מצה בריי - איך אתם מכינים את שלכם?

סבתשי

New member
זה שרויה..

בבית הורי היינו צריכים מאוד להזהר שלא לקרב את המצות לכל נוזל..
הקפדנו לא לאכול מצה מעל האוכל..
כמובן שקניידלך, מצברייט, עוגת מצות ועוד מחוץ לתחום..
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מצה בריי - איך אתם מכינים את שלכם?

מאחר וכמה מאיתנו הכינו/יכינו כמויות נכבדות, כדאי שנתעמק?

אצלנו, משרים מצות במים רותחים. כשמתרכך, מסננים נוזלים עודפים.

מערבבים פנימה ביצים (אצלנו, 4 ביצים ל-6 מצות), מלח, פלפל, יוצרים לביבות ומטגנים.

אוכלים בלי סוכר, חס וכרפס!
 
לא אוהבת מצות רטובות ולכן מכינה כך

לכל מצה - טורפים ביצה עם קצת מלח ואפשר גם כף מים, מרטיבים את המצה על ידי העברה מהירה שלה מתחת לברז פתוח, שתירטב רק טיפה,
מוסיפים לביצה הטרופה ומערבבים, מטגנים בשמן עדיף זית.
פשוט וטעים.
את המתכון הזה למדתי לפני המוני שנים מהרבנית מרים חרל"פ ע"ה, מבית וגן בירושלים.
 

שריתי76

New member
אצלנו

למצות השבורות מוסיפים מיץ ענבים, ביצים ומלח. מטגנים בכמה נגלות, לפי הכמות וגודל המחבת. (אמא שלי שמה לפעמים מיץ תפוזים טבעי)

אצל החצי- במקום מיץ ענבים שמים מים.
 

סבתשי

New member
שלנו (התחלתי מסורת חדשה יען כי..)

גדלתי בבית ללא גיברוקץ רחמנא ליצלן..
אז את שלי, אני מרטיבה את המצות,
שוברת לחתיכות לתוך תערובת של ביצים וחלב,
מוסיפה ירק, גבנ"צ.. מה שבא,
כמובן מו"פ
ומטגנת לביבות..
יוצא מעולה,
לפעמים עושה כמו גיסי,
2 מצות בינהן פרוסת גבנ"צ, לטבול בבלילת ביצים ולטגן,
גם טעים מאוד
 

חנהפ

Active member
כבר הרבה מצה בריי הוכנו...

את המצות שוברת ומרטיבה במים מהברז
מחכה כמה דקות, מערבבת ושופכת את עודפי המים
ביצה על כל 2 מצות בערך
המון בצל ירוק קצוץ
מלח,פלפל שחור

הכנתי גם בתוספת פטה מגוררת, יצא אחלה!
 

shiri67

New member
אצלי, לא שרויה,על כל ביצה שלוש מצות, מלח

משרה את התערובת כמה דקות ומטגנת.
מתגעגת לבובלעך -כרמזעלך של אמא שלי, לא זוכרת איך הכינה. רק את המקצף הידני,שבו הוקצפו החלבונים, הוספו החלמונים ולא זוכרת מה עוד. רק נדמה לי שכמה גרגרים של החזרת הלבנה הוכנסו פנימה,
לא יודעת לשם מה כיוון שאכלנו את זה עם סוכר מפוזר מעל. אשאל אותה , בתקווה שתזכור זאת.
 

shiri67

New member
המקצף ששימש ביום טוב, להכנת עוגות בסיר פלא

או להכנת הכרמזלך
 

חנהפ

Active member
וואי, כזה היה לאמא שלי

וכמה היתי צריכה לעבוד עד שקיבלתי קצף שהניח את דעתה של אימי היקרה :)
 
גם לי יש מקצף כזה בכלי הפסח שלי, עם ידית

עשויה עץ. הכנתי בעזרתו עוגות בסיר פלא כאשר התגוררתי במעונות הסטודנטים, בשנות השבעים של המאה הקודמת.
לא זוכרת מתי השתמשתי בו לאחרונה אבל לפני הרבה מאד שנים. מוכנה לתרום אותו למי שרוצה.
 
אצלנו זה הולכת עם מצות רטובות מראש

מחותכים לשתיים , וכל חצי מקפלים לשניים וכך כפול טובלים בביצה ומטגנים - זה כמובן מבית חמותי .

ובנוסף יש את הפַתוֹת , שמים בסיר מעט שמן , מוסיפים 3-4 ביצים משוקשקות ומכינים ביצה משוקשקת ,
לאחר מכן מוסיפים מים רותחים בערך כוס וחצי שתיים , מוסיפים מלח פלפל (מעט חווייג'- לקטניות) 50 גרם חמאה.
כשהכל רותח שופכים פנימה שברי מצות בערך 5-6 , באופן שייספגו המים נותנים עוד כמה דק' חימום.
 
למעלה