מצב אימוצי חו"ל - התלבטות

valeta1

New member
מצב אימוצי חו"ל - התלבטות

אני קוראת בפורום הזה כבר לא מעט שנים:) מדי פעם גם כתבתי כאן. יש לנו שני ילדים שהגיעו אחרי הפריות. אנחנו כמהים, משתוקקים, מייחלים לילד נוסף. כבר 5 שנים בתוך טיפולים ארוכים ומתישים, שלא הניבו דבר למעט כאבי לב והפלות וסיבוכים רפואיים.
לאחרונה התחילו לדבר איתנו על פונדקאות. אני עדיין יכולה להמשיך ולנסות להרות, לא נסתם הגולל, אבל הסיכויים להריון לא גבוהים.
אני עומדת בצומת קריטית של החלטות. אני לומדת את נושא הפונדקאות וכרגע רבות השאלות מהתשובות ואין עוד החלטה, ומנגד עומד נושא האימוץ.
השאלה שלי היא כזו: האם באמת מצב האימוצים היום הוא כל כך בכי רע? כי יכול להיות שמה שיכריע את הכף יהיה בין השאר הנקודה הזו. פונדקאות זה הליך יקר מאוד ומלא מהמורות, אבל הוא לגמרי מתרחש ותוך מספר חודשים אוכל להתחיל, אם ארצה. מהו המצב לגבי אימוץ חו"ל?

אבי351

New member
הייתי ממליץ לכם ללכת על פונדקאות עם אימוצי חול יש

המון בעיות כרגע

נתנאלה2

New member
אני לא מסכימה!

ראשית, פונדקאות לא מבטיחה ילד.
יש לא מעט נשים שניסו פונדקאות ולא הצליחו, ודאי לא עם הביצית של האשה המתבגרת (לרוב)
שלא נדבר על העלות האסטרונומית ,
אימוצי חו"ל אמנם קשים היום, ובהחלט עברו טלטלה בשנתיים האחרונות,
אבל עדיין חיים וקיימים, לפחות ממה שידוע לי ואני בקשר עם אידה מעמותת עתיד הילדים,
דברי עם העמותות , קבלי תשובות
ואז תחליטו בצומת לאן לפנות
ולאן שלא תפני, מאחלת לידייך ולליבך להתמלא מחדש.

fatfat

New member
כמובן שלכל דרך היתרונות והחסרונות שלה

באימוץ מעט הילדים שהגיעו בתקופ האחרונה היו סביב גיל שנתיים. בפונדקאות אתם מקבלים תינוק בן יומו. באימוץ מטען הגנטי של הילד לרוב לא ידוע ובפונדקאות המטען הגנטי יכול היול ש שני ההורים או של אחד מהם. הן באימוץ והן בפונדקאות אינך חווה הריון ולידה שזה לא בהכרח פסול ושני התהליכים יקרים. לעומת זאת כיוון שבאימוץ את מקבלת פעוט יש יותר אפשרות לשלול כל מיני בעיות התפתחות/קשות דוגמת PDD מה שא ניתן בפונדקאות.
כמובן שא כל דרך מתאימה לכל אחד. שנים עברתי טיפולי פוריות שלא צלחו. מבינה היטב את מה שכתבת על כאב הלב והסיבוכים הרפואיים שעל חלק מהם אני משלמת מחיר כבד עד היום. כשכבר הייתי בעיצומו של תהליך האימוץ הגניקולוג הציע לי את האופציה של הפריה מתרומת ביצית. הייתי בבלבלה נוראית כמה ימים. לא אשקר. הסיכוי לתינוק בן יומו מאוד קסם לי. אבל במחשבה נוספת הבנתי שגם בדרך זו כיחידנית אזדקק לתרומת זרע ותרומת ביצית, כך שגנטית הילד לא יהיה שלי והחלטתי לא לסכן עוד יותר את בריאותי וירדתי מהרעיון. בדיעבד זכיתי בשתי נסיכות שהן מששוש חיי

ואני שוב עם הרעיון שלי....שעוד מעט יהיה עבורו מאוחר מדי.

היום צלצל 'אלינו' הרצוג שהציג עצמו כמסור ואחראי ורוצה להחזיר תקווה....בטח גם אליכם .[תקליט בקולו עם סגנון אישי ומלא אופטימיות]
זה זמן של הבטחות.
ידועה פגישה לפני כמה שנים לגבי אימוץ חו"ל עם הרצוג כשר הרווחה עם גורמים מעוניינים פה,בין השאר מרכז 'פסיפס'. הרבה לא יצא מזה. אבל עכשיו באמת כל קול חשוב לבוז'י הרצוג .קיראו פה קול קורא לאנשים נוספים במצבכם דברו בסופשבוע ונסו להשיג את הרצוג ואנשיו. בקשו מהם להזיז את העגלה המקרטעת של האימוץ הבין ארצי,לשים אותו בסדר עדיפות אמיתי,לאוורר את התקיעות עם רוסיה,לאפשר תנאים להקמת עמותות נוספות על ה-רק שתיים שקיימות היום ,לאתר יעדים נוספים לאימוץ מחו"ל כדי לא להיות תלויים בלעדית במדיניותו של פוטין...
ממש אין הרבה זמן.
פניתי בעצמי לפני כמה ימים בעניין זה לעדי קול אבל מסתבר שהודחה מ'יש עתיד' בשעתו היה לה מרץ להזיז דברים .
זה זמן ליוזמות של הרגע האחרון.

KallaGLP

New member
יש הרבה חוסר ודאות באשר לאימוץ חו"ל כרגע.

אני חוששת שאף אחד כאן בפורום לא יודע בוודאות מה בדיוק המצב. רק יודעים שהוא הולך ונעשה גרוע יותר משנה לשנה. אני ממליצה לפנות ישירות לעמותות, אבל לא להסתפק בדברים כלליים או בהבטחות עמומות לעתיד, אלא לבקש נתונים מספריים: כמה ילדים אומצו בפועל בשנה האחרונה, ואיך זה יחסית לשנה-שנתיים לפני כן, כמה זוגות רשומים כיום ואיפה עומד התהליך שלהם, כמה זמן בממוצע לקח תהליך האימוץ של הילדים בשנה-שנתיים האחרונות וכו'. זה כמובן לא מבטיח שגם בשנים הבאות המצב יישאר זהה, אבל לפחות ייתן אינדיקציה טובה למצב הנוכחי ולמגמות בתחום.
אישית, פונדקאות זה לא משהו שהייתי שוקלת, ואיני מתמצאת בפרטי ההליך ולכן אין לי דרך להשוות את הקשיים וסיכויי ההצלחה שלו לאלה של אימוץ, אך כמובן שזו החלטה אישית של כל משפחה. ממליצה לדבר עם אנשים המתמצאים ספציפית בפונדקאות וחוו אותה. אני יודעת שיש פורום פונדקאות בתפוז, ואולי שווה לברר שם אם טרם עשית זאת.
מאחלת לכם הצלחה בכל אשר תחליטו.

אבי351

New member
יש לך נתןנים במשרד הרווחה באתר שלהם על השנה

החולפת והנתןנים עגומים ביותר

valeta1

New member
תודה על התגובות
אני לומדת

את שני הערוצים האלה, ותודה על מה שכתבתם.

למעלה