מצב גרוע חייב עזרה...

דאנמי

New member
מצב גרוע חייב עזרה...

שלום אני בן 18 וחצי קיבלתי פטור בצו ראשון רפואי ..בגלל קרוהן
אני כבר כמה חודשים שולח להם בדיקות וזה וחיכינו לתו לקולו' ועשיתי את זה השבוע שלחנו תוצאות יצא תוצאות לא טובות אבל החלפנו תרופה והרופאה רשמה שהתגובה לתרופה תהיה טובה
ואני יכול להתגייס וזה נכון והרופא בצבא החליט להקפיא לי את הבקשה ל4 חודשים !!!!!!!
כל החברים שלי כבר התגייסו החודש והיום מודיעים לי שהתאריך המינימלי שלי זה עוד איזה חצי שנה !!
החיילת בטלפון אמרה לי שאני יכול לנסות לשלוח עוד מכתבים מהרופאה ואני יילך אליה שבוע הבא אבל החיילת אמרה שהיא מקווה שהרופא ישים על זה בכלל כאילו מה הקטע כאן אני לא מבין זה החיים שלי אני מרגיש בסדר עוד שבועיים כבר הכול יהיה פיקס פיקס פיקס והוא בלי שום סיבה נראית לעין הקפיא לי את הבקשה לארבע חודשים !
אני עד עכשיו הייתי לחוץ ללהספיק לתאריך גיוס של ה23.10 ועכשיו אני 4 חודשים קדימה!
עכשיו השאלה שלי זה מניסיון שלכם אם אני יביא מכתב מהרופאה ,עם בדיקות דם עדכניות שמראות על שיפור ובמכתב יהיה רשום שאני מרגיש טוב והתרופה עוזרת וכל זה הרופא ישנה את החלטתו?
וזה יעזור אם הרופאה תתייחס ספציפית למצב כאילו תרשום 'מצבנו משתפר וחוזר לשגרה ואין שום סיבה לחכות ארבע חודשים' ?
אני ממש חייב עזרה זה פשוט משאיר אותי עוד חצי שנה בבית והרופאה שלי פרופסורית והוא פשוט התעלם ממה שהיא רשמה ..

hillator

New member
אנחנו לא רופאים

בד"כ אם יש מצב לא יציב לוקח יותר זמן כי הצבא משלם עליך ביטוח..

liavavraham

New member
היי

כמו שנאמר לך, אנחנו לא יכולים לדעת זאת. זה תלוי אך ורק לשיקולו של הרופא.
הצבא מעדיף שלא לקחת אחראיות על כאלו שהמצב הרפואי שלהם אינו כל כך יציב, או שעלול להתדרדר. וזו הסיבה שמלכתחילה בעלי מצב רפואי כזה או אחר פטורים מהשירות הצבאי.

במידה ויש לך מסמכים רפואיים עדכניים, אני ממליץ להביא לרופא אותם.

קח בחשבון, שבמידה ואושרה לך ההתנדבות, התהליך עצמו לוקח עוד מספר חודשים עד לשלב הסופי - הגיוס. בין היתר מציאת שיבוץ (תפקיד) ומקום השירות.

שיהיה בהצלחה!

נ ו ע ה 12

New member
בנוסף למה שהילה וליאב כתבו לך

אני מאוד מבינה את המקום שלך ושזה מבאס לקבל הודעה כזו, אבל ההחלטה של הרופא מאוד לגיטימית בעיני (לא שאני אמורה לשפוט אותו, אבל עדיין... רק כדי לנסות לתת לך נקודת מבט נוספת על העניין). אתה בעצמך כתבת שעשית בדיקות והן לא יצאו טובות. הצבא לא ייקח אחריות ויגייס מישהו, גם בהתנדבות, שמצבו הרפואי לא תקין או לא יציב, ותוצאות לא טובות של בדיקות מספיקות בהחלט בשביל להקפיא תהליך, באופן הגיוני ביותר. הרופא לא דחה את בקשת ההתנדבות שלך, אלא רק הקפיא אותה; הוא רוצה לחכות תקופה מסוימת ולראות איך התרופות החדשות ישפיעו. עם כל הכבוד לרופאה שלך, אף אחד לא נביא, ואי אפשר להסתמך על כך שהיא חושבת שהתגובה לתרופה תהיה טובה. ואם לא?
בכל אופן, תמיד כדאי לנסות, ומומלץ לשלוח מכתב עדכני מהרופאה. להזיק זה לא יכול...

