מצו ראשון ועד גיוס - סיפור התנדבות

מצו ראשון ועד גיוס - סיפור התנדבות

טוב אז החלטתי לספר את הסיפור שלי עם הצבא בתקווה שזה יעזור למי שמתחיל את תהליך ההתנדבות קצת חופר כי זה תיאור של כמעט שלוש שנים.

טוב אז בתור אחת שהייתה מופתעת לגמרי מהפרופיל שלי לא ידעתי מה לעשות,עד הצו ראשון הייתי בטוחה שאני מתגייסת רגיל ושרק יורידו לי קצת פרופיל או סעיף לא משהו רציני ואז הגיעה הצו ראשון עשתי אימות נתונים והגעתי לרופא באתי לגיד לה על הדלקת גידים שלי ולהפעתי היא אומרת לי שזה לא משנה שגם ככה אני יכולה רק להתנדב אז זה לא משנה.
יצאתי מרופא בשוק לא ידעתי מה לעשות התחלתי לסמס לאחותי ונכנסתי לבאסה שהצבא לא רוצה אותי ומה אני אעשה.
הגעתי הביתה וישר התחלתי לחפש כל מידע באינטרנט שקיים על האופציות שיש לי והכול.לא היה לי מושג מה זה אומר 21 הכרתי אנשים שיודעים שיהיה להם 21 או כאלה שישתחררו על רקע דתי אבל לא הכרתי אף אחד שעשה את התהליך עצמו.
התחלתי לבדוק מה עדיף שירות לאומי או התנדבות ומה אני רוצה לעשות וכל זה,התלבטתי קשות מה עדיף כי אתם יודעים הרבה אנשים לא מרוצים מהצבא ובשירות לאומי יש יותר בחירה.למרות הכול החלטתי שאני אעשה צבא,החלטתי להיות פקחית טיסה (היה לי איזה פטיש להנחית מטוסים ) ואם לא אז שירות לאומי..
כל הזמן הזה עדין לא הייתי בטוחה מה אני רוצה לעשות שירות לאומי או צבא אבל מה שידעתי כבר בעקבות כל החיפושים שה21 שיש לי זה אחד הדברים היותר טובים שיש לי,עם החברים והאנשים בבית ספר צחקתי על זה שאני לא צריכה לעשות כלום ושהם שנתיים או שלוש יהיו בצבא אני אשן לי במשך כל הזמן ומידי פעם אקום לעשות אירובי או משהו אחר נחמד.
אז באמת ש21 יכול להיות הדבר הכי טוב שהיה לך והדבר הכי גרוע זה תלוי איך תיקח את זה,יש לך בחירה ויש לך הרבה בחירה ברגע שיש לך את הפטור יש אלף ואחד דברים שאפשר לעשות וזה קשה להחליט שהכול נשמע טוב,אתה יכול לבחור איפה להיות ובניגוד לחברים שלי שבוכים שהם נדפקו בתפקידים דפוקים אפשר בקלות לדעת לאן אתה הולך מראש וליעד לעצמך משהו שתהנה ממנו ,כמובן אבל שכל זה מגיע עם משהו רע יש יותר מידי בחירה ואין לך את המסלול המוגדר של כולם כי עם לא תנדנד לצבא אז לא יגיסו אותך ואתה צריך לפעול לזה בניגוד לשאר שבסופו של דבר יקבלו צו גיוס ולא יהיה להם מה לעשות עם זה,לי אישית היה קשה גם להחליט בין שירות לאומי להתנדבות וההסדר מבחינתי היה לבדוק תפקידים בשניהם עד שאני אחליט איפה התפקיד יהיה לי יותר טוב,עם כל הזמן נטייה לצהל כי כאמור כל חיי זה היה לי ברור מראש שצבא זה מה שאני אעשה.
בכל מקרה אחרי שהבנו שלהתבאס אין ממה כי אם תקח את ה21 ברוח טובה אז יהיה לך טוב.
