מצב לא פתור

• פותח הנושא עב
  • פורסם בתאריך

עב

New member
מצב לא פתור

הייתה לנו פגישה עם הרופאה והצוות הרב תחומי. כולם מסכימים שאמא צריכה להישאר באגף הסיעודי של בית האבות. אף אחד לא רוצה לשלוח אותה למרפאת זכרון כי "ממילא אין מה לעשות עם האבחנה." אבא טוען גם כן אם אין טיפול אז חבל על הזמן של כולנו. הוא לא מאמין שיכול להיות שמדובר באלצהיימר כי הרי היא מכירה את כולנו. הוא מרוצה שאמא "מסודרת" באגף הסיעודי ושיהיה מי שיטפל בה גם אחרי לכתו, כי אין אדם יודע יום פקודתו. רק אני נותרתי עם סימני שאלה. אז מה יש לאמא? למה היא מדברת כל כך לאט? למה התשובות שלה לפעמים לא לעניין ולפעמים הן "על יד" הנושאים עליהם אנחנו מדברים? למה היא מתנהגת באופן ילדותי? למה היא בקושי מגלה ענין בנושאים שמחוץ לגוף שלה (היא מתעניינת רק בצרכי הגוף - אכילה, שינה, כן כואב, לא כואב)? למה היא מדמיינת מחלות וכאבים? אז מה יש לה?

ענתי44

New member
אל תוותרי על מרפאת זכרון

ולו גם לתת לך את התשובה לספק ולמה שמטריד אותך. אמא אולי מטופלת טוב ונמצאת במקום הראוי והכי טוב עבורה אבל, אי אפשר לברוח ממפלצת האלצהיימר. פשוט תגידי לאבא שאת רוצה את זה בשבילך.כדי להיות רגועה.

עב

New member
אז אני בפורום "על תנאי" ../images/Emo13.gif

כי אין לי עם מי לדבר על זה. היום לקחנו את אמא הביתה. זה לא היה יום גרוע במיוחד. היא לא הביעה ענין בשום דבר - הבית לא עניין אותה. היא לא רצתה לדבר בטלפון עם אף אחד. הסבירה למה אינה רוצה לשוחח עם חברה שלה מזה 60 שנה ("כי היא לא מתקשרת אלי" - זה באמת נכון, יש חברים שנוטשים), לא ביקשה לדבר עם אחי שגר רחוק מאוד, לא עם קרובי משפחה אחרים, עשתה קולות ותנועות שכואבת לה הרגל אבל אמרה שכלום לא כואב לה. חתמה על הטפסים של הביטוח והתלוננה שהעט לא כותב. החלפתי לה את העט וגם השני לא כתב... רק אצלי כל העטים כותבים. בסוף הצליחה לכתוב את שמה. סתם אחר צהרים רגיל ושובר לבבות.

ענתי44

New member
את פה בלי תנאים

את חלק ממשפחתנו. יש ימים כאלה.שהכל הולך הפוך. זה טוב , כי הרי תמיד צריך לחפש את החיובי בכל דבר,שזה קרה בבית.כי לי למשל הבוקר, כשאני ממהרת לנסוע לתל אביב, ולאמא יש הסעה שצריכה להגיע, היא חטפה מצב רוח ושיגעה איתי.לא עזרה לי להלביש אותה לא ציחצחה שיניים, אפילו לא שתתה כמו תמיד לבד. אז אמרתי לעצמי שמקסימום אני אסע באוטובוס הבא ונרגעתי, וכשנרגעתי גם אמא נרגעה. עב יקרה, ככה זה עם חולה אלצהיימר השינוי מיום ליום ולפעמים השמיים קודרים ביום של קיף ברגע. ללא סיבה נראת לעין. פשוט קחי נשימה עמוקה ותמשיכי הלאה כי... מחר יהיה שוב רע. צריך לגייס את כל הכוחות. ותקחי כל יום לחוד.

עב

New member
תודה ענתי44

ההתנהגות של אמא שלי מאופינת בשיכחה, אדישות, בעיות תקשורת (היא מעופפת לגמרי) ולפעמים חוסר סבלנות. אם היא רוצה משהו זה צריך להיות עכשיו! כמו כן היא כנראה מדמיינת מחלות או מיחושים. היא רוצה כדור נגד כאבים וכשהאחות מביאה לה היא אומרת שלא כואב לה כלום. אלה דברים קטנים. אנחנו "מעודדים" אחד את השני במשפחה שמחר לא יהיה יותר טוב וצריך להסתגל וכל אחד צריך להיאחז בחיים שלו ככל הניתן. אני בעבודה ואבא שלי בתשבץ ובחוגים והעיקר שישמור על שפיותו.

