מצטערים לא ידענו שכל כך כואב לך

מצטערים לא ידענו שכל כך כואב לך

שלום, אתם בטח תראו את השעה כן אני לא בעבודה עכשיו אני כבר יומיים לא עובד... כי אני לא מרגיש שטוב כי המצב הנפשי הירוד חזק ממני בעצם אתמול לקחתי יום הפסקה אחרי שמה שקרה לי בעבודה היה יותר מדיי בשבילי... ביום שלפני אתמול התפרצתי בכעס ... אבל לא פגעתי במישהו ..פיזית.. זרקתי מטאטאט על הריצפה ובעטתי בדלת... וקצת זרקתי קללות לאוויר... הכל מלחץ נפשי שהתבצר אצלי במשך כל השבוע אתם זוכרים בגלל עיניין הדירה... זה שלט בי המחשבות, הפחדים,..שוב ההיהורים על העתיד שוב עליתי על רכבת השדים הזו..וקשה לי לרדת ממנה לפעמים גם אם אפילו אני נורא רוצה זאת נסיעה ללא תחנות עד לסוף המסלול שהוא בום התנגשות בקיר בטון שמחכה בסוף המסילה יום למחרת עשו שם ישיבת צוות, נוהל די קבוע... ופשוט דיברו על זה על אייך כל אחד הרגיש שאני הייתי במצב של חוסר שליטה... כן אני מבין נתתי לכולם הרגשה של פחד וחוסר בטחון... ואני באמת מצטער על זה אבל הרגשתי גם שעשו עליי עליהום פשוט עשו סבב וכל אחד היה צריך להגיד כמה שאני נורא כמה שאני מפלצת פשוט הרגשתי כמו בחרם זה העלה לי רוחות מין העבר.... ואני כבר הרגשתי שחלק מהנוכחים שם אינם חברים שלי כבר הרגשתי רע עם זה שהם לא יכלו לסמוך עליי גם שאני נסער שלא אפגע בהם פיזית או נפשית.... הרגשתי שעשו לי משפט שדה... יותר מדיי יותר מדיי זה היה בשבילי זה רק הגביר את המועקה והלחץ הנפשי והכאב והחוסר אונים רציתי לברוח משם ...לא נתנו לי אמרו שאני חייב לשמוע... כדי להבין כמה שפחדו ממני ואני אכן מבין עכשיו רוצים להחתים אותי על מסמך שבו אחתום שאני אני עוד פעם אחת קצת משתולל...אני כניראה מפוטר מהעבודה.... זה כל כך משפיל זה רק נותן לי הרגשה שעוד יותר לא מבינים אותי וזה לוחץ אותי לקיר עוד יותר ושוב למחשבות האובדניות שלי והפסימיות יום למחרת ניהלתי שיחה עם המנהלת של ההוטסל שלי גם שם הרגשתי שאני האשם בכל מה שקורה אני כל כך אשם ....כל כך אשם כבר אשם בזה שאני חי אשם בזה שאני נושם אשם בזה שאני רואה את אור היום עדיף לי כבר לפעמים לחיות באיזה תא סגור וחשוך כראוי למפלצת כמוני שהפחידה.... זה נכון איימתי לפני כמה ימים ברצח ואני מצטער על זה מאוד אני יודע שזו לא הדרך... לפני מספר דקות שמתי שאילתא בפורום "דיני ירושות ומשפחות" אני מקווה שלא אקבל תשובה שתפחיד/תאכזב אותי בימים האלו אני מרגיש כל כך אשם בזה שאני חי בזה שאני שמח, בזה שאני מחייך . בימים האלו של חוסר הגנה ,כך אני מרגיש פשוט חסר הגנה, חי בתוך המצוקות שלי. בתוך היסורים שלי. חיה רעה אוכלת את כל הפנים שלי. השבוע רציתי לנסוע ולשים פרחים על הקבר של אמא שלי היא היחידה שבאמת שמרה והגנה עליי בחיים היום "מחליפה " אותה אישה שלא שואלת אפילו מה שלומי שאני בא הבייתה ויושב בחדר שעות...זה קורא כבר רק פעם בשבועיים שאני חוזר הבייתה אבל זה קורה וזה כואב... הבית שלי נהפך לזר, הבית שלי דוחק אותי החוצה אז לצערי אני נגרר לפעולות קיצוניות כמו התפרעות (זריקת חפצים וקללות), ואיומי סרק..שאיימתי מרוב הפחד לפגוע בחברה של אבא שלי... זה בגלל שאני חושב שאף אחד לא יודע כמה שכואב לי ויום אחד הם יגידו לי מצטערים לא ידענו כמה זה כואב לך מצטערים זה עצוב שהילד נהיה ציפור ומתחיל לעוף זה עצוב שהילד הפסיק לנשום והתחיל למות לא ידענו שכל כך כואב לך, מצטערים זה חמור שהוא נשלח לפסיכולוג כשהוא רק רצה חיבוק זה ברור כשאתם תהיו יתומים אנ'לא אתגעגע לא ידענו שכל כך כואב לך, מצטערים בוא אנו נמחה את הדמעות שלך כי לא ידענו איך בכלל קוראים לך מי חשב שיום אחד נקבור אותך זה עצוב שהילד נהיה ציפור ומתחיל לעוף