אז אחרי איזה 4 חודשים התקשרו לזמן אותי לועדה רפואית זו הייתה הועדה הרפואית הראשונה שלי והיא הייתה 5 חודשים אחרי הצו ראשון,הייתי צריכה להביא טפסים מהרופא המטפל שלי וזהו להגיע,הגעתי היו שם עוד איזה חמישה ילדים שכולם באו לועדות רפואיות נכנסתי לרופא אחרי שחיכיתי כמה דקות בחוץ הוא שאל אותי שתי שאלות על המחלה ואופן ההתמודדות שלי ביום יום וחתם לי על פטור והחתים אותי,עם אמרו לכם בצו ראשון שיהיה לכם 21 אין סיבה שהרופא הזה ישנה את זה הוא יחתום על זה שאתם פטורים וזהו.אהה ויחתים אתכם על זה.בגדול לרוב הרופא הוא לא מבין במחלה שיש לכם לפחות אצלי זה היה ככה והוא שם רק כי צריך "רופא"
חוץ מזה הוא הסביר לי שאני יכולה להתנדב ושאם אני רוצה אני יכולה לרדת למדור פרט לשמוע על כל תהליך ההתנדבות.הבנות ממדור פרט בלשכה שלי (ירושלים) היו מאוד חמודות היא הסבירה לכל מי שבא לעשות את הועדה רפואית על תהליך של התנדבות שזה בגדול כמו חייל רגיל רק שנמצאים ברופאה האזרחית ולא הצבאית.היא הסבירה בקצרה על התהליך שיש ועדות רפואית שצריך לאשר התנדבות וזה.
אחרי שהיא הסבירה כל אחד שרצה להתחיל את ההתנדבות נכנס אחד אחד ופתח תיק של התנדבות.
לפתוח תיק התנדבות זה אומר שהיא שואלת כל מיני שאלות על רקע אישי ידע מחשבים היה תחומי עינין מוטיבציה וכאלה ומחתימה אותך על איזה 10 טפסים שכתבת שהכול נכון (אל תדאגו זה לוקח בערך חמש דקות סתם בזבוז של דפים אין באמת הרבה שאלות) מה שכן יש שם שאלה על למה אתם רוצים להתנדב היא מביא לכם את הדף שתכתבו למה,ממליצה להכין תשובה מראש כי אני לא ידעתי מה לעזזל היא רוצה ומין כתבתי משהו בסגנון של "אני רוצה להתנדב לצבא כי אני חושבת שככה אני הכי יכולה לתרום למדינה שלי ואני יכולה להפיק הרבה מלהיות בצבא מבחינה אישית" חוץ מזה אין שאלות שצריך לדעת מראש שואלים על מוטיבציה להיות בצבא וכו
אחרי התשאול ואלף ואחד החתימות מי שרצה לעשות ולא עשה עשה את הפסיכוטכני ומי שלא הלך הביתה (בתור מתנדב אפשר לקבל הרבה ימי חופש מבית הספר אז הינה עוד יתרון קטן :) )
אחרי זה לא שמעתי מצהל איזה חודש אבל אחרי חודש וחצי בערך התקשרו וזימנו אותי לעוד ועדה רפואית קראו לזה ועדה 34 או 64 לא בטוחה בגדול זה היה די בזבוז זמן אבל מה אני התלונן אחלה יום חופש מבית ספר הגעתי ב8 וחצי אחרי איזה 15 דקות נכנסתי לרופא זה כמובן אחרי שהבנות מהמדור פרט היו ממש חמודות ודיברו איתי לבדוק שהכול ניפלא ונהדר,נכנסתי לרופא שגם היה ממש נחמד סיפר על עצמו ושאל עם משהו השתנה מאז הצו ראשון עם התאשפזתי מאז ואם היה איזה שינוי במחלה בגדול שאני מרגישה כולי בסדר מבחינת המחלה ומבחינה נפשית.אחרי החמש דקות שיחה הוא הסביר שעכשיו הוא מעביר את התיק שלי לתל השומר ששם הם מחליטים עם יש לי אישור להתנדבות או לא,הוא אמר שבגלל שיש לי משהו שכיביכול נדיר אני צריכה לקבל אישור מתל השומר להתנדבות ושזה לא קשור ללשכה בירושלים אבל שאם זה היה משהו פחות נדיר אז הוא כבר היה יכול לתת לי אישור להתנדבות.
