מצב ריגשי קשה לבן שלי - בכיתה א ולפני פרידה שלי ושל בעלי

גלוש234

New member
מצב ריגשי קשה לבן שלי - בכיתה א ולפני פרידה שלי ושל בעלי

הי שלום,
הבן שלי בן 7, בכיתה א'. בן יחיד.
אני ואבא שלו החלטנו להיפרד אחרי שנים רבות של עליות ומורדות ביחסים.
מגיל 5 שמנו לב להתקפי זעם אצל הילד והלכנו להדרכת הורים. אחרי שעלה לכיתה א' הכל התעצם כנראה גם בגלל המתח שקיים בבית. לכן החלטנו, בייעוץ של פסיכולוגית ילדים, לפרק את החבילה המעופשת הזאת, כי זה עושה נזק לשלושתינו. זה קורה השבוע.!!!!
מתחילת השנה הילד התחיל יותר ויותר להרביץ בבית ספר (גם בגן זה היה אבל לא מעבר לרגיל). למשל: לתת אגרוף לילד אחר (קרה פעם אחת), לשבור צבעים של ילדים, לקשקש בחוברות ובמחברות שלו באמצע השיעור, ובבית זה עדיין ממשיך - התקפי זעם, שבירת חפצים - והסיוט אינו נגמר.
עם כל המודעות שלנו עכשיו וההבנה שצריך איפוק וסבלנות לצד הבהרת גבולות, הקושי הוא נוראי!!!
הדבר הכי מדהים הוא שכשסיפרנו לו שאנחנו נפרדים הוא פשוט שמח. שגם זה הדהים אותנו. הוא ממש רצה שאבא שלו כבר יעבור לבית אחר). הבנו שהוא כל כך מבין את המצב ושהמתח הזה שיגע אותו. אני עדיין בשוק מזה שאני כותבת את זה.
בבקרים הוא לא רוצה לצאת לבית הספר. הוא לא אומר בפירוש "לא רוצה" אבל הוא מותח זמן, מחפש משחקים ש"פתאום" נזכר בהם, משחק , לא יוצא מהדלת. ניסינו כל מיני שיטות(לשים בגדים ברכב, לצאת ולפתוח את הדלת ואז הוא אמור לבוא) אבל הוא כבר לא שם על זה כמעט ומאחר המון. אנחנו מבינים מהפסיכולוגית שאלה חרדות ממה הולך להיחות לו בבית ספר כל יום. כואב לנו הלב.
ואני עצמי כבר לא יודעת מה לעשות. עם כל הסבלנות שלי אני מתפרקת מההתמודדות הזו.
רציתי גם לדעת אם יש מרכזי טיפול שלא גובים מאות שקלים לשעה, שבהם אפשר לטפל בילד אינטנסיבי. כי אין לנו כבר כסף לפסיכולוגית הפרטית (בקופות אין תורים!).
לפני סיום חשוב לי לציין, (כי רגשות האשם עובדים שעות נוספות ) - שהבן שלי מוצלח בלימודים, אוהב מוזיקה, חברותי ותקשורתי עם בני גילו (לא עם מבוגרים), ואהוב על חבריו מאוד. רק ההתקפי זעם והסיכון - שהוא יכול לפגוע בעצמו ובסביבה הורסים את הטוב שקיים.

אודה לכם על כל מילת עידוד, תשובות וכל דבר שקצת ייתן לי מנוחה.
תודה רבה..
 
מענה לגלוש

הי,
מבינה מאוד את הקושי ואת הדאגה שלך.
ראשית, מציעה לך לברר בפורומים שקשורים לגירושין. אני חושבת ששם תוכלי לקבל המלצות על מטפלים ומאבחנים לילדים לאחר גירושין.
כמו כן יתכן וכדאי לעשות לילד איבחון מקיף, כדי לוודא האם החרדות והתקפי הזעם אינם קשורים בהכרח רק לגירושין.
בטוחה שהאינטואיציה האימהית שלך, האהבה והמסירות, הם התשובה שהילד זקוק לה. יחד עם זאת לדעתי שקלי איבחון ו second opinion.

גלית הלר
 
נשמע ילד נורמלי

הוא נמצא בסיטואצית חיים לא פשוטה, וזה האופן שבו זה יוצא ממנו.
הייתי מתחילה מלהגיד לו כל הזמן - כמה אתם אוהבים אותו, שהוא נהדר ונפלא כפי שהוא, ושאתם סומכים עליו שהוא יצליח להתגבר על הקשיים.
לגבי הבקרים - הייתי עושה מה שאפשר פשוט להקל עליו. למשל, להלביש אותו אפילו שהוא כבר בן 7, לסדר לו תיק, לקחת אותו יד ביד לדלת.
לגבי תמיכה פסיכולוגית - יש קליניקות של סטודנטים עם ליווי של פסיכולוגים, אם יש קושי כלכלי זה יכול להיות אחלה פתרון.
 
למעלה