מצב עכוז

שרון17א

New member
מצב עכוז../images/Emo53.gif

שאלה: לאלו מבינכן בעלות הנסיון (האישי או משמועות) מה הסיכויים שתינוק יתהפך ממצב עכוז אחרי שבוע 32?

טאניוש

New member
עדיין יש סיכוי

גם אני לא יודעת באחוזים, אבל מכירה תינוקות שעשו סלטות בשבועות האלה. יש כל מיני שיטות היפוך טבעיים, את יכולה לנסות. בדיוק עכשיו יש שאלה של שרון (אחרת...) בפורום תינוקות, היא בשבוע 37 ואצלה רוב הסיכויים שיישאר עכוז. אולי תשלחי לה מסר? היא בעצמה מומחית לכל מיני שיטות טבעיות. לאן עשה סלטות כל הזמן, אבל אני ממש לא זוכרת מתי התמקם סופית במצג ראש (גם לא עיינין אותי כל כך כי תיכננתי ניתוח).

מעכוזון לשעבר

עודד שלי לא התהפך ונשאר במצג עכוז עד הסוף. בשבוע 32 אמרו לי שעדיין ישנם סיכויים טובים יחסית שיתהפך, אבל הסרבן שלי לא שמע את זה.אינני יכולה לומר לך באחוזים. אני חשבתי על היפוך חיצוני, אולם החלטתי לוותר על זה בסופו של דבר ובסוף ילדתי בקיסרי. אם יש לך שאלות, אני יותר מאשמח לעזור לך: [email protected]

לא גדולים.....

תמיר היה במצג עכוז עד הרגע האחרון ונולד גם קיסרי, אבל אצלי זה נוצר בגלל חוסר מקום ברחם. אם הכל בסדר ברחם שלך, יש סיכוי לעשות היפוך חיצוני הבנתי שזו פעולה לא פשוטה אבל כדאית אלא אם כן העובר שלך הוא נדיה קומונצ'י ומתכוון להתהפך שוב לאחר מכן...
מה את כבר ב 32, לא יכול להיות?????

טאניוש

New member
אני נגד היפוך חיצוני

אם התינוק התהפך לעכוז יש סיבה (חבל הטבור, מחיצה ברחם ומשהו עוד). יש סיכון בפעולה הזו.

שרון17א

New member
כבר????

כבר שבוע 32? לך אולי עבר מהר אבל לי נראה כנצח לאלו מביניכן שעברו ניתוח: הבן הראשון שלי נולד בלידה רגילה, היה זוועתי, נוראי ניתוח - אופציה עדיפה? זה נוראי? ההחלמה הבנתי קשה אשמח לשמוע אתכן מנסיון תודה ויום נעים

ב"ה אצל השני....

רק ניתוח קיסרי!!!!, בלי לחץ את יודעת הכל ויכולה לתכנן מתי, איפה ומי יהיה איתך בניתוח.... נכון, ההחלמה קצת קשה אבל... מסייע/ת להחלמה כמובן האוצר שנולד... ואני מקווה שלא יסקלו אותי באבנים על צורת המחשבה הזו ..
בהצלחה אורית

simchamiryam

New member
לידה רגילה !!

אני ילדתי את שמחה מרים בניתוח קוסרי בגלל שהייתה במצוקה לאחר שעות ארוכות של ירידת מים ללא צירים, זרוז שלקח לו מלא זמן להשפיע ולא הייתה פתיחה. הייתי כמובן עם אפידורל ולא סבלתי הרבה. ההחלמה הייתה די ארוכה ההמוגלובין מאד נמוך בדרך כלל אחרי ניתוח, ולפעמים אפילו עכשיו יש לי קצת תחושת כאב בצלקת. בקצור אני לא ממליצה, אני יעשה הכל כדי שהלידה הבאה שלי תהיה רגילה בעזרת ה'. בנוסף זה יכול להשפיע על המשך הלידות וככל שיש יותר ניתוחים ההחלמה הופכת קשה יותר ויותר. לי ואני מכירה עוד מישהי שהייתה לי תחושה מאד קשה ביומיים הראשונים שלא יכולתי אפילו להרים את התינוקת וכשלא היה איתי מישהו, היא פשוט נשארה בחדר תינוקות. בדרך כלל לידה שניה קלה מלידה רראשונה אלא אם כן יש סיבה מיוחדת לקושי. יש כל מיני דברים טבעיים שעוזרים ללידה קלה, לדוגמא: תה עלי פטל מחזק את הרחם, יש תרופות הומאופטיות, צמחים ועוד. בהצלחה, יונה

טאניוש

New member
הכל נכון, אבל לא במצג עכוז

לידת עכוז קשה מאד, וגם מסוכנת יותר מניתוח קייסרי גם לאם גם לתינוק. לניתוח אחד אין השפעה על לידות הבאות, אחרי שני ניתוחים לא מאפשרים לידה רגילה.

למעלה