אחרי השיחה חמש דקות עם הרופא הנחמד לראות שהכול נהדר הלכתי למדור פרט ששם היא שאלה אם אני רוצה לעשות את הפסיכוטכני אבל בגלל שלא היה לי אבחון אמרתי שלא אז היא אמרה לי ללכת הביתה ושיזמנו אותי לעשות אותם בפעם אחרת-אז המלצה שאתם באים כל פעם ללשכת גיוס תהיו מוכנים לעשות את המבחנים כי יציאו לכם כל פעם עד שתעשו אותם.(על הפסיכומטרי אין מה לדבר פה יתקשרו ויקבעו איתכם זמן וזה כמו לכל משלב רגיל)
טוב אחרי זה היו הרבה מאוד שעות המתנה בטלפון, אחרי כחודש וחצי מאז הועדה הרפואית שלי בלשכת גיוס התקשרתי כל שבועים לצבא לראות מתי יש לי ועדה רפואית לאישור התנדבות,כל פעם אמרו לי להתקשר עוד שבועים עד שיום אחד אמרו לי להתקשר בינואר.
שלחתי להם גם כמה פעמים פניות באינטרנט שאני צריכה את זה כמה שיותר מהר בגלל השנות שירות שאני רוצה וההתמינות לגרעין נחל ושהדברים האלה תלוים באישור התנדבות,
אחרי חודש מאז הפניה התקשרו עלי ואמרו לי לדבר עם ענף רת"ם,זה היה בערך בלתי אפשרי הרבה מאוד שיחות והעברות בטלפון עד שאמרו שיצרו איתי קשר.עד שיום אחד זימנו אותי לועדה הרפואית
חשוב לי לציין כאן שמצד אחד חשוב לנדנד להם עם אתם צריכים את האישור דחוף אבל מצד שני אל תנדנדו יותר מידי הם מאוד עסוקים,יש רופא אחד והרבה יותר מתנדבים ממה שאתם חושבים.אני הייתי מתקשרת כל כמה זמן שאמרו לי שרוב הזמן זה היה כל שבוע/שבועים.זה דורש סבלות התהליך אבל ביום שקיבלתי סוף סוף זימון לועדה הרפואית הייתי המאושרת באדם.
טוב אז הועדה הרפואית זה בתל השומר בענף רת"ם נוסעים לתל השומר ועוקבים אחר החיילים שם פשוט שאלתי כל חייל שני שראיתי איפה זה כי זה קצת מסובך אבל זה המקום עם המלא דגלים אדומים.
אז שהגעתי לענף רתם פגשתי חייל אחד שעשה לי סוג של ראיון פרטים אישים בסיס פתוח/סגור מה המגמות מתי אני רוצה להתגייס ובכללי לראות מה שלומי.חיכיתי קצת ונכנסתי לרופא לי היו שלושה רופאים מאוד נחמדים שאלו שאלות התיעצו,אחר כך הסבירו לי מה זה אומר להתנדב מבחינה של רפואה אזרחתי וזה שצריך לדווח גם לרופא יחידה.עכשיו בגדול זה הרגע שנותנים לכם את האישור התנדבות במקרה שלי הם רצו עוד מסמך אז הביאו לי פתק לרופא של מה בדיוק הם רוצים ואמרו לי שלהגיע אני לא אצטרך שוב רק לשלוח בפקס ויתנו לי פרופיל בטלפון כבר.
למחרת כבר שלחתי להם את הטופס ובכל זאת רק לאחר שבע חודשים התקשרו עלי שאושרתי להתנדבות.
מבחינת התפקיד אצלי זה היה קצת שונה הייתי מיועדת לגרעין נחל ככה שאת המיונים לחיל חינוך שרציתי קיבלתי מהם והיחידה שאני הולכת עליה פנתה עלי ככה שלא היה לי שום מנילה של מתנדבים.
אז במהלך השנת שירות שלי כל כמה זמן התקשרתי למשהו אחר אישור לתפקיד שרציתי ולסדר מבחינה של הגיוס.
במשך חמישה חודשים אמרו לי שאני מיועדת לגיוס אוגוסט הבעיה הייצה שעדין לא היה לי סיווג. באחד מהאימיילים ששלחתי במקרה למדור פתאום גיליתי שהזיזו לי את התאריך לאוקטובר בלי לידע אותי בגלל הסיווג. יומים לפני גיוס אוגוסט קיבלתי אישור אך למרות אימיילים וטלפונים רבים לא הצלחתי להכנס לגיוס והוא נשאר על עכשיו (אוקטובר).
וזהו זה היה הסיפור התנדבות שלי.

