מצב רוח רע

dvashale

New member
מצב רוח רע

שלום! אני חולת לופוס מגיל 17, ובעצם כבר 5 שנים. בזמן האחרון אני מרגישה רע...נפשית. סוג של דכאון אבל מפחיד לתת כותרת כז. שאלתי אליכן (ואליכם), חולי וחלולות לופוס יקרים: האם בין תסמיני המחלה יש גם מצבי רוח? האם נראה לכם שיש קשר בין הדברים או שלופוס לחוד ודכאון לחוד? ומה עושים עם זה? עוד תרופות? אין איזה "ניגוד אינטרסים" בין הדברים? אשמח לתשובה ולתגובה

1ט ל י

New member
המשך...

לי יש לופוס "רק" קצת יותר משנתיים, והרופא שלי אומר ש"מצבי הרוח" שלי קשורים לגיל שלי... עם זאת, הבנתי שעצבות ו"דכאון" יכולים להיות חלק מהמחלה, בעיקר חוסר מוטיבציה לעשות דברים (לפעמים זה אפילו חוסר רצון לקום). זה קורה לי הרבה לצערי, ואני פשוט ממשיכה הלאה...

ל3

New member
הי דבש

ברוכ הבאה לפורום. צרי לי לשמוע שאינך חשה בטוב אך אני בהחלט יכולה להגיד לך שהתחושות שלך מוכרות ושאת לא לבד במערכה. דבש יקרה, אחד הסימנים ללופוס הפחות ידועים בקרב הציבור אבל סימן שמופיע אצל הרבה מאוד חולים הוא הפרעות פסיכאטריות שונות ובינהם גם דיכאון וחרדה. קשה לעיתים לאבחן ממה נובע הדיכאון משום שיש פה איזה שהוא משחק של "הביצה והתרנגולת". דיכאון יכול לנבוע בגלל התמודדות ממושכת עם מחלה או יכול להיות עצמו סימפטום של המחלה. אם בנוסף לדיכאון ישנם סימנים אחרים לפעילות מחלה סביר להניח אז שהדכאון נובע מהלופוס. יהיה הגורם שלא יהיה, כיום יש טיפול יעיל לדיכאון וחבל סתם לסבול. את יכולה לגשת לכל מרפאה פסיכאטרית בבית חולים הקרוב אלייך ולפגש פגישה עם פסיכאטר שתינתן לך חינם. אין זה אומר שתצטרכי תרופות. יתכן ורק שיחות וגם אם את צריכה תרופות, האמיני לי שזה עדיף על הסבל הנורא שבדיכאון. כדאי לך גם להיכנס לפורום של אתר אירגון הלופוס משום שהנושא הזה הועלה שם לא אחת ודנו בו רבות. תרגישי טוב ומקווה שתמשיכי לכתוב פה ובפורום השני ושוב, ברוכה הבאה-
שירי

dvashale

New member
...

מאיפה כל הידע הזה? את עוסקת בתחום או סתם קוראת הרבה?

dvashale

New member
תיקונים והרהורי ליבי!

נכנסתי שוב לפורום ופתאום ראיתי שהדפסתי סתם מהר ויצאו שגיאות בכל אופן- לא היתה לי שום כוונה לומר שחולות לופוס הן חלולות... אלא רק חולות. בעצם אנחנו גם לא ממש חולות, אני נוטה לומר (בעיקר השאלה עולה, אם בכלל, בהקשר של צבא) ש"יש לי לופוס", להבדיל מ"אני חולת לופוס", אבל לא מנשה, זה סתם עלה לי אחרי שראיתי את הטעות. יום טוב ותודה על התגובות... אני אדווח בהמשל על המשך הפעילות בעניין.

gaia20

New member
שלום למצטרפת ../images/Emo13.gif

שירי היקרה נתנה לך תשובה מעולה ויש לי רק תוספת קטנה, או יותר נכון שאלה, שאולי כל אלא שסובלים מדיכאון יוכלו לענות לי עליה. האם הדיכאון זה דבר שבא פתאום? כלומר, קמתי בבוקר ולפתע חשתי בדיכאון? או שזה התחיל מדבר קטן, סתם לא היה לי כוח לעשות משהו, שנראה בהתחלה כעצלנות אבל במשך הזמן, זה נהפך דרך קבע, ועכשיו אני קובעת שזה דיכאון וחרדה? אשמח אם מישהו יוכל להאיר את העניין.

