מצב פסיכותי הצילו!

מצב פסיכותי הצילו!

אני מיואשת ואיני יודעת מה לעשות אולי תוכלו לעזור לי אבי בן 84 מאובחן כחולה אלצהיימר כבר כשנה אך הוא דימנטי כ3 שנים, אמי חולת cva פגועה מוטורית ומוגבלת בתנויותיה,אך בהירת מחשבה. לפני כשנה אבי אושפז במחלקה גריאטרית באיכילוב בעיקבות תוקפנות כלפי אימי ומחשבות שווא שאמי מביאה גברים צעירים הביתה. שם הוא אובחן כחולה אלצהיימר וטופל בתרופות ממוריט ורספרדל. אך במשך הזמן רספרדל הוחלף בסרקוול 50 מ"ג ליום. המצב היה סביר לגמרי וקיווינו שכך זה ימשך. אך פתאום לילה אחד הוא התעורר ושום מציק לאימי לגבי המאהבים, ומכנה אותה בשמות גנאי. אחרי יעוץ עם פסיכוגריאטר הגדלנו אמ ת המינון של סרקוול ל100 מ"ג ליום. זה כבר שבועה. אלי לצייןשאני בת יחידה וכל המעמסה הנפשית נופלת אלי. שאבי מזהה אתי , את ילדי קורא לפעמים עיתון,נהנה מהנכדים וזוכר אותם אך לא זוכר את השנה ותאריך ושהבת נשואה. מה עושים עם המצב?אולי משהו התנסה בסיטואציה דומה?

ענתי44

New member
דרקולה נחמד איתך לאורך כל הדרך|חיבו

לצערי ראיתי מקרים שבהם האשים החולה אחד מקרוביו בגניבה בנסיון לרצוח אותו וכל מיני האשמות שווא. ואני מכירה מקרה שבו החולה שסבל מהטרדה של " אנשים" שרדפו אחריו ואכלו לו את האוכל ושברו קירות בבית והציקו לו. אחד מאותם דמויות , כך הוא החליט שוכב עם אשתו. גם פה הוא קילל ותקף, בנוכחות בני משפחה וזרים.זה היה נורא ואיום כי בהתחלה ניסינו להסביר לו שיש לו את האישה הכי נאמנה וטובה והוא רק התרגז יותר והשתולל יותר כי מבחינתו הוא רואה איך הדמות ואשתו ביחד וכל נסיון לסתור את דבריו רק החמיר את המצב עד אלימות ממש. כמובן שכמו אצלכם הגבירו רמת כדורים. אבל מה שהרגיע את המצב היה השתיקה של כולנו כשהוא קילל והאשים ופשוט לקחנו את אשתו הצידה. שם חיבקנו אותה ועודדנו אותה ובמקביל הרגיעו גם אותו. הדמויות האלה הם חלק בלתי נפרד מחייו ופשוט למדנו לקבל אותם. האם אמא ואבא נשארים לבד בבית? או שיש להם עזרה מקצועית כמו עובדת זרה. גכי מסוכן בלי קשר למה שסיפרת להשאיר את אימך שזקוקה בעצמה לטיפול עם אדם דימנטי. לאמא שלי יש גם אלצהיימר והיא גם עברה אירוע מוחי אז מנסיון כואב אני יודעת ששניה אחת שאני מסירה עיניי ממנה ואופס משהו קורה. איתך במאבק שלך. כן קשה להיות בת יחידה שנושאת בעול. מקווה שיש לך משפחה מורחבת או חברים טובים שיכולים לסייע ולו רק בעידוד. וגם אנחנו כאו תמיד!

מצב פסיכותי

אני מכירה אמת המקום.הוא עולה 13000 שח לחדש. אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו את ההוצואה הזו. ונוסף לכל אני עדיין כל כך לא רוצה להכניס את אבי למוסד. מאוד מודה לך על התשובה המהירה זה כלכך מעודד!!!

ענתי44

New member
../images/Emo24.gifשבת שלום דרקולה נחמד

ראשית, יש עוד מקומות לא פחות טובים, ובעלות זולה יותר. שנית, ממליצה לך לחפש בין הניירות של הוריך אולי יש איזה תוכנית חיסכון או ביטוח סיעודי. אני מכירה מקרה שהיה ביטוח סיעודי מלא שהמשפחה לא היתה מודעת אליו ובמשך מספר חודשים שילמו לבדם. אבל יש אלטרנטיבות גם בבית. לא חובה לשלוח את אבא לבית אבות. האם הוריך זכאים לעזרה מביטוח לאומי? על?פ חוק סיעוד. אם אין להם פני בהקדם לסניף ביטוח לאומי אצלכם. תנסי גם לפנות לרווחה או לעירייה ואפילו לגורמים פרטיים המטפלים בקשיש. יש כל מיני דברים שאת לא יודעת על קיומם ואולי תוכלי להיעזר בהם. שווה לבדוק!!!!!!!!!!!!!!! ובקשר לעידוד אז זה חינם אין כסף ואפילו עם חיוך ומתי שתרצי. תמיד אחד מחברי הפורום יהיה פה עבורך. ובקרוב אני בטוחה שגם את תייעצי לאחרים מנסיונך ומעומק ליבך. שבוע טוב ומלא גם ברגעים נעימים

למעלה