חשוב לי לציין שמאז שאני התחלתי הרבה דברים השתפרו תא מתנדבים הפך למדור ושפתאום אפשר להשיג בקלות שעונים מהר.
ןעדין זה תהליך ארוך מהצו ראשון שאמרו לי שיש לי 21 ועד להיום הגיוס עברו 32 חודשים. אני ניצלתי אותם לשנת שירות מדהימה.
תתקשרו לתא מתנדבים ותלחצו ותשיגו את מה שאתם רוצים. היום שאני מתגייסת אני מרגישה כאילו ניצחתי

נ ו ע ה 12

New member
קראתי הכל, תחושות מוכרות... בהצלחה בהמשך

יפה שניצלת את הזמן כמו שצריך בשנת שירות.
אז בסוף לאיזה תפקיד בחיל החינוך את הולכת?

- המאמר נוסף לקטגורית "הסיפור שלי" תחת מאמרי הפורום בכלים ומידע.

נ ו ע ה 12

New member
קראתי אפילו פעמיים
כי שכתבתי קצת למאמרים.

איך היה היום? תכתבי בשרשור למטה :)

liavavraham

New member
היי :)

קודם כל, ממש שמח בשבילך שסוף סוף הכל הסתדר ושהתגייסת בסופו של דבר
.

אני חייב לציין שהסיפור שלך דומה מאוד לשלי, כי התחלתי את התהליך בכיתה י׳, בצו הראשון עוד, ולאחר שקיבלתי את הפטור, הגשתי בקשת התנדבות. לאחר כמעט חצי שנה התקשרו אליי והודיעו לי שהבקשה נדחתה ואוכל לנסות רק בשנה הבאה. החלטתי לא לוותר ולנסות להגיש בקשה נוספת. בסופו של דבר היא אושרה, אך זה לקח המון זמן (כמעט שנה) וגם אז שניסיתי לברר מה קורה עם זה, לא היה אפשרי בעליל להשיג את התא לאז, שכעת כאשר הפך למדור, המענה השתפר פלאים.

העיקר שכולנו על מדים בסופו של דבר

זה באמת ממש נקודה לזכות התא מצנדבים עכשיו באמת הרבה יותר קל לתקשר איתם והכל הולך מהר יותר.

היו איתי אתמול אנשים שאמרו שלא עשו כמעט כלום כדי להגיע להתנדבות הגיעו פעם אחת לתא מתנדבים. ולעוד רעיון קצר ביחידה כלשהי וזהו. התהליך באמת מאוד משתפר עם הזמן

למעלה