ל3

New member
הי גאיה

השאלה ששאלת היא מאוד כוללנית וקשה להגיד ספציפית מה גורם לדיכאון משום שזה מאוד אינדיבדואלי. ישנם גם סוגים שונים של דיכאון . לדוגמה, ישנו דיכאון שנגרם משינויים כימיים במוח כשהסיבה היא בילוגית לכל דבר, ישנו דיכאון שנובע כתוצאה משינויים קיצוניים שעובר האדם כמו מוות של אדם קרוב, פיטורים וכו. לא כל מי שעובר שינויים דרסטיים סופו שיסבול מדיכאון. זה קשור בגנים וזה תלוי סביבה. מה שנסיתי להגיד שאין לכך תשובה אחת שירי

ritarita

New member
הסיפור שלי שקשור לדיכאון..

למעשה אני די מופתעת לשמוע שלופוס משפיע על הנפש..לא ידעתי.. זה אולי נותן לי אפילו טיפת נחמה..שזה לא רק אני חסרת מוטיבציה ועצלנית..אולי זה הלופוס.. אבל..אין לי שום בדיקה ומעולם לא היתה -שהראתה משהו חריג..שצורך תרופות לדיכאון.. גם אני מעט אחרי הצבא (בהתנדבות כמובן) הייתי בדיכאון די רציני..והלכתי מספר חודשים לפסיכולוגית פעם בשבוע (קופת חולים).. במשך הטיפול..הרגשתי ימים שהיה לי יותר ויותר רע..בכיתי על בסיס יומי..וסיפרתי לה..היא הפנתה אותי לפסיכיאטר שהפנה לבדיקות דם..שלא היו בהן ממצאים כלל. כך שהמשכתי עם השיחות..והחזקתי פשוט מעמד בידיעה שזאת כנראה תקופה קשה.. ואכן..הדכאון הקשה עבר..אם כי עצבות קלה..חולשה..חוסר מוטיבציה..היו ונשארו עד היום.. המשך יבוא..

ritarita

New member
המשך..

אני חייבת לציין שלדברים הנל..יכולות להיות גם סיבות אחרות.. אף פעם לא היו לי חברות או חברים טובים..ולעיתים אף להיפך.. ומה שעוד החמיר את המצב..היה כשגילו את המחלה בגיל 15..ובתיכון היו בנות שאף כעסו כהמורים הראו הבנה מסויימת כלפי כשאיחרתי או החסרתי..ותפסתי כמה מהן מדברות עלי פעם.. אחרי הצבא גם התקשתי למצוא תעסוקה..הייתי בחורה סגורה וביישנית(בדידות חברתית היא חלק גדול מן העניין)..והייתי מתקשה מאוד בראיונות עבודה.. גם לא ידעתי מה אני רוצה בעצם לעשות עם חיי (משבר העתיד שיש בטח לרבים אחרי הצבא).. ובתקופה ההיא היה הדכאון הכי גדול.. מאז אני בחורה שונה בהרבה..אם כי עדיין ביישנית מעט..ובלי חברים..חוץ מבן הזוג (לא יודע איפה הייתי היום בלעדיו).. אז עדיין קמה בבוקר קשה..ומתקשה להרדם בלילה כי כאילו לא עשיתי הרבה..כי לא היה לי כח כל היום.. אבל יש ימים טובים..עכשיו לדוגמא כשאני לומדת קורס בהנהלת חשבונות - אינשאללה יביא גם עבודה..וסיפוק ומימוש אישי...והרגשה הרבה יותר טובה לגבי עצמי! אז... אולי זה קצת מהלופוס.. ואולי זה גם הרבה דברים אחרים שמצטברים יחד..ובעיקר בגיל 22..כשצריכים להיות עצמאיים ..למצוא את עצמו..לקיים את עצמו..לרכוש חברים טובים שאיתם יהיה קל יותר לעבור את כל אילו..ועוד הרבה דברים אחרים שמתרוצצים לנו בראש..שנראה שאף אחד אחר לא מבין..

הביצה והתרנגולת

המילה דיכאון איננה לדעתי ההגדרה הנכונה למצב , ההגדרה הנכונה יותר היא המילה מתח/לחץ אשר הם קשורים לפי מיטב הבנתי קשר הדוק יותר לופוס , הדיכאון הוא התוצאה של המתח והלחץ , זה מעין כדור מתגלגל. לחץ , מתח והלופוס קשורים יד ביד , קשה לאמר מה גרם למה , לדעתי האישית לחצים ומתחים מערערים מערכות שונות בגוף אשר הביטוי שלהן במקרה שלנו הוא הלופוס. בתנאי מעבדה הצליחו להפעיל לחץ ומתח על עכברים והלופוס התפתח אצלהם כתוצאה מכך ישנם כמה מאמרים העוסקים בנושא , גם בעברית - באתר של אירגון הלופוס ניתן לימצוא חלק מהם . הכותרת שלהם לא תמיד נושאת את שם המחלה כלאמר את המילה לופוס. פורום מתאים יותר לנושאים ולשאלות האלו וגם להתייעץ עם רופא מומחה בתחום הלופוס הוא הפורום באתר "הקול השווה" מתושלח הצעיר

למעלה