מצב ההמונים הפלסטינים במלחמת 1948

מצב ההמונים הפלסטינים במלחמת 1948

ב. מצב ההמונים הפלסטינים ההמונים הפלסטינים יצאו מניסיון ההתקוממות של 1936-39 כאשר הם מדוכאים ומיואשים. לא רק שאינם יודעים כיצד להמשיך להיאבק אלא מחוסרים הם גם את הכוח להתארגן מחדש. אותם אלפים ספורים המוצאים את הכוח להיאבק חסרים כל הנהגה שתוביל אותם לניצחון. "הועד הערבי העליון", ארגון הבורגנות הפלסטינית, מעמיד את משפחת החוסיינים בראש הגרילה. למשפחה זו, שבראשה עומד המופתי חאג' אמין, היה תפקיד מרכזי בבגידת הבורגנות הפלסטינית בזמן "המרד הערבי", וגם עתה ממשיכים הם בתפקידם. מצד אחד, חייב כל לוחם לספק לעצמו נשק ועל כן לרשות הגרילה לא רק נשק קל ומיושן אלא שגם רבים מהאנשים משוללים נשק להילחם בו. מהצד השני, עורך המופתי תעמולה בלתי-פוסקת לנטוש את הכפרים והערים עד ליום "הניצחון והנקמה". אותה בורגנות פלסטינית תחשוף את אפיה המעמדי במלואו בסוף 1948 כאשר יוציא המלך עבדאללה לפועל את מזימותיו, אותן רקם יחד עם הציונות. ב-1.12.1948 דואג המלך לארגן כנס גדול ביריחו, אליו מוזמנים נציגי הבורגנות הפלסטינית. ראש עיריית חברון, שייח' ג'עברי, המשתף היום פעולה עם שלטון להכיבוש הישראלי, ממונה על ידי המלך לנשיא הכנס. הכנס יוצא בהחלטות הבאות: 1. הועידה רואה בארץ-ישראל יחידה שלימה שאינה ניתנת לחלוקה. 2. מדינות ערב אינן יכולות להילחם בסכנות שמולן אלא תוך איחוד לאומי מלא. כצעד ראשון יש להתחיל באיחוד א"י עם ירדן. 3. הועידה מכירה בהוד-מלכותו המלך עבדאללה כמלך על ארץ-ישראל. ב-13.12.1948 קבע הפרלמנט הירדני המורכב מ-20 צירים כי מועצת האומה מחליטה לאשר את מדיניות הממשלה בנידון. מול הגרילה הפלסטינית והנהגתה הבוגדות, הציבה הציונות צבא אשר מנה כ-70,000-80,000 איש, מצויד בכלי נשק חדישים שכללו על פי גרסת בן-גוריון: 10,000 רובים, 900 תת-מקלעים, 180 מכונות-יריה כבדות, 672 מרגמות קלות ו-96 מרגמות בינוניות.iv צבא זה הינו בעל ניסיון קרבי שנרכש הן בזמן דיכוי "המרד הערבי" והן בזמן המלחמה האימפריאליסטית ה-2. מהבית מפקדיו אינם אלא קציני הצבא הבריטי לשעבר.

"עורך המופתי תעמולה בלתי פוסקת

לנטוש את הכפרים הערביים"? זה משפט שאתה עומד מאחוריו או שמא זו פליטת מיקלדת? השומעות אוזניך את שפיך מדבר? הלא אחת מן הטענות המרכזיות של השמאל הסהרורי (זה שקורא לעצמו רדיקלי) היא כי אין ולא הייתה אף פעם קריאה של המנהיגות הפלסטינית לצאן מרעיתה לנטוש את הערים והכפרים. אותו שמאל הזוי, בשיתוף פעולה הדוק עם מנגנון התעמולה הפלסטיני מפמפם לנו במשך קרוב לשישים שנה כי לא היו דברים מעולם וכי שום מנהיג ערבי מעולם לא השמיע דברים ברוח זו. קשה להאמין שאתה נופל בפח שטמנת לעצמך, וחוץ מזה ההיתי מציע לך להישמר מעתה ואילך מפני תגובתם של ידידיך הפלסטינים. (אתה יודע, אצלם אין חוכמות, מי שפוגע בכבודם חי על זמן שאול. ). אינני מבין גם את פשר המשפט "והן במשך המלחמה האימפריאליסטית השניה" למה אתה מתכוון בדיוק? מי היה האימפריאליסט במלחמת העולם השניה, הבריטים והאמריקאים או "שמש העמים" שחתם על הסכם אי התקפה עם הר היטלר (וכעבור שנה אכל אותה בגדול?)

Boogieman

New member
אתה טועה.

