מצב מתסכל..

kukibubi

New member
מצב מתסכל..

הי לכולם, אני עובד בחברה ישראלית שהעסיקה אותי בתנאי שאגיש בקשה לויזת H1B , ברגע שבגשתי את הבקשה התברר כי נגמרה המכסה ואני צריך למצוא פתרון אחר. מאותו הרגע החברה מנסה למצוא אופציות לויזות אחרות אך זה לוקח זמן ואף אחד לא יודע כמה זמןזה יקח. בינתיים אני לא מקבל משכורת היות ואני לא חוקי ואין באפשרותי לקבל צ'ק לחשבון הבנק שלי וגם החברה לא מעוניינת לסבך את עצמה. ברגע שדרשתי משכורת היות ואני עובד שם כמה חודשים מבלי לקבל שכר ניתנו לי מס' אופציות שאחת מהן היא פתיחת חברה והזרמת המשכורת לחשבון הבנק של ה"חברה". היות ואני לא אוהב לעשות דברים לא חוקיים אני חושש שפתיחת חברה על שמי יעשה לי בעיות. השאלות שלי הן: 1. האם הסידור הזה של פתיחת חברה הוא חוקי למי שיש לו ויזת סטודנט (אשתי סטודנטית ואנחנו על הויזה שלה) 2. האם אני יכול להפקיד בחשבון של החברה שלי כספים כמו צ'ק שיהווה משכורת? נאמר לי שהרבה ישראלים עושים את זה כאן כדי להקל במס.. לתשובתכם המהירה אודה

כמה רעיונות

אם אשתך על F1 ואתה על F2, שתנסה לשכנע את האוניברסיטה להעביר אותה ל-J1 ואותך לJ2, ותוכל לבקש אישור עבודה. לגבי העסקה לא חוקית לא נוכל לענות כאן, באופן עקרוני אני מכירה אנשים עם ויזת שהיה חוקית ללא אישור עבודה שעובדים כ-sub contractors.

kukibubi

New member
מה זה sub contractors?

הי עדי תודה רבה על התשובה המהירה אני עובד כרגע כ- contractor שזה אומר שאני כאילו פרילנס אך זה לא עוזר לי לקבל משכורת כי אין לי ויזת עבודה מה זה sub contractors?

menisc

New member
SUBCONTRACTOR

SUBCONTRACTOR הוא אדם שעובד כעצמאי ללא יחסי עובד מעביד אלא כנותן שירותים ולא מקבל משכורת אלא שכר טרחה או דמי ייעוץ. אני ממליץ מאד להכנס ל- WWW.USISRAELTAX.COM

טל ר

New member
מה מותר ומה אסור

מותר לך לפתוח חברה בארה"ב. אסור לך להיות עובד של החברה שפתחת, אלא אם כן יש לך אישור עבודה. לחברה שבה אתה עובד מותר לשכור את שרותיך מהחברה שפתחת, כי הם יצאו מתוך ההנחה שאתה חוקי (למיטב ידיעתי הם לא חייבים לבדוק את זה, כי אתה לא עובד שלהם). כלומר: אם אינך פותח חברה ואתה עובד באופן לא חוקי, האחריות להעסקה בלתי חוקית זו מתחלקת בינך לבין החברה בה אתה עובד (שניכם אשמים). אם אתה פותח חברה ומספק שרותים לחברה בה עבדת עד עתה, ומעסיק את עצמך באופן בלתי חוקי, האשמה משני הצדדים עליך. אם אתה פותח חברה, ומפקיד את הכספים ש"הרווחת" בחשבון החברה, זה יופי. השאלה היא איך הכסף יעבור אליך מחשבון החברה באופן חוקי (זה לא כסף שלך - זה כסף של החברה שפתחת).

odedee

New member
משהו לא ברור פה.

כתבת "אני עובד בחברה ישראלית שהעסיקה אותי בתנאי שאגיש בקשה לויזת H1B". התנאי שתבקש ויזה הוא משונה מאד, כי ייתכן שאתה תגיש בקשה אך לא תיענה, והחברה עדיין צריכה לשלם את שכרך, רק שאסור לה... מה טיב הקשר ביניכם? האם יש ביניכם חוזה חתום? אם כן, האם הוא נחתם בישראל? בארה"ב? נראה שפתוחה בפניך האפשרות החוקית לקבל את המשכורת הזו בישראל, אך כמובן שהיא לא ממש משתלמת עקב המיסוי הגבוה.

kukibubi

New member
הבהרות

הי חבר'ה תודה רבה על התשובות שמאוד עוזרות לי אכן החברה חייבת לשלם לי אך הבעיה היא שלא נחתם איתי חוזה מכיוון שלא היה אישור עבודה (לדעתי לכל העובדים אין חוזה עבודה) אכן הפתרון הראלי היחיד הוא לקבל את המשכורת לחשבוני בארץ אך גם זה לא ברור היות והחברה בארץ צריכה לתת את הדין על זה כי אני לא ממש מועסק בארץ.. בקיצור..בלאגן שאני לא מאחל לאף אחד להכנס אליו.

odedee

New member
נשמע שהמעסיק שלך לא מסודר,

וייתכן מאד שהוא רמאי. אני לא הייתי מוכן להמשיך לעבוד בתנאים אלה (למעשה גם לא הייתי מתחיל לעבוד בתנאים כאלה). אין בעיה לקבל את שכרך בארץ. אנשים רבים שוהים בחו"ל תקופות נכבדות מטעם מעסיק ישראלי ומקבלים את שכרם בארץ בתקופה הזו. לא לכל מעסיק ישראלי יש בכלל אפשרות לשלם שכר בחו"ל...

התנאי משונה עוד יותר מכיוון שהאחריו

האחריות על הגשת הבקשה ל-H1 היא של החברה ולא שלך... אם רצו להעסיק אותך היו צריכים להגיש את הבקשה כבר מזמן, למה חיכו עד שהמכסה תסתיים? אם אתה כבר "עובד" שם מספר חודשים, יכולת לקבל את הויזה כבר אז לפני שהמכסה הסתיימה...

kukibubi

New member
שאלה נוספת לגבי E

האם כדי לבקש ויזת E אני צריך להרוויח מינימום משכורת או שכל מדרגת שכר יכולה לקבל ויזת E (בתנאי שהמעסיק עומד בקריטריונים)

odedee

New member
ויזת E

קרא פה. אם לא מצאת תשובה על השאלה פתח שרשור חדש בפורום כי זה כבר לא קופץ.

למעלה