מצוקה בעבודה

מצוקה בעבודה

אני חיילת משוחררת והתחלתי לעבוד ברשת מזון ידועה. עד לפני כמה ימים הרגשתי שאני ממש נהנת והחב'רה טובים ונחמדים ובאמת מאמינים בי וביכולות שלי. בדיוק שהכל נראה יפה מידי נכנסה לתמונה מישהי שהתחלתי לעבוד גם איתה, שהיא עובדת וותיקה כבר שנה וחצי והרשתה לעצמה לשלוח לי פקודות,ולהשפיל אותי מול אחרים,כאילו אני המשרתת האישית שלה. מאוד נפגעתי מכך,אבל שמרתי הכל בפנים כמה שניתן כדי לא לעורר פיצוץ. ישנם רגעים שאני מעמידה אותה במקומה אבל מיד היא עוקצת ולא נותנת לי להמשיך. יש משהו שבאת ניתן לעשות מבלי לעורר תגובות לוואי,או שכדאי לעזוב את העבודה? אני לא מוכנה בשום אופן לעבודה בסביבה עויינת לא משנה כמה כסף ארוויח שם. אני רוצה לקום בבוקר עם רצון לתרום ולעזור להרים את המקום ולא לחפש את עצמי מרוב בושה בגלל מישהי שתופסת מעצמה יותר ממה שהיא ומשפילה אותי בפני אחרים. זאת לא התדית שאני רוצה ליצור לעצמי בגלל קצת חוסר בטחון ואי נוחות לידה. אם תוכלו להגיב אני אשמח. ציפור האגמים.

האם זאת הזדמנות ?

שלום לך אם אותה בוסית הצליחה לשדר מסר בתדר שפגע בך, אז יתכן שיש שם אזור של רגישות אישית גבוהה. השאלה עכשיו היא האם יש בך רצון לבחון ולהכיר מה קשה שם כדי שתוכלי לחולל ריפוי לאותו מקום של מצוקה. אני מפנה אותך לקטגוריית עבודת עומק שם תוכלי למצוא מספר מאמרים ולראות האם יש שם משהו שיכול לעזור לך יכול להיות שדווקא אותה בוסית שמנסה להשתלט עליך היא הגונג שמעיר אותך לעבודת צמיחה. יכול להיות . . .

galgal21

New member
מידי פעם נתקלים בבוסים

כאלו (כמובן שהרוב הם שונים). הדבר הראשון שכדאי לעשות זה לשוחח איתה ב-4 עיניים ולהסביר לה בנימוס שהתנהגות כזו פוגעת בך. אם זה לא עוזר אז אפשר לעשות אחד מ-2 דברים: אם את לא כל כך זקוקה לעבודה (מבחינה כלכלית) או לא חוששת שיפטרו אותך ותשארי ללא עבודה, אז לענות לה בחזרה. אפשר במקביל גם לחפש עבודה אחרת. אם המצב איננו כזה אז לשתוק ולחפש בסתר עבודה אחרת. בכל מקרה (ובכל דרך שאת בוחרת להגיב) את צריכה לא להאשים את עצמך במצב ולהבין שיש בעולם אנשים כאלו ומידי פעם תתקלי בהם.

בהסתייגות אחת

לפני שפותחים שיחה שמטרתה להסביר לשני שהוא פוגע בנו, חשוב להעריך את רמת העניין של אותו אדם אגרסיבי להיות בקשר עם האגרסיביות של עצמו. במלים פשוטות - האם יש להערכתנו צ'אנס שהבן אדם יקח לתשומת ליבו ויעשה עם זה משהו. אחרת אנחנו חושפים את עצמנו ועלולים להיות יותר פגיעים. צריך להיות זהירים ולשמור על עצמנו.

