מצטערת לפתוח הודעה חדשה אבל

מצב
הנושא נעול.

פנינהט

New member

אני ממש לא זוכרת את כל עניין הספירה. אם השאיבה הייתה ב-13.11 וההחזרה ב-16.11 באיזה שבוע אני? ומאיזה שבוע אפשר כבר לקבוע עם הרופא לראות דופק. יש לי תור ב-21.12 אבל נראה לי שאפשר לפני וכמו שאתם בטח זוכרים המתח הזה הורג אותי. אז יש לי אפשרות להקדים את האולטרסאונד או שזה באמת התאריך שמתחילים לראות דופק?

orname

New member
גיל הריון בודקים מיום קבלת וסת

אני ממש לא זוכרת את כל עניין הספירה. אם השאיבה הייתה ב-13.11 וההחזרה ב-16.11 באיזה שבוע אני? ומאיזה שבוע אפשר כבר לקבוע עם הרופא לראות דופק. יש לי תור ב-21.12 אבל נראה לי שאפשר לפני וכמו שאתם בטח זוכרים המתח הזה הורג אותי. אז יש לי אפשרות להקדים את האולטרסאונד או שזה באמת התאריך שמתחילים לראות דופק?
גיל הריון בודקים מיום קבלת וסת
אחרונה. אני חושבת שגם כתבתי לך במסר אישי. ההחזרה שלי הייתה ב 15.11 ונקבע לי תור לאולטרסאונד ל 11.12 (שזה בעצם שבוע 6 + 2) לא עומדת במתח. אני בטוחה שליאור של חנה לא יתנגד שגם את תטפסי על הקיר שלו בנתיים

ב IVF מחשבים לפי תאריך שאיבה

כי השאיבה מתאימה ליום הביוץ ולכן אם השאיבה היתה ב 13.11 תאריך מחזור אחרון (מחושב) הוא 30.10 השאיבה היא סוף שבוע 2 ולכן כעת את בשבוע 6 (או 5+4 כמו שרוב הרופאים אוהבים לחשב) בהריון הקודם הזמינו אותי לאולטראסאונד שבועיים אחרי הבטא, כלומר ב 6+0 ואז ראו כבר דופק למרות שלא ציפו. אצלך 6+0 יהיה ביום חמישי, 11.12

orname

New member
לפחות אצלי זה כמעט אותו דבר...

כי השאיבה מתאימה ליום הביוץ ולכן אם השאיבה היתה ב 13.11 תאריך מחזור אחרון (מחושב) הוא 30.10 השאיבה היא סוף שבוע 2 ולכן כעת את בשבוע 6 (או 5+4 כמו שרוב הרופאים אוהבים לחשב) בהריון הקודם הזמינו אותי לאולטראסאונד שבועיים אחרי הבטא, כלומר ב 6+0 ואז ראו כבר דופק למרות שלא ציפו. אצלך 6+0 יהיה ביום חמישי, 11.12
וסת אחרונה כשבועיים לפני שאיבה. ועדיין כשנמדדה הבטא - האחות ביקשה את הוסת האחרונה. ככה יעשה גם הרופא במעקב ההריון (מנסיון של חברה טובה שגם היא הופתעה...)

בהריון הקודם נתתי תמיד תאריך מחושב

וסת אחרונה כשבועיים לפני שאיבה. ועדיין כשנמדדה הבטא - האחות ביקשה את הוסת האחרונה. ככה יעשה גם הרופא במעקב ההריון (מנסיון של חברה טובה שגם היא הופתעה...)
ולא תאריך אמיתי. התחלתי את הדיכוי ביום הראשון של המחזור ורק אחרי שבועיים התחלנו עם ההורמונים כך שיצא שתאריך מחזור אחרון הוא 4 שבועות לפני השאיבה וממש לא מעיד על גיל ההריון. חישבתי את התאריך של שבועיים בדיוק לפני השאיבה וכשביקשו תאריך מחזור אחרון נתתי אותו בלי לציין שזה מחושב ולהתווכח על כל אחות וכל פקידה (ותתפלאי לכמה מהם אין מושג שלפעמים יש תקופת דיכוי ארוכה שדוחה את הטיפול ואת הביוץ...)

orname

New member
כנראה שזה ההבדל...

ולא תאריך אמיתי. התחלתי את הדיכוי ביום הראשון של המחזור ורק אחרי שבועיים התחלנו עם ההורמונים כך שיצא שתאריך מחזור אחרון הוא 4 שבועות לפני השאיבה וממש לא מעיד על גיל ההריון. חישבתי את התאריך של שבועיים בדיוק לפני השאיבה וכשביקשו תאריך מחזור אחרון נתתי אותו בלי לציין שזה מחושב ולהתווכח על כל אחות וכל פקידה (ותתפלאי לכמה מהם אין מושג שלפעמים יש תקופת דיכוי ארוכה שדוחה את הטיפול ואת הביוץ...)
כנראה שזה ההבדל...
הטיפול שלי היה הפעם במחזור טיבעי, כי אני מודה שגם לי זה היה מוזר. הרי אם יש איזה "יתרון" בטיפולים האלו זה זה שיודעים בדיוק מתי קרה הנס... תודה על המידע.

עמית@

New member
כנ"ל, אם הייתי נותנת את התאריך

כנ"ל, אם הייתי נותנת את התאריך
האמיתי, הייתי צריה ללדת בחודש 12

orname

New member
תרשו לי לנצל את ההזדמנות להגיד תודה

תרשו לי לנצל את ההזדמנות להגיד תודה
נכון יש לי רופא נחמד זמין שמדבר בגובה העיניים ומסביר הכל, נכון שאני קוראת ספרים מאמרים ואתרי אינטרנט אבל כל פעם מחדש אני לומדת מכן/ם דברים חדשים. כאלו שאפילו לא חשבתי לשאול. וזה לא רק שאין חכם כבעל נסיון - אלא שיש כאן כל כך הרבה רצון לתרום לעזור ולתמוך שזה מדהים כל פעם מחדש. טוב... על הבוקר להשתפך ככה... כנראה ההורמונים...

מצב
הנושא נעול.
למעלה