מצב מסובך קצת. זקוק לעצה טובה

דדיחתם

New member
למזלי לי כולם עזרו בשמחה

חוץ מאחד, שביקשתי ממנו שיבוא איתי לראיין את אימו ז"ל שהיתה אז בת 103 והוא לא רצה, וכך פספסתי מקור מידע חשוב. לאחר ששמעתי סירוב, לא רציתי לנסות יותר.

yoavep

New member
מצב מסובך קצת. זקוק לעצה טובה ../images/Emo53.gif

שלום לכולם. נקלעתי למצב לא נעים ואבקש את עזרתכם. מצאתי משפחה חדשה לפני כשנה. משפחה זו היא גדולה מאוד ואני בקשר עם מספר אנשים ממנה. אחת מהנשים, איתה אני מקושר, הייתה מהיום הראשון שדיברנו קרירה מאוד וזרקה לי הרבה פעמים משפטים כגון: "אהה, דור שלישי זה כבר בכלל לא משפחה" או "טוב מה אתה רוצה ממני?" בטון קריר. למה אני ממשיך להתקשר אליה? מכיוון שכולם אומרים לי שהיא יודעת הכי הרבה אך לצערי היא לא מוכנה לעזור כל כך. ניסיתי להגיע אליה הביתה אך כל פעם היא התחמקה בתירוץ אחר. היום בבוקר דיברתי איתה והיא אפילו לא היתה מוכנה למסור לי את תאריכי הלידה שלה ושל ילדיה ("בשביל מה אתה צריך את זה?"). כאשר ביקשתי את הטלפון של אחיה היא ענתה לי כך: "תראה אני לא יודעת אם הוא ירצה. אני כבר נפלתי אבל הוא...") פשוט כך. הבעיה היא שאני צריך ממנה עוד פרטים אך הגברת לא מוכנה לעזור. עכשיו אני יודע ש"אין הביישן למד" אך אני כבר מרגיש לא נעים כשאני מתקשר אליה. יש לי קשר עם עוד אנשים מהמשפחה ולאט לאט אני אצליח להגיע לרוב המידע אך האישה הזאת יודעת ממש הרבה וחבל לי על כך. מה עושים? ממשיכים להטריד או מצטערים ומאבדים מקור מידע חשוב? תעזרו לי בבקשה !

avitalit

New member
לא רוצה להיות אחיתופל אבל ..

אני הייתי מנסה קצת לעבוד על הרגש ... ואם זה לא עוזר - אז פשוט להרפות ... חבל שאתה תפגע .. ובכל זאת ננסה : אם יש לך תמונה שלה כילדה קטנה בין שאר אנשים מהמשפחה - תשלח לה העתק של התמונה בצרוף שמות שאתה מזהה למעט השם שלה ותשאל אותה האם היא יודעת מי המצולמת .. אולי זה ירכך קצת את ליבה הקשה והיא תתחיל לנדב מידע ... .. שלח לי מסר אישי ...יש לי עוד רעיונות לגבי האח .. GOOD LUCK איצ

אני אישית לא בעד הטרדות

אם אני מרגישה שאני מטרידה, אני מתקפלת. אי אפשר לדעת מהי סיבת ההסתרה, לפעמים לאדם קשה מאד לדבר על נושאים מסוימים - זה שאנחנו "חוקרים" נושא עוד לא נותן לנו זכות להטריד אחרים. ואם היא סתם "לא סימפטית", אז פחות קשר - יותר שלווה!

Marichek

New member
פרטים אישיים הם מידע "חסוי"

אל תוותר! עם זאת, עדיף לך לשנות את הגישה. למה? כי ישנם הרבה מאוד אנשים שאינם מעוניינים למסור פרטים אישיים (ולדעתי ימי הולדת הם פרטים מאד אישיים. אולי אפילו "חסויים"). לא כולם שותפים להתלהבות שאוחזת בנו, ועלינו להתחשב בכך. הייתי ממליץ לך לשאול אותה יותר על העבר, על אנשים שכבר אינם (זה אומנם מצער לדבר עליהם, אבל לפעמים כדאי). כך אולי גם תרכך אותה קצת. ואל תגיד לה שאתה מתכוון לעקוף אותה! זה רק יחמיר את המצב!!! בהצלחה!

למעלה