כמה דברים

עבדתי פעם ברשת מזון די ידועה די הרבה זמן והגיע עובד חדש. אני בטוחה שהוא בטוח שהוא היה מאה אחוז בסדר, אבל היה בלתי נסבל לעבוד לצידו. מהר מאוד הוא קיבל ביטחון של עובד ותיק בלי שום הצדקה: למשל הוא היה שולח אותי מול לקוחות לסדר דברים או למלא חוסרים. זה לא שהפריע לי לעשות גם את הדברים הפחות כייפיים בעבודה, אבל אני חושבת שלמישהו שעובד שבוע אין כל כך זכות להתנהג כלפיי כאילו שהוא מנהל אותי ביחוד לאור העובדה שבמצבי לחץ הוא לא הצליח להתמודד עם העבודה ואני כן וגם שלא נהוג להחליף כלים ולעשות עבודות שכאלו מול לקוחות. בנוסף, היו לו כל מיני הרגלים קטנים ומטרידים שהוא לא שם לב אליהם ולא היו מקובלים במקום העבודה- היה נהוג שכלים מלוכלכים שוטפים מייד בעת החלפתם אלא אם כן יש לחץ וכשהוא נרגע חוזרים לשטוף. העובד מעולם לא שטף כלים והייתי מוצאת את עצמי שוטפת פי 2 כלים כל פעם שהלכתי למטבח. כשעשיתי לו שיחה (בעדינות ובסוף משמרת) על הדברים הקטנים שמפריעים לי, הוא התנפל עלי ואמר שאני ממציאה ושאם אני אשב עם דף ואנסה לעשות רשימה של דברים שהוא עושה לא בסדר אני לא אגיע ליותר מ3. כשגמרנו לנקות בסוף אותה משמרת הוא קיבל דף פוליו כדי לחשוב על הדברים.. אז הדבר הראשון שאני רוצה לומר כאן זה שתוותרי לרגע על האגו ותבדקי עם עצמך האם את בסדר. אמנם נדיר להתקל בתופעות כאלו אבל בכל זאת את עובדת חדשה, היא עובדת ותיקה. יכול להיות שאת עושה טעויות קטנות שנובעות מחוסר תשומת לב או שאת מפנה אליה יחס שפוגע באגו שלה ושמשם נולד כל המצב. אם זה לא המקרה יש כמה דברים שאת יכולה לעשות. את יכולה לנסות לעשות לה שיחה כפי שהציעו לך. אני באופן אישי קצת סקפטית לגבי אפשרות כזו משום שבדרך כלל זה גורם לאנשים להסגר. את יכולה לנסות להתחבר אליה או לחילופין לחסום את מה שהיא אומרת לך מהבחינה שתחליטי שהיחסים בינכן מקצועיים בלבד ולכן את שומעת את מה שהיא אומרת וכל מה שלא קשור באופן ישיר לעבודה נכנס מאוזן אחת ויוצא מהשניה. במידה מסויימת זה יכול להיות תרגול טוב לחיים. בהרבה מקומות תתקלי בבוסים או עובדים שיפנו אלייך יחס מתנשא או מכוער ולא תמיד יש אפשרות לעזוב או לא תמיד אפשרות כזו היא האפשרות הכי טובה. כן צריך ללמוד איך להתמודד עם דברים כאלו. אחרי שכל זה נאמר, בדרך כלל ברשתות מזון השכר הוא שכר מינימום ולרוב על פי חוקי התעסוקה המקומות הללו מנצלים עובדים. מהסיבות הללו אני חושבת שבניגוד למשרת מתכנת באינטל, אין לך כאן איזו הטבה שצריכה להחזיק אותך בכח במקום העבודה. אני באופן אישי, אם הייתי עומדת במצבך שלא נעים לי לעבוד, הייתי מחפשת מקום עבודה חדש- במיקרה הכי גרוע תמצאי עבודה באותם תנאים. אין שום סיבה שתעזבי את המקום הזה לפני שאת מוצאת מקום חדש, אבל אל תתני לחשש ממשהו שונה למנוע ממך להתקדם ולהגיע למקום נעים יותר.

למעלה