מצטערת על האורך, אבל צריכה ייעוץ

מיכל1000

New member
מצטערת על האורך, אבל צריכה ייעוץ

אני גרה בדירה שכורה כבר 4 שנים, השנה הגעתי להחלטה שאני חייבת מזגן.
לשמחתי,אחרי מסע שיכנועים לא קטן , בעלת הבית הסכימה להוסיף על חשבונה מזגן בחדר שינה .
בכל אופן, היא ביקשה ממני לבדוק כל מיני מזגנים,אני בדקתי, מצאתי מזגן טוב והתקשרתי לומר לה .

ביקשתי מהחברה שיתקשרו אליה לסגור את העיסקה... הם התקשרו אליה, הכל נסגר... היא שילמה באשראי.
ואז הם נתנו לי מספר טלפון של מתקין על מנת שאתאם איתו.
דיברתי איתו בפלאפון הנייד שלו ונאמר לי שהמחיר הוא סך הכל, 550 שקלים הובלה והתקנה.
(יידעתי את בעלת הבית שזה המחיר,היא נתנה לי 550 שקל ותיאמתי איתו לאתמול בבוקר).

המתקין בה עם עוד בן אדם, הסתכל, עלה לגג ירד, ירד עלה.... ולאחר מכן, שאל אותי אם אני רוצה שהמנוע
יהיה מחוץ לחלון או על הגג? (הוא הציע שעל הגג עדיף כי זה פחות צנרת ובלה בלה בלה... לא מבינה בזה).
התקשרתי לבעלת הבית והיא אמרה שאין לה בעיה שהמנוע יהיה על הגג.

התחילו להתקין את המזגן, ואחרי חצי שעה בערך הוא אומר לי שבגלל שזה יותר משני מטר (כנראה צינור הניקוז??)
אז זה עוד 100 שקל......
אמרתי טוב, ואמרתי בליבי, שכבר לא נעים לי מבעלת הבית הנחמדה....אז אני כבר אשלם את ה 100 שקלים האלה
לא נורא.

בקיצור,אחרי שעה וחצי התקינו את המזגן,הכל עובד טוב ויפה.... נפרדנו לשלום.

ואז התחילו הבעיות :
רק לידע כללי, אני גרה בקומה 3 ויש עוד שתי קומות ואז יש למטה בית קרקע, מעין חצר גדולה שגר שם מישהו.

אחרי חצי שעה בערך, ירדתי למטה לקנות מספר דברים, וסתם רציתי לבדוק לאן הצינור ניקוז הולך.
אז הלכתי מאחורי הבניין ואני מזהה את הצינור ניקוז שיורד מהגג , אבל הבעיה היא שהצינור יורד מהגג
ואז בשלב מסויים (כמה מטרים מעל החצר של השכן... נראה לי אפילו 5-6-7 מטר??) הוא נשאר פשוט רפוי באויר....
שזה אומר שבשלב מסויים, כשהמזגן יופעל כל המים יירדו לחצר של השכן!!!

מאוד מאוד התעצבנתי והתקשרתי מיד למתקין הזה ופשוט סיפרתי לו את מה שאני רואה.
אז הוא אומר לי, זה בסדר...גם ככה השכן הזה פלש לחצר הזו..... אין לך מה לדאוג וכו!
עוד יותר התעצבנתי ואמרתי לו שאני בסך הכל שוכרת פה, ואני לא מתכוונת עכשיו להתחיל ולריב עם שכנים
שאני בכלל לא מכירה.
הוא אמר לי, שהוא הסתכל לאן הצינור של הדיירת מהקומה השנייה יורד, וגם היא זורקת לשם מים...
אז אמרתי לו שממש לא!!!! ״אני כרגע נמצאת למטה, ואני לא רואה שום צינור מהמזגן שיורד מהשכנה.
אין לי מושג לאן הצינור שלה הולך, ולאן מיקמו אותו, אבל בוודאות אני רואה שהוא לא מתחת לחצר של השכן.
באמת שאין לי מושג לאן מתנקזים המים מהמזגן שלה!!!

אז הוא ממשיך ואומר לי ״אז מה את רוצה שאני אעשה״?
אז זה עוד יותר הכעיס אותי ואמרתי לו ״תקשיב, אין לי מושג מה אתה אמור לעשות.
אתה איש מקצוע שסמכתי עליו!!!!! אני ממש לא מבינה במזגנים ואני ממש לא יודעת מה הפתרונות לזה...
תשאל אותי במקצוע שלי , אדע לתת לך פתרונות.......... אני מצפה שתתן לי פיתרון.
זה פשוט לא פייר שאתה יודע שעוד כמה שעות או יומיים השכן יבוא וידפוק לי בדלת!!! ושיתחילו מריבות וויכוחים,
ובכל זאת עשית את זה מבלי אפילו ליידע אותי.
לפחות, היית אומר לי בהתחלה שאני אקח בחשבון שכל הניקוז אמור לרדת לחצר של השכן שלי!
ואז אפילו אולי לא הייתי מתקינה בכלל את המזגן.
מה לי ולכל האי נעימות הזו עכשיו מהשכנים?
אז הוא אמר לי ,אתמול ,שהוא בהתקנה נוספת והוא יחזור אליי המשך.
כמובן שבכל יום חמישי (אמש), הוא לא חזר אליי,.,,, וכולי כבר רותחת מעצבים.

אני עדיין לא רוצה לערב את בעלת הבית שלי, כי אני מרגישה די אשמה בזה שהכנסתי אותה לברוך הזה.
אני זו ששכנעתי אותה לקנות ולהיכנס לדבר הזה, אז ממש לא נעים לי ממנה וגם לא מגיעה לה.
את ה 100 שקל של התוספת אני שילמתי מבלי שהיא תדע כי לא נעים לי ממנה.

בקיצור, עכשיו מה אתם ממליצים לי לעשות?

1.האם להתקשר לחברה ולומר להם שאם לא מטפלים במתקין הזה ומדברים איתו שיבוא , אני מבטלת את העסקה?
אני לא ממש בטוחה שאפשר, אבל יצא חוק כזה שאפשר אחרי 14 יום להחזיר לא? (אני יודעת שאני אצטרך להביא מישהו שיפרק את המזגן ואז זה עוד 550 שקל, אבל לפחות אולי ככה החברה תעשה מאמצים לפתור את הבעיה עם המתקין...
חבל לה להפסיד מכירת מזגן בגלל מתקין שלא סידר צינור ניקוז כמו שצריך).

2.אני לא בטוחה שהמתקין קשור לחברה באופן ישיר.
זאת אומרת, הם נתנו לי את הטלפון שלו אבל אולי הם מספקים לו התקנות לאחר שקונים מהם מזגן?
אז אולי האיום הזה לא יעזור?

3. האם עכשיו במידה והוא יגיע, כמה לדעתכם אני אמורה לשלם על עוד מטרים של צינור ועבודה?
ביררתי עכשיו בטמבור וכל מטר עולה בסך הכל 6 מטר!! אז למה הם לוקחים 100 שקל!!!

בקיצור,מה אתם ממליצים לי לעשות? כיצד לפעול?

ובבקשה בלי הפיתרון של ״תפני לבעלת הבית״ כי היא זקנה בת 70 שלא רוצה להפיל עליה את הדברים האלה :(

אני במצוקה , מבואסת ובעיקר עם מזגן שלא מופעל כי אני מפחדת מלהיכנס עכשיו לעימותים עם השכן.

אשמח לתשובות וממש מצטערת על האורך

למעלה