מצורפת כתבה שפורסמה ב ynet

peter_pan

New member
די נמאס מהצביעות של הכנסת

יום מילואים...הכנסת כולה עוטה חג ומברכת את העושים מילואים...צביעות!!! כמה חכי"ם בגיל מילואים עושים בכלל מילואים? האם הכל ימדד בכסף? מה אנחנו שכירי חרב למילואים? - נרי ע"פ הקיים היום מי ששירת 32 חצאי ימיים במרכז (שעליהם קיבל 30 חד יומיים) מקבל את אותו התשלום כמי ששירת 32 ימים בעזה, אז איפה פה ההגיון? והכוכבים החדשים האלה? - אפשר לצבור מיילים איתם? .... יש מועדון המילואימניק המתמיד? הגיע הזמן שיפסיקו לרמות אותנו, שתיפסק הצביעות. אל תבטיחו כלום ואל תיתנו כלום. אנחנו עושים מילואים למרות השחיתות והרקבון הממשלתי בגלל החברה וההמחויבות שלנו אליהם. וברגע שתבינו שיחידת המילואים היא הגורם שמאחד אותנו (מפועל ועד מנכ"ל מעולה חדש ועד ותיק ומכל העדות) אולי גם תשכילו לנווט את המדינה בדרך הנכונה.

magic1an

New member
אודה לכם אם תקראו עד הסוף ותגיבו

אני קורא את הכתוב בפורום ושוב מציפה אותי הרגשה לא נוחה שמחלחלת ואמרת שהמדינה דורשת מאיתנו לפעול בראש גדול אך נוקטת בראש קטן כלפי אזרחיה. אתן לכם דוגמא של משהו שחוויתי על בשרי וניזוקתי ממנו "הודות" למילואים. שיהיה ברור שאני מאמין שאנו צריכים לעשות מילואים הן כחובה והן כזכות. בשנה בה היה מבצע "חומת מגן" חיכיתי כמובן לצו שבושש והגיע רק בגל השני של הגיוסים. גוייסנו לשירות של 33 ימים ובצענו אותו באיזור שכם. בשנה זו למדתי שנה א' מתמטיקה-מקצוע קשה לכל הדעות. כשחזרתי מהמילואים ניסיתי להדביק את החומר וללא הצלחה ,דבר שגרם לי לנסות במשך חופשת הקיץ להדביק את החומר וללא אפשרות לעבוד עקב כך ןלא הצלחתי בכך. אחת המרצות שלושה ימים לפני בחינה כשביקשתי ממנה איזושהי עזרה פטרה אותי במילים הבאות "יש לך מועד א' ? מועד ב' וכן מועד ג'? אז שיהיה לך בהצלחה " והלכה. מכיוון שכך חשבתי לעבור וללמוד מקצוע אחר ולכן ביקשתי להרשם שוב לאוניברסיטה למקצוע אחר כאשר יש לי נתונים ראשוניים העונים לדרישתם,אך מכיוון שמועד ההרשמה עבר דחו אותי למרות שהיו הם מקומות ולמרות שכשלוני בסמסטר נבע כתוצאה מהמילואים. אקצר ואומר שפניתי לאחר מכן לקצינת הקישור שלי ואף לקמל"ר שפנו למל"ג שנו לאוניברסיטה אך כמובן הפלא ופלא הם פעלו כהלכה. ואני שואל היכן אותה עזרה לסטודנטים? היכן הם הגורמים בצבא שאמורים לעזור לי להתמודד עם דברים שכאלו ? אינני מעלה את הנזק הכספי שנאמד בכ-250000 ₪ ,ואיך הגעתי לסכום זה ? מ-3 שנות לימוד ,מעבר למסלול של 4 שנים כאשר למעשה סה"כ שנים כסטודנט הן כ-5 שנים. על שנתיים נוספות שכר לימוד ואי עבודה במשרה מלאה אפילו בעבודה שעבדתי קודם לקבלת התואר אני מפסיד כ-250000 ₪ . אז אני מבין את אלו שלא רוצים לעשות מילואים יותר אך לא מסכים איתם. מה לדעתכם ניתן לעשות במצב שעל רגל אחת העליתי בפניכם?

ניר נגר

New member
יום מילואים בכנסת...29.07.2003

רציתי לעדכן אתכם במה שהיה ביום המילואים שהכנסת אירגנה...עדיף מאוחר מאשר אף פעם לא... זומנו נציגי מילואים מכל הפורומים הקיימים, כולל מתנועת בלת"ם... השתתפנו בוועדות השונות, אני אישית הייתי בוועדת החינוך שדנה בהגשת וולת"מים,סטודנטים ומילואים, ואמנה שתופץ בין כל האוניברסיטאות לבוא לקראת הסטודנט במשרת (ח"כ אילן שלגי מנהל הוועדה הודיע שאם האמנה הזו לא תתקיים בפועל הוא יקדם חוק עם שיניים בנושא). היו הרבה דיבורים, כמו תמיד, בפאנל המרכזי שנערך אחרי כן בהשתתפות שר הביטחון, יו"ר הכנסת רובי ריבלין, הרמטכ"ל,ח"כים מהכנסת ואלופי צה"ל היו הרבה נאומים, על כמה אנחנו חשובים... כששר הביטחון קם "לנאום" כ 20 חברי בלת"ם שהיו שם (ואני בינהם) קמו ופשוט יצאו מהאולם...אל תשאלו איזה עליהום עשו עלינו, בצמידו אותנו לריק, חיפושים, את יו"ר בלת"ם רועי רון ליוו 2 מאבטחים מחוץ לכנסת...ממש כאילו היינו אוייבי העם ולא מגיניו... האם היינו צריכים לקום? לפי דעתי כן!!! היה צריך לאותת לקרבניטי המדינה שנמאס לנו...שהקו האדום נמצא קרוב מאוד... תראו בעצמכם בכתבה המצורפת...

קונג

New member
אין הרבה מה לעשות

אין שום דבר שמחייב את האוניברסיטה לעזור לך. אין חוקים בנושא והכל פרוץ ל"אמנות" ו"הבנות" למיניהן אני מציע שתפנה לעיתונות ותספר את עניין איחור הרישום והפסד הלימודים. לצערי רק לחץ מסיבי, תביעה או השחרת פנים תגרום לאוניברסיטה להתגמש.

samuel b

New member
טוב מאד באמת נימאס מהבטחות

ובדיבורים הגיע זמן למעשים ולהטבות לא רק בנושא כספי

ניר נגר

New member
היי שמואל...השינוי תלוי רק בנו...

אם לא נזיז ענינים שום דבר לא יזוז במדינה שלנו... שיהיה בהצלחה והמשך שבוע טוב

gaby26

New member
ולמרות כל זאת אתה עדיין בעד

אותם אנשים ששולחים אותך למילואים הללו

ניר נגר

New member
מצורפת כתבה שפורסמה ב ynet

ונכתבה על ידי רועי רון יו"ר בלת"ם בנוגע ליום המילואים שנערך בכנסת. צירפתי גם את השירשור שנפתח לנושא המשך שבוע אופטימי לכולםםם

למעלה