מצבות לקהילות שחרבו בבתי העלמין

מצבות לקהילות שחרבו בבתי העלמין

מצבות לקהילות שחרבו בבתי העלמין בארץ השבוע דיברנו על מצבות בארץ למשל זגלמביה. ענת הביאה קישור חשוב של חברת קדישא בת"א המתעדים מצבות אלה. פתאום גיליתי שמצבה זגלמביה שבבית העלמין נחלת יצחק לא קיים באותו אתר. פניתי להנהלת אירגון יוצאי זגלמביה להעברת הפרטים המדוייקים לאתר האינטרנט של חברת קדישא. מצבת יוצאי זגלמביה אחת הראשונים בארץ והיוזם היה אז מנכ"ל חברת קדישא ת"א. בעקבות זאת עלה לי רעיון שכל המצבות לקהילות הם לא ממוסדות, אין רישום וחלק מהם מוזנח בגלל שיוזמי ובוני המצבה אינם בחיים. אני חושב שאנו חברי בפרום יכולים לתעד בקלות (לא צריך ויזה או דרכון ולטוס לחו"ל). מי שיודע כל קיום מצבה מעין זו אנא ידע אותנו. מי שיש לו אפשרות צילום דיגטאלי אנא צלמו נפתח אלבום מיוחד לנושא זה. יכול להיות שיש בני דור שני ושלישי של נצולים שלא מודעים שינה איזו שהיא מצבה באחת בתי העלמין. נקלעתי גם המצבות די חדישות שקהילה שעלתה לא ממזמן בנתה המצבה בבית עלמין קרוב למקום מגוריהם. בואו נעשה סדר בעזרתכם ומכבד זאת ע"י צילום ותיעוד. או נגרום לשיפוץ מצבה אם צריך, ונפנה לגורמים המתאימים.

בבית העלמין בחולון יש מצבות רבות של

קהילות שחרבו. ישר כח בני על הרעיון המבורך. ועל תיעוד המצבה לזכר קהילת זגלמביה באתר חברא קדישא בת"א. האם אין ספר שמאגד בתוכו את כל המצבות לקהילות שחרבו בארץ? לגבי מצבות ללוחמים שנהרגו יש ספר של אריה יצחקי.

לא ידוע לי על ספר

ואם אין ספר, מפורום זה יצא הספר. עובדה שבאתר חברת קדישא ת"א רובם לא מתועדים. אני אישית מקווה למבצע זה בקרוב ואקח עימי מצלמה.

האם ב"נחלת יצחק" יש מצבות לקהילות

ראיתי את המצ"ב בפורום "שורשים משפחתיים", הודות לארנון הרשקוביץ - מנהל הפורום.

בנחלת יצחק יש הרבה מצבות לקהילות

האתר של החלת יצחק רק מזכיר בו אישים חשובים. בנושא מצבות לקהילות אחת הראשונות מצבת קהילת זגלמביה (שהזכרתי כאן לפני כמה ימים) יש עוד הרבה אני מתכוון לצלם שם ולהציג כאן בפורום. באתר של חברת קדישא רובם לא מוזכרים. הנבלת אירגון זגלמביה מתכוונים לפנות לחברת קדישא ולטפל בזה.

Sarika

New member
בני ישר כח על הרעיון שלך

נכנסתי לאתר של חברת קדישא, חפשתי תעוד על המצבה של קהילות יוון שנמצאת שם ולא מצאתי, שלחתי להם מייל בנושא ולא קבלתי כל מענה.

deebeebee

New member
בנחלת יצחק גם אנדרטאות לקהילות

שונות. מלבד זאת ישנה אנדרטאה המשמשת גם כקבר- האנדרטה של טרבלינקה. הרב פרנקל ז"ל, כאשר נסע לטרבלינקה, ראה שם שרידי גופות/עצמות, הוא אסף כמה שניתן והביא אותם במזוודתו לקבורה כאן בנחלת יצחק. מכיוון שהוריו של אבי וקרובי משפחה אחרים ניספו בטרבלינקה, אני רואה באנדרטה מעין קבר שלהם (כי לא ממש ידוע את שרידי גופותיהם של מי מהנרצחים הביא הרב פרנקל.)

למעלה