מצולעים בעלי מספר אי זוגי של צלעות

מצולעים בעלי מספר אי זוגי של צלעות

מישהו יכול לתת לי בבקשה הוראות לקיפול של מצולעים בעלי מספר אי זוגי של מצלעות (7, 9, 11 ואילך) מדף נייר רבוע רגיל. תודה...

bshuval

New member
קיפול מצולעים

שלום! עקרונית, קיפול מצולע נתון מריבוע זו בעיה לא קלה. לדוגמה, קיפול מחומש משוכלל מריבוע הוא מאד קשה באופן מדויק, ובדרך כלל משתמשים בקירובים ("השיטה האמריקאית" ו"השיטה היפנית" למי שמכיר). כמובן, ישנה גם הבעיה שאנו תמיד מעוניינים במצולע הגדול ביותר... בקישור המצורף ישנו מאמר על קיפול המחומש הגדול ביותר. בודאי תסכים איתי שהקיפול המדויק אינו פשוט, וברור כי הבעיה רק מחמירה במספרי צלעות גדלים. הקישור השני מכיל פתרון עבור 7 צלעות ו-9 צלעות. במקרה של קיפול משובע משוכלל, ישנו טריק נחמד מאד שגילה קוניהיקו קאסאהארה. לא אתאר אותו כאן, אבל אגיד לבד שניתן למצוא אותו בספרו amazing origami. אם אתה מעוניין להתפשר ולקפל את המצולע ממלבן, ישנה שיטה כללית נחמדה מאד לעשות כן. באותו ספר לעיל מתוארת שיטת "מניפה" לקיפול מצולע כלשהו. נדמה לי שבספר יש הוראות למצולעים עד 19 צלעות. השיטה מבוססת על פריסת מניפה בצורה מעגלית. לסיום, ישנו ספר נחמד של T. Sundara Row שנקרא Geometric Exercises in Paper Folding. הספר מכיל הוראות לקיפול מתושע, מעושר, ואף מצולע בעל 12 צלעות ו15 צלעות! אני לא ממליץ את הספר למקפלים חדשים שכן הוא לא נראה כמו ספר אוריגמי כלל וכלל. זה נראה (וזו מטרתו) כמו ספר לימוד גאומטריה... הכולל משפטים שונים ותמונות. אין בו הוראות קיפול "רגילות". ההוראות הן בסגנון (ואני מצטט): "ניתן לחלק לשלושה כל זווית בדיוק על ידי קיפול נייר. בדרך זו ניתן ליצור, בקירוב, את המתושע המשוכלל. מצא את שלוש הזויות השוות במרכזו של משולש משוכלל (ראה משפט 25). חלק לשלושה כל אחת מהזויות וצור את הצלעות כך שאורך הזרועות (מהמרכז לקדקד) יהיה כאורך OA" אלה היו הוראות לקיפול מתושע... אם הסתדרתם - הספר בשבילכם. אם לא, ותרו.

yepeled

New member
POSTSCRIPT

התוכנה היא בחינם מצאתי את האתר שלה דרך GOOGLE חיפוש של GHOSTSCRIPT

giladznaor

New member
Geometric Exercises in Paper Foldin

עד כמה שזכור לי, הספר הזה בן כ100 שנה, כלומר לפני תקופתו של יושיזאווה ושיטת הדיאגרמות שלו.

למעלה