מצויין , יופי של דיון.

Haim raveh

New member
מצויין , יופי של דיון.

אספר לכם מהמעט שאני יודע. בעבר השתמשו בשמן מינראלי, המנועים היו שתי פעימות קירור אויר. הצטברות הפיח הייתה גדולה , דבר אשר צרך פתיחת מנוע וניקוי הפיח. היום במנועי קירור המים הפיח מצטבר פחות , אך מצטבר וצריך עדיין לנקות פיח מידי פעם. רוטקס בשלב מסוים הציעו ודרשו לעבור לשמן סינטטי!!! לי נראתה תמוהה הצעתם. לאחר זמן מסוים של שימוש באז"מים בשמן סינטטי , נימצא כי הפיח רב יותר והבלאי גדל. חזרו לשמן מינראלי !!! שמן מינראלי זול משמעותית ומתאים יותר למנועי רוטקס. היכן כן צריך שמן סינטטי ? במנועים העובדים בטמפרטורות גבוהות במיוחד. מנועי הרוטקס [שתי פעימות] עובדים קר. לכן שמן סינטטי מיותר. הוא מיותר כי הוא יקר, שוחק את המנוע ועל פי הניסיון לא מתאים למנועים אלו. אבל רוטקס דרשו וצעקו "גוואלט" שמן מינראלי ? מה פתאום ! לא טוב!. אז הם צעקו, אנחנו טסים על המנועים האלו ! נעשה מה שמתאים לנו. הם "רוטקס" אמרו את שאמרו ואני יודע למה ! אין סיבה מספיק טובה שאכתוב פה בפורום את הסיבה. היום מנועי "רוטקס" 582 שתי פעימות די טובים. נכון בשלב מסוים הביאו את שמני STP TCW 3 והשמן "התגלה" ע"י מיקי ויסלוביץ ומגיע לו קרדיט. השמן היה מצוין. אז מה הרע? הפסיקו להביאו לארץ כי כנראה לא כדאי ליבואן. אם איני טועה היבואן או היצרן מסכימים רק לקונטיינר. זה קצת יותר מידי למימון או לעסקים טובים. השמן המתאימים למנועי הרוטקס [שתי הפעימות] הוא : TCW 3 ! יש הבדלים בין היצרנים חלק מהשמנים מפייחים יותר וחלקם פחות. אני לא מסכים לאמרה "מה שקבע היצרן,זה מה צריך לעשות" אני מאוד ממליץ לעשות מה שקובעים היצרנים, במידה ואין לנו מידע או דרכים אחרות המוכחות כטובות יותר. אני כיצרן של מוצרים תמיד בוחן מה טוב ומתאים לי ומחליט האם ,כיצד ואיך להשתמש. לפעמים "נעשה ונישמע !" הופך אצלי ל-"נישמע ונעשה ? " ליוסי מיליס ובעלי רוטקס 912 [4 פעימות]. שמן סינטטי זה מה המנועים שלכם רוצים וזה המתאים להם. חיים רוה

shai g

New member
חיים, התייחסת רק לפיח שיוצר השמן

אבל נשאלת השאלה אם זה הפרמטר היחידי לפיו צריך לבחון את התאמת השמן לביצוע תפקידו בצורה הטובה ביותר. אני לצערי לא יודע את התשובה. שי

למעלה