הרעיונות ששוורץ מביע כאן עולים בקנה אחד, במידה רבה מאוד, עם דוברים פלסטינים רבים מאוד, וכנ"ל עם חלקים מהשמאל הרדיקלי. למעשה, אצל הפלסטינים, מאז שנות החמישים, הטענה בדבר בגידת המנהיגות ומדינות ערב בהם היא מיינסטרים. אתה יכול לקרוא על זה אצל הרכבי. זה שיש לך תפיסות משלך לגבי מה שמאלנים או פלסטינים "אמורים" לחשוב, לא קשור לעניין. בכל אופן, עד כמה שאני יודע, זה שמנהיגים פלסטינים ניפחו את הפאניקה הקיימת ממילא ובכך גרמו להגדלת זרם הפליטים, זאת עובדה.

בוגי, כנס לאתר הגדה השמאלית

ותוכל להבין על מה אני מדבר: כל כותבי המאמרים משתדלים בכל כוחם להעלים את העובדה הזו יען כי היא שומטת את הקרקע מתחת לטיעונם העיקרי: שמלחמת השיחרור תוכננה מראש בידי הציוניסטים במטרה לגרום לטרנספר המוני, וכי כל האחריות על היווצרות בעיית הפליטים מוטלת אך ורק על כתפי הציוניסטים- קולוניאליסטים-אימפריאליסטים.

Boogieman

New member
אחלה רעיון.

רק חבל שאני קורא את הגדה השמאלית באופן קבוע כבר כמה שנים טובות, שלא לדבר על כך ש"כמה מחברי הטובים" הם שמאלנים הזויים ויצא לי להסתובב לא מעט במעגלי השמאל ההזוי. אי לכך ובהתאם לזאת, אני מרשה לעצמי להגיד שאתה לא יודע על מה אתה מדבר.

אני מדבר על העובדה

שיש סתירה בין דברי השוורץ כפי שהם מופיעים באתר הזה לבין דברי השוורץ ודומיו כפי שהם מופיעים באתר הגדה השמאלית, שם הם טוענים בתוקף ובלהט רב כי הקריאה של מנהיגים פלסטינים וערבים לא הייתה הסיבה לבריחה ההמונית בשנים 47 48 , וכי התעמולה הציונית "המציאה" את הקריאה כדי להצדיק את הטרנספר שביצעה באוכלוסייה הפלסטינית. לאור זאת אינני מצליח להבין מדוע אתה טוען כי "אינני יודע על מה אני מדבר."

Boogieman

New member
צ'מע...

אם שוורץ כותב דבר אחד פה, ודבר אחר שם, אז זה מעיד עליו. אני אהיה גם הראשון שיגיד שבקרב השמאלנים יש לא פחות מטומטמים מאשר בכל מקום אחר. אני אגיד גם יותר מזה: המחלה הממארת הזאת, שגורמת לאנשים לחשוב שאם צד א' הוא "רע", סימן שצד ב' הוא "טוב", בהחלט נפוצה בשמאל וגורמת לרבים שם לטאטא את הליכלוך הפלסטיני מתחת לשטיח (ובימין, את הליכלוך הישראלי). אבל, לטעון שקריאת המנהיגות לעזוב שומטת את הבסיס לכל הטיעונים שלהם, שהפלסטינים יכעסו עליהם (כשהם בעצמם צועקים את זה כבר 50 שנה) או שיש בעיה מיוחדת בלהגיד דברים כאלה בחוגי השמאל, זו טעות.

שינובי5

New member
האמת? כשקראתי

את שכתבת לא בא לי אפילו להגיב. אבל שד קטן לחץ עלי להגיב על חלק מפלט השטויות שכתבתה. קודם כל - היסטוריה כותבים בלשון עבר, בתור הסבר כללי. אני מניח שאתה קולט שאנו ב-2007 ולא ב-36-39... חאג' אמין לא היה בארץ מ-1937 יען כי הוא ברח, הוא חזר ב-1946. החוסיינים לא הועמדו בראש ארגון הגרילה , אתה מצייר תמונה של אחדות במחנה הפלסטיני, תמונה שאיננה בכלל מדוייקת, ובלשון המעטה. על איזו בגידת בורגנות אתה מדבר בכלל? ועל איזו בורגנות? היו אז ניצני בורגנות,אבל רוב רובם של הפלסטינים היו בז'רגון שלך פרולטארים, או ליתר דיוק אספסוף פרולטארי. השיח' ג'עברי אליו אתה מתכוון איננו איתנו מזה 20 ויותר שנים...אלא אם כן אתה מאמין בתחיית המתים.... כינוס יריחו לא היה רק מזימה ציונית - האשמית, מטרתו הייתה התרסה גם מול שאר מדינות ערב בנוגע לשאלת א"י. הצבא הציוני- נו באמת הצבא הזה הספיק בקושי להתמודד עם עריי פלסטין, והוא ידע גם תבוסות כואבות מידיהם. כמויות הנשק הן כנראה מדוייקות, אבל כרגיל לא הבנתה את העוקץ. האיכות הייתה על הפנים, כאשר הכמויות האלו הן בפשטות עלובות. שהרי הלחימה התנהלה בכל הארץ ולכן גם אם היו 672 מרגמות , הפיזור שלהן באיזורי הקרבות השונים היה תת אפקטיבי. רק להשכלתך הכללית מדובר במרגמות 2 אינטש, שמקבילות פחות או יותר למרגמה 52 מ"מ. במילים אחרות הרבה ישועה לא תצא ממרגמה זאת. שיא השיאים של הטעויות שלך נעוץ במה שאתה קורא כניסיון בעת דיכוי המרד הערבי. מי שדכא את המרד היו הבריטים, פלוגות הלילה היו חריג. אל תסלף ותטעה - אם הבריטים תפסו חמושים יהודיים הם טיפלו בהם בתקיפות. אם אסכם - כדאי שתתחיל להיות רציני תקרא חומר רלוונטי ואולי תבין את השטויות שכתבתה. השתמשתה בעובדות נכונות, אבל סילפתה אותן בצורה שאיינה אלא עלבון לאינטיליגנציה האנושית. אגב יש לך ניק נוסף? במקרה בפורום פוליטיקה עולמית? יען כי דבריך די דומים לאדם כלשהו הכותב שם.