כולם אוהבים אותך ישראל.

אני לא זוכרת אם פעם כבר כתבת אם אתה בטיפול פסיכולוגי או לא. אני חושבת שחשוב מאוד בתקופה הזו להכנס לטיפול. וגם לסדנא העוסקת בשליטה בכעסים. זה לטובתך. כי כשאדם כועס הוא לא חושב בבירור ומעשיו יוצאים מכלל שליטה. שליטה בכעסים תסייע לך לחשוב בהיגיון ולמצוא את הדרך לפתרון. זה לא אומר שאתה אדם רע או מסוכן או אימפולסיבי.. כל אדם שנקלע למצוקה וכועס כל כך - רצוי שיקבל עזרה. כך תוכל לדאוג לאינטרסים שלך בקור רוח ולא לפעול בהשפעה של הכעס. אני מאוד מבינה את הכאב שלך. גם אם לא מזדהה איתו. כשהורה [או כל אחד שחשוב לנו] אוהב הולך מאיתנו - משהו בתוכנו נגדע. וכשיחד עם הכאב אנו עוד חווים ניכור כשהמשפחה משתנה - זה באמת שורף. ואתה מרגיש לבד. החשש מהעתיד מתעצם ומתחילות בעיות במקום העבודה. אדם לא יכול ולא צריך גם להתמודד עם כל המעמסה הזו לבד. אתה בטיפול כיום? יש מישהו שאתה יכול לפנות אליו לסיוע? ובקשר לנושא הדירה - מלבד המשפחה המסוכסכת איתך.. יש מישהו אחר, מהמשפחה הרחוקה יותר, שאתה יכול לסמוך עליו ולהתייעץ איתו? ואולי הוא גם יוכל לכוון אותך לקבלת סיוע משפטי מתאים.. [כיום בארץ יש סיוע משפטי חינם וכן ניתן להתייעץ עם עורכי דין, ברשת, בעיתונות מקומית... ובקשר לעבודה - אתה לא יכול להרשות לעצמך לאבד מקום עבודה כרגע. ואני לא מדברת על הפאן הכלכלי. מדובר על החוסן הנפשי שלך. איבוד מקום עבודה יכול לגרום למצב להתדרדר יותר ולגרום לך נזק. תשקיע את כל הכוח שלך בליישר את ההדורים ולהימנע מעימותים. אתה חייב את המסגרת הזו כרגע. גם במשפחה וגם בעבודה - לנהוג תוך שיקול דעת וקור רוח. אפילו שנורא בא "לזרוק על מישהו כפכף". להימנע. ואני שמחה שאתה מצטער על מה שנאמר בלהט הרגע ומבין שזה לא מקובל. חשוב שיובהר שאלו מילים אימפולסיביות ולא חלילה מרוע או כוונה. כדי שאיש לא יוכל להשתמש בהן נגדך. והכותרת. "כולם אוהבים אותך ישראל" - לא נכתבה סתם. כי ברגע שתשלוט בכעס ותנהג בקור רוח, איש לא יסלוד ממך. יעריכו אותך. יבקשו לסייע לך. תרגיש אהבה. ששוב יש לך חברים. חיבוק.

