מצוקה שגרתית של חוסר בתשובות...זקוקה לעזרתכן.

efrat001

New member
מצוקה שגרתית של חוסר בתשובות...זקוקה לעזרתכן.

1. האם בדיקת dna יכולה להתחלף משלילית לחיובית ולהיפך? על מה היא מעידה? יש לי ana חריג וdna שלילי שלפני כחצי שנה היה חיובי.
2. הרופאים עדיין מתלבטים אם יש לי לופוס/רופוס/דלקת מפרקים. האם מישהי יודעת מהם הקריטריונים שלפיהם קובעים?
3. לפני כשנה חוסנתי נגד שפעת ושכבתי חודש וחצי במיטה עם חום 39.5, פצעים בפה, בלוטות לימפה נפוחות ועייפות קיצונית. האם יכול להיות, לדעתכן, שזוהי התפרצות שגרתית של לופוס? מאז הסימפטומים של העייפות והירידה במשקל קיימים באופן קבוע.
4. שאלה אחרונה חביבה. ביקרתי במרפאת קרישה וחיסון בהיריון מכיוון שאני רוצה להיכנס להיריון על ידי תרומת זרע. נורא הפחידו אותי עם תחזיות של סוכרת היריון ורעלת היריון. האם למישהי יש מילה טובה לתרום?
תודה מקרב לב!!!

ל3

New member
בוקר טוב אפרת

אכן מבינה את המצוקה שלך של חוסר וודאות זה קשה מאוד לחיות באי ידיעה מה בדיוק יש ולפעמים עדיף לדעת מול איזה איוב אתה מתמודד אבל חשוב לי להגיד לך לא להרים ידיים ( אומרת את זה כל הזמן לעצמי). בדיקת ה ANTI DNA בהחלט יכולה להפוך מחיובית לשללית וזה קורה במצבים בהם בדרך כלל יש רגיעה במחלה- רמסייה אבל בהחלט לא מחייב! ישנם אנשים שמרגשים רע מאוד והתוצאה שלילית וישנם אנשים שמרגישים נפלא וה דנא שלהם בשמייים. לכן לא מבססים את הרפואה על סמך בדיקות מעבדה בלבד ( מה שלצערי הרה מהרופאים נוטים לעשות) אלה עושים אינטגרציה של התסמינים של החולה, הסימפטומים בשילוב עם בדיקות המעבדה בכדי לאבחן את חומרת המחלה.

לדלקת מפרקים בדיקת הבחירה היא- ANTI CCP לא יודעת אם בצעת אותה אך אם היא שלילית רוב הסיכויים שלא מדובר בדלקת מפרקים שיגרונית.
הסימפטומים ללופוס הם מגוונים מאוד ולכן היא נקראת מחלת "אלף הפרצופים". בין הסימפטומים- עייפות, כאבי מפרקים, חום, פריחות, נשירת שיער, אפטות באף ובפה, שינויים בשורה האדומה והלבנה בספירת הדם, לעיתים מתווסף קרישיות יתר ( לא מחייב) וכו'. בעיקרון צריך לענות על לפחות 4 מתוך11 -14 קריטריונים בשילוב עם בדיקות מעבדה חיוביות ללופוס בכדי להיות מאובחן. אנטי דנא לדוגמה היא דווקא כן בדיקה ספציפית ללופוס כלומר אנטי דנא חיובי מופיע רק בחולי לופוס. אולי שווה לערוך את הבדיקה במעבדה אחרת ובה לשם השוואה בדי לראות אם גם שם זה יוצא שלילי שוב.

הסימפטומים שחווית אחרי החיסון בהחלט יכולים להתאים דווקא ללופוס ולא לתגובה חיסונית ( נמשך יותר מדי זמן בשביל תגובה חיסונית) אך יכולים להתאים גם למחלה ויראלית אחרת כמו מחלת הנשיקה לדוגמה. את יכולה לעשות בדיקת דם לCMV' EBV ולראת אם יש לך את הנוגדנים אז סביר להניח שחלית במחלת הנשיקה

הרבה חולות לופוס נכנסות להריון שמסתכם כתקין לחלוטין ודווקא רבות מדווחות על הרגשה טובה במהלך ההריון. מה שכן חשוב מאוד לבדוק אם את סובלת מקרישיות יתר שאז תצטרכי אולי קלקסן במהלך ההריון ובמשכב הלידה וכמובן להיות במעקב צמוד ביחידה להריון בסיכון גבוה. כמו כן מומלץ להיכנס להריון לאחר תקופה של לפחות חצי שנת רמסיייה ולא בתקופה בה את לא מרגישה טוב

ההמלצה שלי אלייך באמת מכל הלב אם יש התלבטות היא לגשת לחוות דעת שנייה. אם את יכולה תביאי איתך בדיקות עדכניות של : ספירת דם, כימייה מלאה, שתן לכללית, ANA, ANTI DNA, C3,C4, ANTI CCP, ESR, CRP, ANTI 2 BETA GLOCOPROTIAN , אנזימי כבד.

המון בהצלחה ומקווה שתמצאי תשובה בקרוב.
חג שמח
שירי

efrat001

New member
שירי יקרה

אני ממש ממש מודה לך על התשובה המפורטת,
האם אוכל להיות חוצפנית ולבקש את המייל האישי שלך?
שיהיה לך חג שמח :)
ושוב המון המון תודה
אפרת

ל3

New member
בהחלט מתוקה

את בהחלט לא חוצפנית. שלחתי לך את האיימל במסר
חג שמח

למעלה