מצבים לא נעימים בגן

מצבים לא נעימים בגן

שלום,

רציתי לשתף ולהתייעץ בנוגע למקרים שקרו לאחיינית שלי במסגרת הגן,
אני מניחה שלאור העובדה שאני הדודה, יש גבול למה שאוכל לעשות, אך רציתי להתייעץ ולשמוע דעות נוספות על המקרים.

האחיינית שלי היא מאוד ביישנית וחסרת בטחון, אך בגן הצליחה להקיף את עצמה בשלוש חברות טובות (זה נבע בעיקר מכך שהאמהות חברות).

לקראת סוכות, נבנתה סוכה בגן ובעת זמן חופשי נעלמו להן 4 הבנות אל תוך הסוכה (בעיני- כבר הכשל הראשון; הגננת לא שמה לב לכך שנעלמו לה משדה הראייה 4 בנות?),
בסוכה, להבנתנו מהילדה, הן שיחקו "רופא וחולה" ובעוד האחיינית שלי מבקשת שלא יעשו לה כלום, הורידו לה את התחתונים ולטענתה הכניסו לה מקל לעכוז (כנראה שלא לפי הטבעת, אבל הטראומה היא אותה הטראומה).
לאחר המקרה הילדה כמעט ולא אכלה ולא תקשרה עם הסביבה מספר ימים.
חשוב לציין שהיא מאוד סקרנית, והובהר לה (!!!) המון פעמים שלא נוגעים באזורים שם כי זה מסוכן, ולכן היא מאוד מפחדת להתעסק באזורים 'למטה'.

מקרה נוסף שקרה, והועבר לנו ע"י הגננת היה כי היה זמן חופשי והאחיינית שלי וחברה שלה הלכו אל הנדנדות וברגע שהאחיינית שלי התיישבה, הגיחה חברה נוספת ואמרה לה לרדת מהנדנדה.
האחיינית הגיבה בכך שהיא לא רוצה, הרי היא הרגע הגיעה.
שתי הבנות החלו בצעקות עליה, והיא מצידה-- ירדה ובכתה בצד.

לא ברור לנו מה הולך עם הגן ומה צריך לעשות, אך כן חשוב לי לציין שהילדה שאחראית על המקרים הללו ("המובילה", אפשר לומר) היא ילדה שידועה כמתוסבכת שכן הוריה התגרשו כשהייתה בת חצי שנה, והגננות בגן יודעות שהיא אלימה. ההורים של הילדה נמצאים בקרב מתמיד ומשתמשים בילדה כנשק.

הייתי שמחה לדעת מה אתם הייתם עושים?
האם לדעתך יש להכניס אותה למסגרת כלשהי להגדיל לה את הבטחון העצמי? (לצורך העניין, רכיבה על סוסים?)
להעביר אותה גן? (גם עם כל הבעיתיות שהיא לא לומדת שצריך להתמודד?)

תודה רבה,

גרא.

New member
כפית הקסמים,חסר גילן של הילדות.

סקרנות מינית קיימת בגנים,בכל הגילאים.משחקי רופא חולה,מתקיימים,למרות שבכל גן
טרום וחובה,מעבירות הגננות את הנושא "אני וגופי" הסבר על ההבדלים בין המינים,תוך
מתן דגש על איסור לגעת באיברים הפרטיים של כל ילד.מאחר ולא ציינת גיל,קשה לדעת
אם מתקיים תהליך של יצירת חברת ילדים בגן (לרוב מגיל4).זה בדיעבד,גם תפקידה של
הגננת,במיוחד בגיל החובה.בכל מקרה,את כדודה אינך רשאית להתערב.זה תפקידם של
ההורים לעקוב אחר המרחש בגן,להיות בקשר צמוד עם הגננת,ולדעת איזה תכנים מועברים,
וכיצד היא מתמודדת במקרה כזה.אם תחול נסיגה בהתנהגותה של הילדה,מבחינה התנהגותית
ורגשית,זה יחייב היוועצות עם פסיכולוגית הגן(מגיל 5 בגן חובה) לפני כן המכון להתפתחות הילד)
באזור מגוריכם.

מובן לי כי לא מתפקידי להתערב

כמו גם לא של הסבים/הסבתות, רק רציתי לקבל דעות אודות המקרים.

הילדות בנות 3-4.

תודה רבה!

גרא.

New member
כפית הקסמים,הילדות בגיל טרום חובה,

מאחר ולא ברור מי הגננת,אפשר לפנות בבקשה לייעוץ למכון להתפתחות הילד,
באזור מגוריכם,

למעלה