מעט תשובות לסייפנית היקרה

כן אני הטיפול ומעקב פסיכאטרי אני גר בהוסטל ויש תמיד פחות או יותר מי שמקשיב לי אני גם עובד בעסק שיקומי שהדרישות שלו ממני הם לפי המצב הנפשי שלי פחות או יותר כלומר אם יש בעיות קשות ..אז מבינים כי זה עסק שיקומי טיפולי אני מסכים איתך שכדי לדוג לאינטרסים שלי אסור לי לפעול למענם מתוך כע אלא מתוך היגיון רוכ ומחשבה... וכן אני מחפש חיים שקטים ביותר אינני רוצה לפגוע באף אחד לא פיזית ולא מילולית אני פשוט דיברתי מתוך זעם חוסר אונים וכאב גדול חיבוק ותודה בחזרה ישראל

ישראל.

אתה מדבר בטיפול על הכעסים שלך? עוזרים לך כדיצד להתמודד? ואני כל כך שמחה שאתה לא לבד.. שיש מי שמלווה אותך.. אני כאן אם אתה צריך.. אפילו רק לא להרגיש לבד.
חג שמח. הלכת למדורה?

אופירA

New member
מנהל
התחושות שלך מאד נכונות

ומאד אמיתיות. הסגנון של ישיבת צוות עם משפט שדה על אדם ששרוי בכאבו ובאבלו, גורם לי להאמין שלקובעי המדיניות השיקומית יש תובנה של עכבר. אדם שמת לו מת, יושב שבעה ימים כשסביבו אין סוף מנחמים וחברים הבאים לתמוך בו, כשהם מקבלים את התנהגותו האבלה. לא רק שאין דורשים ממנו ללכת לעבודה, אלא אף אסור לו ללכת לעבודה. גם לאחר השבעה, כשיילך לעבודה, ינהגו עימו בכפפות של משי. משום מה, במסגרות השיקומיות (הוסטלים, מסגרות תעסוקה מוגנות וכו') - לא די שאדם שנתון במצב קשה (לחץ, אבל, תחושות קשות) אינו מקבל עזרה ותמיכה בהתאם לצורך (מקסימום הזדהות קלה, או שיחה בלתי מחייבת), עוד נדרש ממנו לתפקד כרגיל ולהחזיק ראש בהתנהגות. חוסר התייחסות מספקת זו, לכשעצמה, מוסיפה לחץ, ומביאה להתפרצויות שלא יקרו לאנשים שמקבלים יחס נורמלי. זה המעגל שגורם לאנשים שנמצאים במסגרות הלא נורמליות להתפרץ יותר קשה מאשר אנשים במסגרות נורמליות. כמובן שלכולם ברור שההתפרצות נובעת מהחמרה במחלתו של המתפרץ, ושאין לסביבה חלק בכך. ואני אומרת שאפשר למנוע את ההתפרצויות הללו, אם ניתנת לסובל תמיכה כפי עוצמת הסבל שלו. והפער הוא שגורם התפרצויות. יש לזכור שאדם שמטופל בבריאות הנפש, שנוספת עליו צרה כלכלית/משפחתית וכד' - מתקשה הרבה הרבה יותר מאשר אדם בריא לטפל בצרתו, מה עוד שהוא סובל מבדידות ומקשיי תפקוד! מדוע, ריבונו