ענתי44

New member
עב יקרה ../images/Emo24.gif

כן ההתנהגות של אמא מוכרת פה לכולנו.בקשר לכדורים על מחושים מדומים, בהנחה שאכן כך הוא, ניתן לרכוש בבית מרקחת עטיפת גלולות ריקות ולמלא לתוכם סוכר. או אולי איזה ויטמינים.אני מרחתי קרם על מקום כואב לאמא שלי ועיסיתי את המקום. טוב שאתם מעודדים אחד את השני. זה חשוב. מקווה שאבא נוטל פסק זמן ויוצא למקומות שמהנים אותו כדי להתאורר קצת.

לזהבה שחם ולפורום

בעלי שב מבי"ח לאחר 10 ימי אישפוז, ירוד ביותר,היתה לו אספרציה, חידק בשתן ובדם, עצירת שתן, עתה הוא עם קטטר קבוע, אינו מתקשר, הבעייה שלו שהוא משתעל עם כל כף מזון, בעקר כף שתייה, מה אתן מציעות לא לתת לו שתייה, לתת נוזלים רק עם המזון? כי אני חוששת שייחנק, השעולים מטריפים אותי, הוא כבר סיעודי לחלוטין.אולי יש בפורום מישהו שנתקל בבעייה דומה? אנא, תגובתכם.

יחידה למעקב בית

ברצוני להביא לידיעת כולכם, כי קיימת יחידה להמשך טיפול לחולה מרותק לביתו, היו לי בעיות מי יחליף לבעלי את הקטטר?לאחר שובו מבי"ח. ניסו לשכנע אותי להביאו למרפאה, ואחר כך ללכת עמו לאורולוג אם יהיה צורך להחזיר את הקטטר, גיליתי כי ישנה יחידה שעובדיב מגיעים לבית המרותק ,ואכן, הגיע אח שעשה את כל הפעולה הדרושה, שלא תצטרכו, אבל במקרה שכן, עמדו על זכויותיכם.

גיורא7

New member
אספירציה בזמן שתיה

אנשים אשר מתקשים בבליעה בדר"כ יתקשו יותר לשתות (להכניס אוכל דליל או נוזל) לכך ישנו פתרון פשוט. מכינים ג'לי שהוא למעשה מקביל לשתיה ונותנים אותו במקום. הדבר קל יותר לבליעה ומפחית את הסכנה לאספירציה. חשוב מאוד אצל כל אדם ובמיוחד לאחר דלקת בדרכי השתן להרבות בשתיה, וע"י מתן הג'לי אפשר בדר"כ להתגבר עח בעיות הבליעה. בהצלחה.

zs1957

New member
מצב לא פתור

לא לוותאר ןלעשות בדיקה נוירולוגית, הכוללת איבחון קוגנטיבילאחר חצי שעה תדעי אם יש לאמ שלך שאלצהיימר. הרופאה תציע לקחת תרופות המאיטות את התפתחות המחלה . ממליצה לקחת יהיו לך כמה שנים טובות עם אמא וגם לאביך לפני שתאבד את התקשורת עמכם לצמיתות. תשקלי ביחד עם אבא ותלכי אתו לבדיקה. זהבה שחם /עמותת אלצהיימר

talia olav

New member
חשיבות האיבחון, תרופות

הספר "רפואה מונעת, רפואה מודרנית", נכתב ע"י פרופ' איזאדור רוזנפלד, ויצא לאור בעברית ב-1993. כך שוודאי הוא אינו עדכני, אך אני מניחה שדברים רבים עדיין נכונים. הוא כותב שבמחקר שנעשה, נערכו ניתוחי מוח לאחר המוות, ובמחצית מהמקרים האבחנה היתה שגויה! הסיבות לכך רבות: דיכאון, תזונה לא מאוזנת שאופיינית אצל קשישים, תרופות לא מתאימות, גידולי מוח ופגיעות מוח שאינן אלצהיימר. לכן, לדבריו, הוא מכליל את האלצהיימר בספר "רפואה מונעת", כאשר כאן המניעה היא בעצם איבחון נכון - ש"מנפה" מקרים שאינם אלצהיימר וצריכים להיות מטופלים בדרכים אחרות. הוא מדגים מקרים שבעקבות שינויי הטיפול האדם חוזר לחיות חיים מלאים ומספקים. כמובן, מקרים אלה אינם הרוב - אך גם אינם נדירים... לגבי תרופות - כדאי לקרוא מה שנכתב עליהן בפורום גריאטריה.

למעלה