-מצווה טאנץ`-

נהרה222

New member
-מצווה טאנץ`-

מה פשר המנהג המוזר הזה? שכלה תרקוד לעיני עדת חסידים?! ועוד עם חמיה?! יש לזה מקורות?

gushnick

New member
תחליט, מנהג או הלכה?

ואי אפשר לומר על המנהג הזה שהוא הלכה, משום שלא פשט בכל ישראל. רק "מנהג ישראל" דין הוא.

צודק, אבל אינ חושבת שהוא התכוון

שזהו מנהג של קהילה מסויימת ואצלה זה כבר סוג של מחוייבות. אגב, בלי לרדת לעומק הרעיון - ה"מצווה טרנץ" זה סוג של גיבוש אחרי החתונה כשנשארים רק בני המשפחה, וזה לא רע בכלל.

gushnick

New member
כל עוד זה נשאר במשפחה, מילא...

אבל כשזה מגיע לתמונות בעיתונים החרדיים על כל רב חשוב שדילג בחופשיות עם כלת תלמידו/בנו, זה מיותר ואולי אפילו בעייתי הלכתית (אני כבר חושש לומר בוודאות, כי ההגיון ההלכתי מאחורי מנהגים חרדיים מאוד מפתיע לפעמים...).

התמונות עצמן מצונזרות

אבל הצלם והחסידים רואים גם את הכלה. אגב, קשה להגיד שהכלה ממש רוקדת ובדר``כ מדובר במרחק גדול בין הרב לכלה. וזה לפני שנכנסנו לעניין שמחת חתן וכלה ולזה שבהלכה כתוב שמותר להביט ביופיה כדי לחבבה על בעלה.

באמת? זה חדש לי..

מותר "להביט ביופיה" (ואני מתכוונת לגבי אותה הסתכלות שבד"כ אסורה) כדי להגיד לבעלה שהיא יפה???????

בת תורה

New member
אם כך למה נהגו לכסות את פני הכלה

בדקטוך?? ולא בכיסוי שקוף כמנהג ע``מ‎?‎

נהרה222

New member
ונגיד, ג`ינג`י, שיש דבר כזה,

איך אתה רוצה להסתכל עליה `כדי לחבבה על בעלה` אם פניה מכוסות ברעלה אטומה לחלוטין?.... ומה זה משנה אם היא לא רוקדת ממש ושיש מרחק וכו` . עיני מאות גברים נעוצות בה! ומה שייך כאן עניין ה`לשמח כלה`? בכל מחיר משמחים?

bluestar 777

New member
אינני יודע בדיוק את המקור

אבל מדובר במנהג שיסודתו בקודש, זה לא הומצא לאחרונה, נהגו כך גדולים וענקים לפני 200 שנה.

נהרה222

New member
אם אתה לא יודע את המקור,

איך אתה בטוח שיסודו בקודש? וזה שנהגו כך לפני מאתיים שנה לא מוכיח שום דבר.

למעלה