של עולם, עוד מוסיפים לו ומעבירים עליו ביקורת על התפרצותו, ודורשים ממנו אחריות ללא מתן תנאים??? מדוע לא עולה בדעתו של איש מגורמי השיקום הסובבים אותו, שהוא זקוק ליחס מיוחד במצב זה, להתחשבות ולהבעת אהדה כפולים ומכופלים, מה שימנע את ההתפרצויות ואת התוויות של "לא שולט בעצמו" בנוסף לצרתו הקשה? למה אין איש קולט, שזו בדיוק ההתייחסות שמביאה לדרך ללא מוצא, ליתר לחץ? מדוע אין ההיגיון אומר, שצריך למצוא איך להפחית את הלחץ מאדם שמתפרץ כתוצאה מלחץ, ולא צריך להוסיף לו לחץ??? איך גורמים למישהו לחשוב קצת ישר? האם האנשים שזקוקים לעזרה דינם נגזר לסבל ולהשפלה, ורק מי שיכול לעזור לעצמו (כמוני) יכול להינצל מהסבל ומההשפלה? שנתיים וחצי עבדתי בתעסוקה נתמכת, וסבלתי מדיכאון ומלחץ. המצבים הבלתי נסבלים גרמו לי להתפרצויות. את ההתפרצויות "פירשו" גורמי השיקום השונים כ"חוסר התאמה לעבודה". קרוב לשנה אני עובדת בשוק החופשי - ואני מאושרת, רגועה, שולטת בעצמי לחלוטין ומחוברת לעצמי היטב. אין עלי לחץ לא טבעי, למרות שנאלצתי להתמודד עם חיפוש עבודה - שהוא תהליך מורט עצבים ומתיש. הסיבה לכך - שמערכת הציפיות ממני במקום עבודה רגיל היא נורמלית, ואילו מערכת הציפיות ממני בתעסוקה הנתמכת היתה בפירוש לא נורמלית! ומי שלא יכול לעבוד בשוק החופשי, כמוני? מה יהיה עליו? מדוע אין זוכים בתעסוקה שיקומית לפחות ליחס שמקבלים בשוק העבודה הרגיל???

וואו. אמרת את שרציתי לאמר... בערך

כי אין לי התנסות עם "גורמים מטפלים", אבל היכרות אינטימית עם הטבע האנושי ותובנה ראייתית למנוע מצבים אלו... בעלי הסמכות עשויים לנצל לרעה תפקידם, למעמד חסר סבלנות: מורם מעם.--- ממקום אישי של מה מערכת הערכים שלי וזה צומח ליובש אנושי, N אמפטיה ולא מרוע, פשוט מהרגל וכפיית ביצוע מהיר (צבאי, לעיתים)...

לא מגיע יחס מיוחד להתפרצויות זעם...

אני אישית מאד פוחד מהתפרצויות זעם (משהו שקשור בילדות שלי ובכך שיש לי בעיה פיזית שאני יכול לפול בקלות). גם ראיתי בחיים שלי שאנשים שאולי ההתפרצויות הן ספונטניות אצלם הופכים את זה אחר כך למכשיר כדי להרתיע את הסביבה ולשלוט בה. לכן לדעתי לא מגיע שום יחס מיוחד. נהפוך הוא. ההתפרצויות הן אלימות .

