מצב אנכי אצל נחשים.

• פותח הנושא qqqq
  • פורסם בתאריך

qqqq

New member
מצב אנכי אצל נחשים.

שלום, האם ישנם נחשים, שלא יכולים להיות במאונך? כלומר, לחץ הדם אצלם לא יהיה תקין במצב אנכי. לפי מיטב ידיעתי, יש מנגנון מיוחד בנחש שמיועד לשמור על לחץ דם תקין בראש, גם כשהנחש במאונך, השאלה האם המנגנון קיים אצל כל הנחשים. אני שואל, כיוון שאני מעוניין לדעת האם יש נחשים שלא מתפסים על עצים. השאלה אולי כללית מדי, אבל לפחות אם יש תשובה על הנחשים בארץ. תודה מראש.

naja

New member
לא יודע אם יש כזה דבר.

אני אישית לא מכיר נחשים ארצישראלים שאינם מטפסים(למרות שעדיין לא ראיתי נימון ונחשיל מטפסים, אבל אני מאמין שהם יכולים.).

gaichuk

New member
יש דבר כזה,ל..........ג'ירפות......

אני לא בטוח שמה שמונע מהנחשים שלא מטפסים לטפס זה העדרות המנגנון הזה אלא חוסר הענין/צורך/רצון לטפס. אם אין מה לחפש שם,בשביל מה להשקיע מאמץ? למה להסתכן?

yair lotan

New member
גם לנחשים יש

בשיעור פיזיולוגיה של בע"ח הראו לנו פעם גרף של ניסוי בנחשים. מדדו את קצב זרימת הדם אל ראש הנחש במהלך שינוי זווית הראש ביחס למצב המאוזן וראו שבזווית של 45 מעלות אין לנחש ( אין לי מושג איזה נחש.. ) יכולת לייצר לחץ דם מספיק גבוה כדי לאפשר זרימת דם לראש. לעומת זאת אצל נחשים המטפסים על עצים קיים מנגנון ויסות המאפשר לדם להגיע לראש. ולגבי הג'ירפה, ( הראש נמצא בערך 2 מטר מהלב ) ולכן צריך לחץ דם מאוד חזק כדי שדם יגיע לראש. כאשר הג'ירף מוריד את הראש הלחץ ההידרוםטטי על כלי הדם בראש הוא עצום וכדי למנוע את זה מתרחשים שני דברים : 1. התרחבות כלי דם באיזור הרגליים 2. הצרה של כלי דם באיזור הצוואר וכך בעצם נמנעת כניסת נפח גדול מידי של דם לראש...

למעלה