מצטערת להגיד

מצטערת להגיד

את זה התייאשתי מלהאמין באלוהים... זה כואב ואני בוכה אבל זה אמיתי 20 הייתי חיי עם הורי שומרת על הדת-מסורתיים, עכשיו לאחר שעברתי דירה אני יכולה להפסיק להאמין כמו שתמיד רציתי אבל המשכתי בשביל הוריי... אני הולכת לבית הכנסת בחגים ובשתות, שומרת על כשרות אבל ההרגשה חזקה יש לי בלב שאלוהים עזב אותי מזמן...

הדת לאו דווקא קשורה לאלוהים

כמו שהקתוליות והאיסלאם, 90% מהדברים בהם זה בולשיט, כך גם לצערי ביהדות. אלוהים זה האחד שכולל בתוכו הכל, וה"חוקים" היחידים כביכול זה חוקי המוסר הבסיסיים שאנו צריכים לשמור לטובת עצמנו והכלל ולהאמין ולאהוב את אלוהים - זאת דעתי שדומה בעצם לרוב הדעות של המורים הרוחניים האמיתיים, הייתי גם יהודי דתי אך הבנתי שזה לעבוד את הרבנים ולא את אלוהים. האל לא צריך ש"נעבוד" אותו אלא שפשוט נרגיש אותו נחיה איתו..

seeyou

New member
אלוהים עזב אותך מזמן?../images/Emo11.gif

אם זה היה נכון המודעה שלך לא היתה קיימת! היום קברתי את גיסתי-סרטן...היא היתה הקורבן הרביעי מאותה משפחה ואותה מחלה! כאשר יהיו לך מחשבות כאלו ,אני ממליץ לך שתלכי לבתי חולים לראות מה הפרוש ש"שאלוהים עזב אותי מזמן" - ואז תביני גודל הבעיות שלך ביחס לבעיות של אחרים חבל לבזבז את החיים הקצרים בהיהוריים שוליים... תשני את גשתך לחיים!

אולי יום אחד..

שוב תגלי שאלוהים קיים, אבל רק תביני שאלוהים זה משהו אחר לגמרי ממה שחשבת שהוא כל החיים שלך. מה שהתנפץ לך בחיים הז לא אלוהים, אלא הציפיות שלך ממנו.

ozzlove

New member
תגובה לך ולכל "החכמים" שהגיבו לה

אני לא יודע עד כמה הראיה שלך לגבי החיים עמוקה, אבל אם תוציאי את הראש מהבועה שאת חיה בה - יש אלוהים / אין אלוהים אז את תוכלי להגיד במילים פשוטות שאת לא מאמינה באלוהים........ זה נורא ילדותי מה שכתבת, שהתייאשת מלהאמין באלוהים... נשמע שזאת הברירה היחידה שיש לך ... ולמה את כותבת את זה ? כי את חושבת שיש מישהו שיצדיק אותך ? או שאולי את חושבת שאחרים הפסיקו וחזרו להאמין ? או אולי את כותבת את זה כי .... די הבנת שזה עניין של אמונה , ודרך חיים מסויימת שמעניקה בטחון אמונתי ודבר שמייחד קהילה או קבוצה של אנשים... יש אנשים חכמים יש אנשים טיפשים , יש אנשים עם אומץ אחרים עם פחות לאלה שהגיבו לה , ובמיוחד זה שכתב לה על לכי תראי בבתי החולים מה יש ... אתה ממש ממש דפוק ... זאת שטיפת מוח מה שאתה עושה לה , מה הקשר לבית החולים ? הבן אדם חסר מזל מכך שהוא עבר תאונה שלא באשמתו , או שהוא אשם בכך שהוא גרם לתאונה הזאת , או אחרת אם יש בעיה גנטית אז אין מה לעשות ואפשר למצוא לזה הוכחות מדעיות, וגם לא לכל דבר צריך למצוא הוכחות , אין לנו מספיק זמן לחיות בכדי לגלות את כל התשובות לכל השאלות... אז מה שהכי חשוב זה שפשוט נחיה ונעשה את מה שטוב לנו, ופחות נטריד את עצמנו במחשבות על יש אלוהים / אין אלוהים , פשוט נדע איך לסביבה שלנו לעשות טוב בצורה כזאת שגם לנו יהיה טוב. ללמוד לסלול את הכבישים שהדור הבא ייסע בהם , ולגרום להנאות ולבטחון שאלה שאחרינו יוכלו להיות בו. תרגישי טוב, ו... בצורה בוטה, אני פשוט אגיד לך ... תתעוררי כבר למציאות !

למעלה