מצוות הייבום- היישר מהתנ"ך

מצוות הייבום- היישר מהתנ"ך ../images/Emo63.gif

ישנו מנהג קדום היישר מתקופת התנ"ך, ומשמעותו היא: אם אדם נפטר ללא ילדים, מוטל על אחיו לייבם <להפרות> את אישתו של האח הנפטר ולהקים לו שם לשם המשכיות. הנה לינק בנושא: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%99%D7%99%D7%91%D7%95%D7%9D במעבר חד לתקופותנו החדשנית- האם הייתם עושים זאת או מסכימים למנהג שכזה

jKiTTiE

New member
הייתי עושה את זה רק אם הוא

נראה טוב ;] חח סתם סתם מממ תאמת הייתי עושה את זה רק אבל רק אם הייתי יודעת שאחותי ממש רוצה ילדים וזה...וזה ממש סותר תעקרונות שלי כי אנלא רוצה להיכנס להריון או משו ואל תגידו לי שתגדלי תרצי כי מאז שהייתי קטנה לא רציתי וזה לא ישתנה!

תשובתי!

קודם כל בלי קשר לאיך אני מרגישה עם זה היום אין מצוות ייבום בהוראת הרבנות הראשית אלא רק מצוות חליצה. (שאת זה היו עושים במקרה שהאח לא מוכן לייבם את אלמנת אחיו.) ועכשיו להרגשה שלי: אני לא אוהבת את מצוות ייבום מפני שהיא כובלת את האח המייבם. אם הוא רוצה מבטיחים לו שכר ואם לא האלמנה חולצת את הנעל שלו ויורקת בפניו (סליחה על התיאור אבל זה בשביל להסביר את עצמי...) בגלל שהוא לא היה מוכן להקים זרע לאחיו שנפטר. ואם הוא רוצה להתחיל חיים חדשים? לא ממש מאפשרים לו את האופציה הזאת מפני שאישתו היא אלמנתו של אחיו. זה מסובך מדי! נכון שזו מצווה שמנסה להתחשב ברגשות של האלמנה שלא יהיו לה ילדים אבל שוכחים את האח שפה נראה לי שהוא יותר חשוב.

למעלה