קוכולין

New member
האמת שכבר די התייאשתי

מויכוחים עם שוורץ. הוא לא באמת מנהל איתנו דיון, אלא זורק את התעמולה שלו, הולך וכמעט שלא טורח להגיב. בכל מקרה, נראה לי ששינובי ואחרים כבר הוציאו לי את המילים מהפה.

Y. Welis

New member
בעניין המרגמות - דובר כאן בעבר

שערכן היה יותר פסיכולוגי, ושהשימוש בהן סייע מאוד להבריח את ערביי יפו. ר' את פסל הדוידקה בירושלים - מה שמרגמה אחת עשתה להעלאת המוראל המקומי. כשיש לך נשק כזה וליריב אין, זה יתרון.

mishauli

New member
"ראש עיריית חברון, שייח' ג'עברי, ה-

משתף היום פעולה עם שלטון להכיבוש הישראלי" - אם הכוונה למוחמד עלי אל-ג'עברי ואם איני טועה, הוא מת מזמן. כיצד הוא "משתף היום פעולה עם שלטון הכיבוש הישראלי"?

nightbird

New member
הגלולות נמצאות בארון למעלה

ותזכור - קודם הוורודה ורק אחרי זה הכחולה. אחרת תראה מה קורה.

armbruster

New member
בפורומים אחרים שורץ טען את ההיפך

כלומר שהמופתי לא רק שלא קרא לערבים לנטוש את ישוביהם, אלא איים בהוצאה להורג על אלה שעשו זאת. את הטענה שהמופתי קרא לערבים לברוח כינה שורץ 'שקר ציוני' שנועד לטשטש את פשעי הציונים בנכבה ולהטיל את האשמה על הקורבנות הפלסטיניים. אבל ייתכן שהשורץ ההוא היה מסיעה טרוצקיסטית אחרת מאשר השורץ הנוכחי.
יש עוד דברים מצחיקים בהודעתו של שורץ. למשל תיאורו על איך "הציבה הציונות צבא אשר מנה כ-70,000-80,000 איש, מצויד בכלי נשק חדישים שכללו על פי גרסת בן-גוריון: 10,000 רובים, 900 תת-מקלעים, 180 מכונות-יריה כבדות, 672 מרגמות קלות ו-96 מרגמות בינוניות. צבא זה הינו בעל ניסיון קרבי שנרכש הן בזמן דיכוי "המרד הערבי" והן בזמן המלחמה האימפריאליסטית ה-2. מהבית מפקדיו אינם אלא קציני הצבא הבריטי לשעבר." כלומר בצבא הציוני בעל הניסיון הקרבי היה רובה אחד על כל 7-8 חיילים, תת מקלע אחד על כל 80-90 חיילים ומשהו רציני יותר על כל כמה מאות חיילים. לצבאות הערבים היו כניראה רק רוגטקות. טה כניראה הביא לציונים את הניצחון. לכל התוהים על ההיסטוריה של שורץ ועל מקומם של השחקנים בתוכה: במלה"ע ה-2 כולם אימפריאליסטים הלוחמים אחד בשני, חוץ מבריה"מ של סטאלין שהיא מדינת פועלים הנלחמת באימפריאליזם בראש העמלים המהפכניים, אבל בסוף בוגדת בהם כדי לעשות עיסקה עם האימפריאליזם וההמונים מובסים כי אין להם הנהגה מהפכנית (כלומר טרוצקיסטית).

למעלה