מצב חרום

odi8877

New member
מצב חרום

היי אני זקוקה לעזרא דחופה יש לי שני בנים בני 6.5, 4 מאוד שובבים שרבים כל הזמן באלימות מילולית ופיזית תמיד יש צעקות בבית הבן הקטן מאוד עצבני תמיד מגיב בצורה קיצונית בצעקות במכות יורק מקלל ולא משנה למי ובאיזה מקום לפעמים גם בלי סיבה מוצדקת איך אני יכולה להרגיע את המצב ובאיזה צורה תמיד לחץ בבית אי אפשר לעשות שום דבר בדרך נינוחה ונעימה תמיד נגמר בצעקות ועונשים יש פתרון?????????

הכול יכול להיות גם אחרת

שלום רב, מערכת היחסים בביתכם נכנסה למערבולת של מאבקי כוח. עליכם ההורים האחראים, מנהלי הבית, לעצור את הסחרחרה, להיכנס לחח"ש= חדר חשיבה. ולשאול את עצמכם איך תוכלו להרגיע את המצב? איך תוכלו לשנות את האווירה הלחוצה בבית ולייצר את האווירה בה אתם רוצים לחיות של הרמוניה, שקט , רוגע ושיתוף פעולה? עליכם לבחון את התגובות שלכם לילדים, למשל צעקות ועונשים. תגובות כאלה מזינות את מאבקי הכוח ומנציחים את אווירת המלחמה בבית. וחבל!! אתם עושים מאמצים גדולים ומפספסים. אינכם מגיעים לתוצאות הרצויות . במקום ללמד דרך ארץ ונימוס הילדים לומדים אלימות וצעקות. עליכם ללמוד דרכים חלופיות, תגובות בונות קשר, תגובות בונות ערך, תגובות שמדגימות את מה שאתם רוצים להשיג. עליכם להחליט להוריד טונים, לעודד את הילדים, להדגיש בפניהם את הטוב שבהם, לסלול להם אפיקי השתייכות חדשים . אמצעים כמו: שיחות נעימות, שיתוף, התיעצות, מתן אפשרויות בחירה שימוש בתוצאות טבעיות במקום בעונשים, הסכמים, יכולים לעשות את ההבדל. אני מציעה לכם להיכנס לתהליך של הדרכה פרטנית או אישית . הילדים צעירים והכול יכול להיות גם אחרת. בברכה, עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

למעלה