מצגת מקיפה על הרייך השלישי והשואה...

masorti

New member
מצגת מקיפה על הרייך השלישי והשואה...

מצורף לינק לאתר שנתקלתי בו השייך לועדה לחינוך לשואה בבירמינגהם. בתחתית הדף אפשר לראות מצגת המובאת בפורמט PPT או בפורמט PDF. המצגת היא כמובן באנגלית, אבל היא מאוד ברורה. המצגת מכילה 388 עמודים ועוסקת בתולדות הרייך השלישי, מלחמת העולם השנייה, ובעיקר השואה. יש שם גם צילומים רבים מאותה תקופה, מפות, ושאר אמצעי המחשה. קחו בחשבון שמדובר בקובץ גדול מאוד. בכל מקרה, נראה לי שכדאי להכניס לקישורי הפורום בתור חומר לימוד והרחבת הידע למי שנזקק.

מדהים !!! חן חן masorti

טרם ראיתי מצגת על השואה העשוייה ברמה כזו. תסתכלו ותבינו למה כוונתי.

מדריך1

New member
על המצגת

תודה על הפנית תשומת הלב. אולם, יש במצגת קטעים לא מדויקים, וחבל. תמונות אשר הכיתוביות אינן מתאימות, נתונים לא מדויקים, ואולי השיא- לקחו שיר של ניצול השואה- דן פגיס-"בקרון החתום" תרגמו לאנגלית, לא הזכירו את שמו , ויותר מכך, כתבו שזה נמצא באחד מקרונות הרכבת שהובילו למחנות ההשמדה.חבל.

למדריך 1

זה קורה. אל תתבייש: רכז את הנתונים שאינם מדוייקים והפנה את תשומת לבם. מובטחני שיקבלו זאת ברצון. אם רצונך בעזרה כל שהיא בקשר לכך, - אעזור ברצון.

מדריך1

New member
גרשון,תודה על העצה, אך אין כל

טעם בהערות, ממילא הם לא ישנו עבודה כל כך גדולה ומאומצת ויודו בשגיאות. השגיאות נובעות ממקורות בהם הם משתמשים שהם גם שגויים מחד, ואי עדכון במחקרים חדשים שפורסמו, מאידך.מעבר לכך שלמצגת יש גם מסרים פוליטים בעוד אני בוחן זאת בעין מקצועית. עבדתי עם האמריקאים, מכיר את הלך הרוח.

המצגת מיועדת למורים שמלמדים את הנושא

גם אני לפני 20 שנה למדתי את נושא השואה בתיכון כטבלאות, יש במצגת משהו קר, מרוחק, ומנוכר, פרטי מידע בלי "נשמה". מהמצגת אני למדה כי כך מלמדים עתה את נושא השואה בארה"ב, זה יותר טוב מכלום, אבל עדיין, זה חסר...... תודה רבה לך מסורתי על הבאת המצגת לכאן, אין ספק שהשקיעו בהכנתה, מן הראוי שתהיה מצגת דומה, נכונה, עם "נשמה" בעברית!

למדריך 1

ראיתי רק כמה תמונות במצגת והתרשמתי. אינני יודע אם לא יהיו מוכנים לתקן טעויות [להבדיל ממסרים, כדבריך]. אני הייתי מנסה, אך רצונך - כבודך.

למעלה