מצב רוח מוזר אחרי יוגה

behappy

New member
מצב רוח מוזר אחרי יוגה

שלום לכם
אני מתרגלת יוגה כחודשיים, פעם בשבוע, למשך כשעה. החוג נערך בשעה די מאוחרת בשבילי (21:30-22:45), ולרוב אני מגיעה אליו עייפה אחרי יום עמוס.. (יום ג' עמוס במיוחד אצלי, וגם ימי רביעי-חמישי). אני מאוד אוהבת ונהנית מהשיעור, אבל שמתי לב לתופעה מוזרה: בשבועות הראשונים, אחרי השיעור הייתי יוצאת לגמרי ב"היפר", ולא מסוגלת להירדם עד אחת בלילה. עכשיו, ההיפר התחלף ב.. חרדה מוזרה, ואפילו רצון לפרוץ בבכי אחרי השיעור. יום אח"כ זה נרגע, אבל- עדיין.. מצב הרוח הזה מוזר לי! זה לא קורה לי בחיים אחרי פעילות גופנית אחרת. למישהו יש מושג מה הסיבה, ואיך אני יכולה להקל על עצמי? תודה רבה ולילה טוב

סטיוויה

New member
אני יכולה להעלות השערה

דבר ראשון אני מזדהה עם תחושתך לגבי שעת השיעור. אני באופן אישי לא מוצאת שתרגול בשעה מאוחרת משש בערב טוב לי. לגבי התחושה שעולה אצלך לאחרונה,יוגה פועלת על מרכזים אנרגטיים בגוף(צ'אקרות).אני חושבת שכל מיני דברים שהיו חסומים אצלך,בעיקר בבטן,משתחררים כתוצאה מהתרגול ולכן את מרגישה ככה.... מה את אומרת?

יוגה מעלה כל מיני דברים

גם חיוביים וגם פחות, ולפעמים שלבים מסויימים שאנחנו עוברים בדרך יכולים להיות לנו קשים- אבל צריך לזכור שאלה שלבים בדרך. קחי בחשבון שיוגה אינה רק פעילות גופנית, היא בהחלט גם פעילות מנטאלית. איך את מקלה על עצמך? פשוט תתני לדברים לעבור דרכך, קבלי כל תחושה באהבה ונסי ללמוד מכל דבר את מה שיש לו ללמד אותך. ובעניין שעת השיעור: נכון שזו לא שעה אופטימלית, ועל פי הכתובים יוגה מתרגלים בזריחה או בשקיעה, אך עם זאת בעולם המערבי לא לכולם מתאפשר לתרגל בשעות "אופטימליות", וטוב שיש מקומות שמאפשרים לבוא לשיעור בשעה 21:30- זה עדיף על לא לתרגל כלל.

sidoni

New member
דמעות של יוגיסט

אני מתרגל 3 פעמים בשבוע יוגה במשך שעה וחצי בכל פעם . האמת שחווית היוגה מרגשת לגוף ומאתגרת אותו פיזית ומנטלית,יש פעמים שאחרי השעורים אני בוכה ולא מעצב אלה ממקום של חוויה והיתרגשות אני מאמין שכשאתה מחובר לעצמך ממקום של עומק לכל חוויה יש תגובה ואם זו תגובתך קבלי אותה עם הזמן החוויה תישתנה וכמו שאמרו כאן הצ'אקרות עובדות. את בדרך הנכונה.תהנימכל התחושות.

למעלה