אופירA

New member
מנהל
אמת, אבל שים לב -

לא דיברתי על יחס מיוחד בעקבות התפרצויות זעם, מה שעלול לחנך את המתפרץ להשתמש בהתנהגות זאת ככלי. דיברתי על יחס נכון, שימנע את התפרצויות הזעם. דיברתי על התפרצויות זעם שנגרמות בגלל יחס לא נכון. בגלל התעלמות ממצב לוחץ, ובגלל ידיעה שלא תקבל עזרה כאשר אתה במצב לחוץ, וכן תקבל ביקורת ויד קשה וסימפוזיון שלם, כאשר תישבר ותיכשל. רק הידיעה התיאורטית הזו היא כבר גורם ללחץ נוסף, מיותר לחלוטין. ובנוסף, אדם נורמלי במצב נורמלי מקבל יחס מיוחד מסביבתו כאשר הוא בתנאי לחץ חריגים (אבל, מבחנים וכו'). אדם המטופל בבריה"נ - לא! במפורש לא! כאילו מחפשים אותו בסיבוב (נראה אותך אם אתה יכול לא להתפרץ! אתה רואה? ידעתי שאתה לא מסוגל! התפרצת!!!)

../images/Emo62.gifאופירה

לוחצת ידך זה מה שהבריח אותי מראש מכל "בקשת עזרה" ויותר לא אפרט

וזה שגיון חיים !!!

מותר לבקש עזרה. וכשהמצב מצריך זאת בדחיפות - אף רצוי. התמודדות לבד היא לא בכוחן של כל אחד. גם אם האמונה מתרסקת.. ניתן לבנות אותה מחדש.

אופירה.

אני מתייחסת כרגע לדברייך בנוגע לישיבת הצוות כ"משפט שדה". אדם היודע כי חלה התדרדרות בעבודתו ומגיע לישיבת צוות, מן הסתם מתוך כאב וחשש הוא יתאר את הסיטואציה כמונח שלך "משפט שדה". האם כך היה או לא? אין לנו מושג. לא היינו שם. אבל אנחנו יודעים היטב שכאשר החיים שלנו מקבלים תפנית הגוררת אחריה תגובת שרשרת של התדרדרות.. הכל נראה לנו כמו "עליהום" אחד גדול שנעשה לנו. וזה לא בהכרח אומר שכך הם הדברים. ישראל סיפר שהוא עובד בעבודה שיקומית וכי הלחץ בעבודה מותנה בתהליך השיקום שלו. הוא גם הוסיף כי יש לו חברים בעבודה [לפחות עד לרגע שהבין כי הוא בתקופה קשה והכל מתמוטט]. זה לא בדיוק כמו מקום סבל. נורא קל לנו להגיד "עושים לנו ועושים לנו".. ולא משנה אם זה נכון במלואו או בחלקית. זה מעודד התנהגות של התחמקות מאחריות. ואני לא מכירה את ישראל. אבל מהמכתבים שלו אני כן מוצאת אדם אחראי המנסה להתמודד ולקחת אחריות על מעשיו [הוא יודע שכתוצאה מהמצב הוא הפחית בערך העבודה שלו. הוא יודע שבמקום כלשהו יש לו אחריות על התוצאות - זו מעלה מאין כמוהה]. בכל מקום עבודה - ההנהלה יכולה להתחשב בצרכיו של העובד אבל לא כאשר זה בא על חשבון העבודה. אם אני הייתי מגיעה לישיבת צוות לאחר שתפוקתי ירדה.. הייתי מצפה "לקבל על הראש". כי תנחומים לא ממש יעזרו לי. אבל נקיטת עמדה ניהולית כלפי - יכולה לעורר אותי להתחיל להתמודד ולחת אחריות ולתקן. על אחת כמה וכמה בעבודה שיקומית - הרי שמטרתה היא לסייע לך להשתלב בחברה שלנו, להשתלב במארג התפעולי, בחיי היום יום. במציאות הקיימת. לנסות עד כמה שניתן. ואם יגידו לי בעבודה שיקומית "לא נורא מותק.. קחי זמן להתאוורר.. לטפל בצרות שלך.. אנחנו מבינים את הירידה בתפוקה או השינויים השליליים בהתנהגות ובגישה" - זה לא ממש בכיוון של סיוע בהשתלבות נכון? מה שאני אומרת.. ישראל כותב שהוא מצוי במקום שיקומי. הוא גר בהוסטל, הוא עובד בעבודה מסודרת. וכרגע חייו עוברים טלטלה עזה מהכיוון המשפחתי. זו ההזדמנות הנהדרת שלו להתמודד עם מצבים לא שיגרתיים. עם טלטלות. ואם זה יבוא על חשבון העבודה שלו - אז דבר לא נעשה. אני לא מכירה את ישראל כלל. אבל מהכתיבה שלו - בין השורות - אני קוראת אדם מעשי, אדם מבין, אדם עם כוח. אדם שהיכן שהוא טועה הוא יודע להודות ולרצות לתקן. אדם שרוצה להשתלב. ולא אחד שמבקש "רחמי שמיים לזכותו של איוב". זו התמודדות. והחיים שמאחוריה. לפרוק ולנסות להבין ולשנות. וזהו. שבוע טוב עוד מעט

