מצב קצת חריג של הפלות חוזרות, המון שאלות

מצב קצת חריג של הפלות חוזרות, המון שאלות

מחפשת להבין מה אני צריכה לברר אחרי אירועי השנה האחרונה,
אני אחרי חמש לידות
ארבע לידות רגילות, הריונות ספונטניים, ילדים בריאים
לידה חמישית לידה שקטה בשבוע 39 לפני שנה, לא מצאו שום דבר בפתולוגיה. כנראה תשניק שזה אירוע שאין לו הסבר
בשנה החולפת הצלחתי להכנס להריון ספונטני פעמיים,
הריון אחד נגמר עוד לפני שהתחיל, בשבוע 6, לא היה צורך בהתערבות,
הריון נוסף נגמר בשבוע 14, אבל הדופק כנראה פסק בשבוע 12. עברתי גרידה באיכילוב הלילה (בין שישי לשבת).

אמרו לי שזה טעון בירור... ולא הבנתי אם הבירור נדרש בגלל 2 ההפלות (שבוע 6 ואחכ שבוע 14 תואם שבוע 12), או שבגלל רצף שך 3 אובדנים. כי בשבילי ההריון של הלידה השקטה הוא משהו אחר לגמרי... הריון שהיה תקין לכל אורכו ונגמר בחוסר מזל מחורבן, ואין קשר בין זה לבין הפלות בשבועות מוקדמים - או שהרפואה רואה את זה כדברים קשורים? כך שעכשיו אני לא יודעת מה לברר בכלל. האם זה נחשב באמת לרצף של אירועי אובדן שרואים בהם שרשרת אחת של אירועים קשורים (מקווה שהצלחתי להסביר..)?
בדקתי קרישיות אחרי הלידה האחרונה, לפני כ-10 חודשים, מישהי יודעת אם צריך לבדוק שוב?
מה עוד בודקים במצב כזה חוץ מקרישיות? עשיתי ממילא את כל הבדיקות הגנטיות בשביל ההריון האחרון (זה שנגמר בשבוע 14), יש עוד משהו לעשות?
הייתי אמורה בהריון הזה להתחיל אספירין בגלל ההסטוריה של לידה שקטה, אז הפעם בטח יעבירו אותי לקלקסן..?? למרות שהקרישיות היתה תקינה, לפני שנה לפחות...
סליחה על המון השאלות, אשמח לכל עזרה. תודה רבה

אני לא יודעת מה עוד צריך לברר

יבואו חכמות ממני ויכתבו לך. אני לא חושבת שהלידה השקטה וההפלות הן על אותו רצף. אני פה בשביל החיבוק על המסע הנחוש והאמיץ שלך לילד החמישי, שאני כל כך מקווה שתזכי לו. וגם בשביל להזכיר שכדאי לתת גם משהי לנפש (הכרה בעיקר, לכאבים ולטלטלות שהיא סופגת). אני מצטערת שדרכך מתארכת ומסתבכת.

אליסקה

New member
סימון יקרה

חשבתי עלייך לא פעם בחודשים האחרונים, מצטערת לשמוע שזה מה שעבר עלייך.
אני עברתי שלוש הפסקות דופק בשליש ראשון וכימי אחד, ואשמח לנסות לתרום מנסיוני.
לגבי בדיקת קרישיות - זו בהחלט יכולה להיות סיבה להפלות חוזרות. אני לא יודעת לגבי הלידה השקטה, כי את אומרת שלא הייתה אינדיקציה לבעיית זרימות בשלייה, אבל אני יודעת שני דברים: א. קרישיות יתר היא דבר נרכש, ב. כשעושים בירור קרישיות יש לעשות את הבירור המלא. לו הייתי במקומך הייתי הולכת להתייעץ עם פרופ׳ קופרמינץ בעניין הזה.
בדיקות נוספות שניתן לעשות הן בדיקת קריוטיפ הורי (הפלות בשליש ראשון מיוחסות בד״כ לפגם כרומוזומלי, ויש אפשרות קטנה שאולי לאחד ההורים יש טרנסלוקציה) - ואת זה בודקים דרך יועץ גנטי בקופה, והיסטריוסקופיה אבחנתית, שכן ייתכן שההפלות המאוחרות קשורות לאיזה משהו שהשתנה ברחם. צריך לקבל הפניייה מרופא משפחה, ואני יכולה להמליץ על ד״ר גולדשמידט.
אם יש לך שאלות נוספות אשמח לסייע.

יקירה, כל כך עצובה איתך

אין לי שום תשובה פרקטית לשאלות שלך, אבל חשבתי עליך ועל העוברית שלך המון בשנה האחרונה, וכל כך קיוויתי עבורך לטוב אחרי האבדן האיום שלה.
מאחלת לך החלמה מהירה בגוף ושולחת לך חיבוק, כי באמת שאין מלים לנחם.

אני מעריכה

שגם אם הרופאים לא לוקחים את הלידה השקטה ברצף, הם בכל זאת מחשיבים את האובדן ההוא כתוספת על שתי ההפלות האחרונות.
אם מוסיפים לכך את גילך וכדי להגדיל את הסיכוי שלך לידיים מלאות, יש הגיון בבירור הפלות חוזרות גם אם לא הגעת ל-3 רצופות בעלות אופי זהה.

אני קיבלתי בירור קרישיות אחרי הריון מספר 5 (הדופק נגמר בשבוע 9+3). הריון 1 נגמר גם הוא בהפסקת דופק בשבוע מוקדם, הריון 2 לידה במועד והריונות 3+4 הפסקות יזומות בשבועות מאוחרים. כך שאצלי בכלל לא היה רצף של אובדן דופק בשבוע מוקדם, ובכל זאת ההמטולוגית של הקופה מצאה לנכון לתת לי סט מלא (או כמעט מלא) של קרישיות.

צר לי כל כך על הדרך המתארכת ועל האובדנים הנוספים

שירהד1

Member
מנהל
מצטערת לראות אותך פה שוב

על פניו, ההפלות שאת מתארת אינן דומות כלל ועיקר ללידה השקטה- משום בחינה.
מעבר לכך- כתבתי לך מסר כמענה למסר שכתבת לי.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
09-7749028

למעלה