מצבות שעברו את השואה

מצבות שעברו את השואה

בית הקברות של בנדין העיר של הורי היה סמוך בצ'לאצ'. ביוזמת ג'ף צימלר חוקר הגר בניו יורק יזם פרוייקט של צילום של כל המצבות. תרגם את כל הכתוב על המצבה, מיין הכניס לטבלת אקסל. לפני כמה שבועות שהוא היה בארץ הראה לי את הפרוייקט שלו. ביקשתי שישלח לי את התמונות של המצבות עם שם "הרשקוביץ" בים ו' האחרון קיבלתי מייל עם מספר תמונות של מצבות. בהתרגשות מצאתי את המצבה של אח סבתי מרדכי מאיר בן משה זאב (וולף) נפטר בשנת 1926, (לא ידעתי על קיום המצבה) מצבת אישתו ומצבת בתו "חוולע" שנפטרה בגיל 16. יש עוד תמונות אני בשלבי מחקר. בתמונה המצורפת נמצאת המצבה

התמונה של מרדכי מאיר

יש לי תמונה מקורית שלו ילדיו האחרים לא שרדו את השואה ולא נשר זכר. השבוע יום הקדיש הכללי בעשרה בטבת יש הזדמנות להגיד קדיק אחר בני משפחה שאין מי שיגיד אחריהם קדיש. מרדכי מאיר נפטר שאביו היה בחיים. בתמונה בצד שמאל מרדכי מאיר, לידו אביו משה וולף שנפטר בגיל 105. הסבא של אבי ז"ל, לידו אח אחר יעקב שמואל ז"ל (לזה יש סיפור אחר) בצד ימין סבי ישראל יוסף ז"ל.

עידן אחר

האם תוכל בני לכתוב עבורנו, מה כתוב על המצבה. תודה מראש וכל טוב.

רק קבלתי את התמונות

אני אשב בשקט ואנסה לשחזר את הכתוב יש עוד תמונות ואציג אותם. בתכנון להוציא ספר ליוצאי זגלמביה עם כל החומר. שבוע טוב

deebeebee

New member
לצערנו---

ברוב בתי הקברות יש מצבות מנותצות אותן קשה לזהות. ואגב, גם השלמות לא תמיד קלות לזיהוי כי, פרט למקרים חריגים, לא נהגו לרשום שם משפחה.

אם מדברים על מצבות

למשפחת אמי ז"ל יש חלקת קבר משפחתית בבית הקברות היהודי בסגד. שם קבורים סבי, הסבתא שלי, אמי, אחותה ודודי. ב1995 ביקרתי עם אשתי בפעם הראשונה אחרי המלחמה. בית הקברות היה ג'ונגל מרוב עשבים לא ראו את המצבות. הזהירו אותנו לא ללכת לשם כי זה מסוכן. ליד השער הכניסה ישבו שני פועלים ושתו קפה. ביקשתי מהם לעזור לנו להגיע לחלקת הקבר. יצאנו לדרך כמו בג'ונגל הם עם מעדר חתכו עשבים כדי לפלס דרך. מצאנו את החלקה וגם את המצבות השקועות בבוץ ובעשבייה. אחרי שיצאנו משם אמרתי לפועל האחראי: "בוא נעשה עסק, אני אתן לך 100 $ עכשיו אתם תנקו את חלקת הקבר ותטפלו בה כמו שצריך. הנה הכתובת שלי, ברגע שהיא תהיה מטופלת שלחו לי תמונה ואני אשלך לכם 100$ " מאז עד היום הם מטפלים מנקים שותלים פרחים ושולחים לי תמונה ואני שולח להם 100$ בחזרה כל שנה.

יצחק, מרגש שיש מצבה, זו זכות

גם לך וגם עבור בני. רבים מבני משפחתי, קבורים באדמת אירופה, ואין לי אפילו מצבה לחפש.

למעלה