דאנמי

New member
נכון אבל הזמן יותר מדי..

הרופאה עצמה שהתגובה לתרופה תהיה תוך שבוע שבועיים עד הסוף אפשר לדעת איך המצב והיא רשמה את זה וזה למה אין היגיון בלחכות ארבע חודשים! דיברתי עם הרופאה היום בטלפון היא אמרה שאני יבוא שבוע הבא והיא גם אמרה שהיא לא מבינה את העניין ..
וזה לא שהיא סתם חושבת זה משהו שהתאים לי בעבר ועשיתי בדיקה אין סיבה שזה לא יעבוד ..והוא פשוט בשנייה דחה בארבע חודש!

liavavraham

New member
תגובה

יכול להיות שבמידה ותשלח מסמכים רפואיים עדכניים שיוכיחו שמצבך הבריאותי אחרת, הוא בעצם ימשיך לטפל בתיק ולקבוע האם אתה כשיר להתגייס בתור מתנדב.
&nbsp
שוב פעם, אף אחד לא יכול להבטיח כלום, וזה נתון לשיקול דעתו של הרופא, כיוון שבסופן של דבר מדובר במצבך הבריאותי. לא לוקחים בזה סיכונים.

דאנמי

New member
אני מסכים אבל

פשוט נראה שהוא הסתכל על התוצאות בדיקה וזהו! הרופאה רשמה אחר כך מאחורה בעט בנוגע לצבא ואני בטוח שהוא אפילו לא טרח להסתכל על זה.
עוד גג שבועיים אפשר יהיה לדעת מה בדיוק מצבי והוא סביר להניח יהיה טוב ורגיל ,המחלה שלי הייתה יציבה 5 שנים וזה התקף קל ,ועכשיו הוא הקפיא למשך 4 חודש ומהטון של מי שדיברתי איתו מהלשכת מתנדבים צריך לקוות שהרופא בכלל יעשה טובה ויסתכל על זה . אני לא מבין את זה ..

נ ו ע ה 12

New member
אז חכה שיעברו השבועיים האלו, לך אליה לביקורת ואז

תשלח את חוות הדעת שלה אל רופא המתנדבים. אולי ההחלטה תשתנה, אבל כמו שליאב אמר, אי אפשר להבטיח שזה יקרה.

צרת רבים חצי נחמה? הקפיאו לי את התהליך לשנה, וכל זה בגלל שכשבאתי לועדה במקרפ"ר הייתי עדיין בי"א (סליחה באמת...?), וכביכול המצב הרפואי שלי היה עלול להדרדר עד סוף התיכון (שנה + רק עד לסוף י"ב, ומן הסתם לא כולם מתגייסים ישר אחרי...) ואי אפשר לאשר שנה ומשהו מראש. עכשיו תחשוב על זה שהמצב שלי סטטי מהיום שנולדתי (זו לא מחלה אלא מום מולד בגוף - אין סיכוי שישתנה, לא לטובה ולא לרעה) ותבין איך הרגשתי אז... אבל בסופו של דבר הכל עובר וכל התהליך הזה, עם כל הקשיים והייאוש, משתלם.

hillator

New member
אתה כנראה לא הבנת מול מי אתה עומד

יש להם נעלים ברורים והם כמו מכונה אוטומטית..
כלומר רואים מצב לא יציב -> לוחצים על הכפתור של 4 חודשים דחייה

דאנמי

New member
תודה על התשובות ,ושוב תשובה להילה

אני מסכים שצריך להקפיא אבל הרופאה אמרה בבירור שהתגובה תהיה מהירה ככה שתוך שבועיים יודעים הכל וזה למה לא מובן למה להקפיא לבנאדם את החיים ל4 חודשים! אין לי מה לעשות בזמן הזה ואין שום היגיון בזה..
עכשיו למיטב הבנתי הגיוס היחיד שנשאר השנה זה ה23.10 ככה שגם אם אני יצליח לבטל את ההקפאה אני יתגייס רק תחילת שנה הבאה..נכון?

hillator

New member
אין לי מושג

בסופו של דבר זכותם לא לקחת אחראיות .. הם משלמים עליך ביטוח גם שאתה מתנדב

נ ו ע ה 12

New member
לאף אחד אין כוונה להקפיא לך את החיים...

חושבים נטו על המצב הרפואי שלך ועד כמה הוא יציב או לא יציב.

למעלה