מצב רוח מדוכדך

beatman

Member
מצב רוח מדוכדך

השתחררתי לפני חודשיים(מתותחנים),מצד אחד התפיסה והחשיבה שלי התבגרו ואני מבין דברים יותר לעומק. אני אף מיישם את מה שהצבא חינך אותי אליו: נחישות,דבקות במשימה,לא לפחד ולא להיכנע לשום דבר. אך מאז השחרור לא הצלחתי לחזור לאותו מצב רוח תמים ושמח שהיה לפני הצבא,תמיד יש תחושה כבדה ורצינית כזאת שלא מרפה. רק במקרים ספורים מצליח לצאת מזה באמצעות אלכוהול. האם גם אצל חיילים משוחררים אחרים יש תחושה דומה ? האם זה בגלל השירות הצבאי,או כתוצאה משינויי גיל והתבגרות ?

DoubleD

New member
ביטמן היקר..

תקופת השחרור היא תקופה מאוד לחוצה, זו בעצם הפעם הראשונה שלך עם העולם הגדול לבד.. הצבא אכן מבגר לעיתים קרובות ומשנה תפיסות עולם, אך הדבר הכי נכון שעלייך לקחת מהחינוך הצבאי לעולם האזרחי הוא שלא לוותר על עצמך. מצב רוח תמים ושמח נשמע לי כמו הגעגוע לשמיניסט ש"לא ידע" מה שהוא יודע עכשיו.. אז אולי אתה קצת יותר יודע וקצת יותר מבין... אבל חבל לתת לתחושות האלה להפריע, תאמץ אותן באופן חיובי אתה משוחרר גאה, עשית את שירותך על הצד הטוב ביותר, התבגרת והתעצמת ! אין צורך לברוח לאלכוהול כי הדבר היחיד שזה עושה זה מבטל את כל החושים, גם אלו הטובים.. נסה לדבר על מה שאתה מרגיש עם חבר או בנאדם אחר שעלול להבין או סתם להקשיב לפעמים זה עוזר לשמוע את המילים שאתה אומר ואולי ככה תוכל למצוא דרך להפוך את המצב על פניו ולהתחיל את חייך האזרחיים עם חיוך.

Adva CS

New member
יש הבנה למצב..

ביטמן... השתחררתי באפריל מתפקיד לא קל בכלל... (פיקדתי על צוות ברצועה). הפנמתי צבא ממש טוב ואני עד עכשיו לא עוברת את זה.... לפני השחרור הייתי כמעט חודשיים בבית ולא מרצוני אז קצת התרגלתי למצב מצד שני הכבד שלי לעולם לא יסלח לי...! מה שכן זה עובר גם אם אתה שתוי וגם אם לא... אתה צריך למצוא את החלקים הטובים יותר באזרחות למשל החופש....(!!!!)אם לא תמצא אז תמיד תוכל לחזור לצבא בזמן המילואים. וסתם שתדע עד שתגיע למילואים זה יהיה העבר הרחוק.... ואני כאן אם אתה צריך עוד קצת תמיכה.. ובלי יותר מדי דעה פוליטית...... אחלה ציטוט..

beatman

Member
זאת הרגשה כאילו המצב האמיתי הוא תמיד

לא הכי טוב.. ואם אני שמח או מחייך אז אני בעצם משקר לעצמי ולא יכול להיות שהחיים באמת יפים,כי יש בהם גם מספיק שחור ואני חייב להסתכל לו בעיניים ולהיות מוכן להפתעות רעות. פאק איך אני יוצא מזה...

Adva CS

New member
זה אולי קצת נדוש

זה אולי קצת נדוש ושחוק אבל אם לא תרצה זה לא יעבור.... אני באמת חושבת שאם תחשוב על זה רגע אחד בשקט וברצינות אז תבין שצבא זה בעצם מסגרת חולפת ולא תמידית עדיף לפרוש בשיא ולא כשכבר נמאס.... תחשוב על זה... אולי רצית להשאר בצבא עוד שנה?..שנתיים? עשרים? אבל עכשיו זה הזמן שאתה רואה כמה זה היה טוב באמת. מה רצית להיות? קצין? נגד? רק שתדע שאחרי זמן מסויים ולא הרבה זמן אנשי קבע עוברים למפקדה...... אין סמ"פ בקו נכון?.... ואין נגדים בקו....זה מגיע עד סמלים ומ"מים! אני בטוחה שלא היית רוצה קבע רק בשביל לעבוד עם ניירת.... נכון?

beatman

Member
לא יודע מאיפה הבאת את זה

אבל הצבא עלה לי עד נפש,לא תיכננתי שום דבר מעבר לחפ"ש,וחס וחלילה קבע. אני מדבר יותר על המצב רוח ואין שום קשר לצבא,לא רוצה לזכור אותו ולא מתגעגע.

למעלה