אופירA

New member
מנהל
אני חייבת להתייחס

אני חייבת להתייחס - למרות שזו לא דרכי לגרור ויכוחים. קודם כל - הבהרת אי דיוקים: ישיבת הצוות נעשתה לאחר ההתפרצות, לא לאחר התדרדרות בתפקוד בעבודה. לפי התיאורים של איך שהתקיימה - ניכר מבנה של משפט שדה! (אני מכירה היטב ישיבות מסוג זה, במערכת שבה עבדתי. יש להן קו מסויים, שנגדו אני נלחמת). וכעת דבריי, ואנא - התייחסי אליהם ברצינות מירבית, ואל תסיקי מסקנות שטחיות: א. ישראל אכן משדר בכתיבתו אדם מעשי, אדם עם כוחות ועם תובנות. דווקא משום כך, חשוב לי שלא "יעזרו" לו לפתח "תובנות" שגויות, כפי שלעיתים קרובות מידי נעשות ע"י העוסקים בשיקום - בהוסטלים או במסגרות התעסוקה. חשוב שהוא יידע להעביר ביקורת ולא לקבל כנכונה ומקצועית כל התנהגות של מטפליו ומשקמיו. בעיקר לא כאשר הם טועים בגישתם. אין לי שום מטרה לתרגל איתו את שיטת ה"עשו לי, אכלו לי, שתו לי", אלא את שיטת הביקורת הסלקטיבית! ב. אני חולקת בגדול על הטענה שאדם שעובר משבר רציני, מקום העבודה שלו יסייע לו, אבל יצפה שזה לא יבוא על חשבון תפוקה. זה לא נכון. אני חיה ועובדת בחברה הנורמלית עשרות שנים, ואני יודעת איך היא מתנהלת ואיך מתנהלים דברים במקומות עבודה. ברור שיש מקומות גועליים, שמחפשים את העובד בזמן מצוקתו על מנת לנצל אותה ולדרוך עליו - אבל עליהם אנו לא מדברים... ג. גם אם הדבר היה נכון לגבי מקומות עבודה רגילים, הרי שאם ישראל היה מסוגל לעבוד בהם, הוא היה עובד בהם ומתמודד עם קשייו למרות תנאי העבודה הקשים. אם הוא לא מסוגל לעבוד בהם, אין שום היגיון לצפות שהוא יהיה מסוגל להתמודד עם קשיים בלתי סבירים בלי להפחית את תפוקת העבודה ובלי לקבל תמיכה מספקת מהמערכת. (אני לא אומרת לישראל שיבוא בטענות למערכת. אני רק אומרת לו שיידע שנוהגים כלפיו לא נכון, כדי שלא יחשוב שמשהו אצלו לא בסדר. ועם הידיעה הזו יתמודד, תוך השלמה בלית ברירה עם מגבלות המערכת ודפיקותה). ד. מקומם אותי שהמערכת מטילה את מוגבלותה וטעויותיה על המתמודד, ומקשה עליו בדיוק בזמן ובמקום שהוא זקוק לעזרה, תוך שהיא מנצלת את הקושי שלו להבחין בין חובותיו לבין עוולות הנעשות לו נגד זכויותיו! אני לא מסיקה זאת רק מסיפורו העצוב של ישראל, אלא מעוד 400 מקרים שאני מכירה אישית! ה. נקיטת עמדה ניהולית אכן יכולה לעורר אותי לקחת אחריות ולהתמודד. אבל בעבודה השיקומית לא ננקטה עמדה ניהולית רצינית, אלא עמדה אטומה ומשפילה. בכל מקום