מצא את ההבדלים

שחף77

New member
מצא את ההבדלים

רציתי לשאול מה לדעתכם ההבדל בין המילים: וודאות ואמת, וכן בין ציניות לאירוניה
 

Tangled_Heart

New member
ציניות ציניות....

: ) אני כל כך אוהבת את מושג הזה, אני למעשה חיה אותו. אמממ, אני לא ממש בטוחה לגבי וודאות ואמת, ולא ממש מצליחה להתנסח כראוי..אבל לגבי ציניות ואירוניה... ציניות-כשאתה מעמיד פני רציני....כשלמעשה אתה צוחק, לא רציני, ולא מתכוון למה שאתה אומר...כלומר, שנון משהו. אירוניה...זה כבר משהו אחר לגמרי...אירוניה זו מן דרך של הגורל לצחוק עלינו אני מניחה. (כשמדובר במצבים כלומר) גם כאן, אני לא ממש בטוחה איך להסביר את עצמי, אולי המילון יעשה עבודה יותר טובה, מדובר כאן באירוניה מילולית ולא סיפורית: ``לגלוג קל, כך שמשתמשים במשמעות הפוכה, מנוגדת.`` לא היה לי ממש כח לחפש במילון מושגים ספרותי.... צניות- ``תכונת האדם הציני, יחס של זלזול במקובל ובמוסר החברתי, ראיית הצד הלא רציני בתופעות שונות`` לקוח ממילון ``ספיר`` רוני, אשכרה פתחה מילון בשביל הודעה לפורום : )
 

שחף77

New member
חפש את ההבדלים

זה בדיוק העניין!! הניסוח, המילים המתאימות ביותר... אני חושבת שחיפוש אחר האמת מתחיל קודם כל בחיפוש אחר וודאות כלומר קיים סדר כלשהוא אני חושבת שוודאות זה מצב נפשי, לעומתה אמת היא משהו שקשור יותר לחיצוני ולא ישירות אל האדם מה אתם חושבים? כנ``ל לגבי ציניות-לי זה נראה מצב שמאפיין אדם, בעוד שאירוניה זה משהו חיצוני שבא לתאר מצב חיצוני,אולי תרבותי- חברתי. ;-)
 
תשובה!!! H-)

וודאי שכולנו נמות, אך האמת שאני מקווה לחיות לנצח!! גישתן אל האמונה היא צינית, אך כמה זה אירוני שהתאהב בבחורה חרדית!!! סגול
 
אירוניה וגורל

מה עם גורל....יכול להיות שהאירוניה זה תוצאה של הגורל שמהתל בנו?
 

kl

New member
ההבדל...

תהליך הרישום מייגע וכבר שכחתי למה נכנסתי... וודאות ואמת - וודאי לדידי זה משהו אמפירי יותר, אמיתי אולי זו התחושה, משהו קונקרטי יותר ואולי שלא תמיד ניתן להוכיח. ציניות ואירוניה - אולי ציניות זה גם סוג של אירוניה. אירוניה היא דבר חיובי לכל הדעות, ציניות עלולה להתבטא גם באופן שלילי.
 
נסה את זה.

בעוד שאמת היא דבר נכון, ההפוך משקר. דבר ודאי הוא דבר בטוח, שאינו ספק. אירוניה היא ליגלוג קל ומוסתר. ציניות לעומתה, היא גסות רוח ויחס של זילזול במקובל, במוסר החברתי. להשכלה כללית* ציניות הוא מושג הנגזר מכת פילוסופים ביון הקדומה שראו בהסתפקות במועט את המידה הנעלה ביותר והטיפו לנדיבות, צדקה ולחיי פרישות. במרוצת הזמן הפכה השקפה זאת לקיצונית עד כדי זילזול גמור בכל בכל הנימוסים המקובלים ובערכי התרבות הקיימים. וכל זה, כתוב במילון אברהם אבן שושן. תא``י.
 
למעלה