאלנים רצחו אותם במחנות ריכוז והשמדה באלף מיתות משונות, אנחנו מציעים פיתרון הומאני לסכסוך היהודי-ערבי: שתי מדינות לשני עמים. הפלסטינים במדינה משלהם ואנחנו במדינה משלנו. פלסטיני 48' משליכים כל יום את האזרחות הישראלית שלהם לזבל ויורקים על דגל המדינה הזאת כשהם מניפים את דגלי פלסטין - אז מה הבעייה שחלק מהם יצטרפו על ישוביהם למדינה שלהם וייפרדו מאיתנו? אנחנו מעוניינים להתגרש מהם, לא רוצים יותר את הנישואים בכפייה איתם ואת המריבות הלא-נגמרות. נהייה מוכנים אפילו לשלם להם מענקי הסתגלות כדי שהניתוק מהגזענות של המדינה הציונית השנואה וההשתלבות בפלסטין החופשית לא יקשו עליהם יותר מדי. אתה כמובן יכול לאות סולידריות עם מאבק השחרור שלהם מהכובש הציוני לעבור יחד עם חבריך השמאלנים אליהם, אם הם ירצו ויצטרכו אתכם עוד אחרי ה-ANSCHLUSS עם פלסטין שמעבר לגבול.
מעמכם לשעבר תקבלו את ברכת הדרך (אבל לא כסף, שאותו תצטרכו להרוויח סוף סוף בעבודה למען פלסטין, מושא תשוקתכם).

אנטוליו

New member
../images/Emo132.gifבקשר לפסיקתך:

" אי אפשר לשנוא את המדינה מצד אחד ומצד שני לרצות להנות ממנה, זה לא עובד ככה". אתה מתייחס לחרדים?

ksimeroni

New member
נו תהיה רציני אנטוליו

לכת החרדית מותר הכל הרי אחרי הכל גם היא נמנית על הגזע הנבחר ה"נבחרים" נחלקים לשתי קבוצות : הציונים (הכופרים, מבחינת החרדים) והחרדים (הפנאטים, מבחינת הציונים) יהודים? מה זה בכלל? מוכר להם מאיפשהו, אבל הם לא זוכרים איפה הם שמעו את המילה הזאת....

respecta1

New member
גם אלה וגם אלה יותר יהודים ממך

יהודי לא שונא את עמו.

אנטוליו

New member
../images/Emo13.gifלא ידעת שיש כלל ברזל אצלנו:

את מה שמותר ליהודים - אסור על הגויים. אם, לדוגמה, הגוי כמו לה פן אומר: צרפת לצרפתים, אז הוא לאומן, גזען וניאו-נאצי, אך אם אותו הדבר אומר פוליטיקאי ישראליי, בשינוי קל, כמובן: ישראל היא מדינת היהודים, אז הוא פטריוט דגול וכל מי שדורש מדינה לכל אזרחיה הוא בוגד.

אנטוליו

New member
זה כל המדינות בעולם, לפחות של העולם המערבי

שישראל משייכת את עצמה אליו. ישראל היא מדינת היהודים ואוי ווי אם מדינה אחרת תעיז להכריז על עצמה כמדינה של קבוצה אתנית או דתית אחת בלבד בזמן שקיימים שם קבוצות אחרות. כאמור: מה שמותר ליהודים - אסור על הגויים.

אושרי 7

New member
למי לעזאזל יש בעיה

שצרפת תכריז על עצמה כמדינת הצרפתים? לי לא תיהיה שום בעיה עם זה.

shm490

New member
אולי בכל זאת ,תתן לי הסבר קצר

מה זה " מדינת כל אזרחיה " שכל מדינות העולם הן כאלו , הרי יש הבדל בין סעודיה לבריטניה ואיראן וצרפת וסוריה וארה"ב .

אנטוליו

New member
בגלל זה הזכרתי את העולם המערבי

שישראל מתיימרת להשתייך אליו. שם מקובל שהמדינה שייכת לכל אזרחיה, ללא הבדל במוצא אתני, דת או מין. אגב, היהודים בחו"ל וגם בארץ חסידים נלהבים של השיטה הזאת... כל עוד היא לא נוגעת למדינת ישראל. אז הם פתאום מחליפים את עורם ותוקפים את אלה שדורשים שגם ישראל תהיה מדינת כל אזרחיה. אז הם מכנים אנשים כאלה "בוגדים". צביעות אנושית במיטבה.

למעלה