מצב חברתי לא טוב

• פותח הנושא Anyh
  • פורסם בתאריך

Anyh

New member
מצב חברתי לא טוב

היי, החלטתי לפנות לאינטרנט, אחרי שישבתי וחשבתי עם עצמי שאני חייב להתחיל לגרום לשינוי כלשהו. אני חייל בן 21, המצב החברתי שלי הוא מאוד לא טוב, גם בצבא וגם בכלליות. אין לי חבר אחד, מלבד משפחה אני מרגיש לא בנוח עם כמעט כל אחד, אני לא מצליח להגיע לרמה שבה נוח לי להתקרב לבן אדם מעבר ל Small Talk של כמה משפטים בודדים. ב-5 שנים האחרונות לא יצאתי לאף מקום ואף אחד לא בא לבקר אותי, ברור לי באופן יומיומי שאני חייב להשתנות, להיפתח יותר, אבל זה מאוד מאוד קשה לי, יכולות התקשורת שלי מאוד נמוכות, אני לא מצליח לפתח נושאי שיחה ולעניין אנשים. אנשים מרבים לתאר אותי בתור בנאדם אדיש ואני כל הזמן מנסה להתחמק מהתגית הזאת וברגע שאני טיפה בורח ממנה אני נעצר, תחושה של כלא, כמו צביטה בבטן של אי נוחות. אני מרגיש שהבעיה שלי היא פחות קשורה לסביבה, כי אני כן במסגרת הצבאית, ואני כן פוגש כל הזמן אנשים, הבעיה היא כנראה נפשית ופיזית, אני מרגיש שאני חייב משהו מיוחד שיתקן אותי, משהו שיחסל את תחושת האי נוחות המתמדת. אני אשמח לקבל עצות.

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
לא מוצא חברים

חייל יקר, נראה שאתה מרגיש מוקף באנשים אבל כל כך לבד, מרגיש בדידות מעצם זה שכולם סביבך, ואף אחד מהם לא יודע מה קורה איתך, מה עובר אצלך ממש בפנים... נראה כאילו אתה בכלוב של בדידות, וקשה למצוא את הדרך לצאת בין הסורגים. יש מקרים שבהם אפשר להיעזר באנשי מקצוע, או אולי לנסות לראות אם יש עוד אנשים שמרגישים כמוך, אולי תוכל למצוא עניין בתכנית רעים, ואולי אפשר לנסות לבדוק עם הקב"ן אם הוא יכול לסייע. מקווים שכך תמצא את הדרך לצאת מהכלא הזה, צעד צעד...

למעלה