נורמלי כאשר עובד נמצא במצוקה ברמה גדולה, מקום העבודה מאפשר לו לקחת חופשה בתשלום, חופשה ללא תשלום, הורדת שעות עבודה. אני בהחלט מצפה ממקום שיקומי להיות לפחות מקום כזה. אני בהחלט מצפה ממנו להיות הרבה יותר!!! וזה בפירוש כן סיוע בהשתלבות. ו. לצערי הרב המציאות היא שבמקומות עבודה שיקומיים יש מהמשוקם הרבה יותר דרישות מאשר במקומות רגילים - בכל הנוגע להתנהגות ולהרגלי עבודה. בנוגע לסוג העבודה אכן נדרש סוג פחות אחראי ופחות רציני. וזו בעצם המכשלה הגדולה בסיוע בהשתלבות. הנכון היה שסוג העבודה יהיה רציני, והדרישה לאחריות מעט פחותה, כדי להתאימה ליכולותיו של המתמודד. הרעיון של תעסוקה שיקומית היא לאפשר למתמודד למצות את יכולותיו בהתאם למגבלותיו. ובפועל - אין הוא ממצה את יכולותיו (בד"כ העבודה היא פחות מהיכולת השכלית והתפקודית של המתמודד...), והוא נדרש מעבר למגבלותיו, כי אין התחשבות במגבלותיו הנפשיות! ז. והדבר הגרוע ביותר: המציאות מלמדת, שהתייחסות לא מפותחת זו של מסגרות השיקום, גורמת בד"כ לדבר אחד: להתדרדרות נפשית של המשוקם ולנסיגה באמון שלו בעצמו, ולא לשיקומו ולשילובו בחברה! ולמרות זאת, רוב העובדים הסוציאליים (ומערכת השיקום כולה) ממשיכים להאמין בשיטותיהם ובדרכם, לא מצליחים להתייחס לביקורת בצורה עניינית, ועוצמים עיניים מול העובדות בשטח! צר לי אם הרושם המתקבל מדבריי הוא בכיינות והאשמות בסגנון "אכלו לי, שתו לי". צר לי אם אין רואים בדבריי גם ביקורת עניינית ואין מזהים הצעות לתיקון המצב ולשינוי הגישה, למרות שהבאתי כאלו למכביר. יש לי הרגשה, שהסיבה שמתקבל רושם מוטעה כזה מדבריי קשורה לעצימת העיניים מול העובדות בשטח...

אני תמיד מתייחסת רק ברצינות.

ואם אני עדיין חולקת על דעותייך - זה לא בהכרח כי אני מסיקה מסקנות שטחיות. אני פשוט לא מסכימה עם הלך מחשבתך. לא צריך להתעצבן. הכל לטובה. :)

אופירA

New member
מנהל
נשמה, לא התעצבנתי.

רק כואב לי מה שקורה - את מבינה למה. אני יודעת על מה אני מדברת. וזה כואב. וזה לא אישי. אני כבר לא שם. כואב לי בשביל האחרים שלא יכולים לעשות מה שאני עשיתי.

Neora Barak

New member
סייפנית יקרה

אני קוראת כאן את תשובותייך לשרוליק ולכולם, ומורידה את הכובע בפני המילים הנכונות, התובנות, האמפטייה, והרגישות המאוד גבוהה הנשקפים בשורות ובניהן, מחזקת אותך סייפנית להמשיך לתת כח לאחרים, כי מנסיון זה נותן המון כח גם לעצמנו, ושולחת לך

למעלה