מצטערת שנזכרתי רק עכשיו: שבוע הספר

Death of Rats

New member
מצטערת שנזכרתי רק עכשיו: שבוע הספר

Small gods-לא תורגם-תת סדרה: ספר עצמאי, כמדומני. מעכשיו, מכיווןש אף ספר לא תורגם, לא יהיה לכם תרגום לעברית כי, אה, לא תרגמו את זה. לימדו אנגלית ותבינו תמיד *נופלת אנימה סטייל*. בקשר לספר: לא ראיתי, לא שמעתי, לא ידעתי. לא ראיתי אותו יותר מפעם אחת בחיי, למען האמת ^^;

Athaclena

New member
אהה... זה אחד מהספרים הכי טובים

לדעתי. במילה אחת: דת. דת גדולה וישנה, שכבר לא מאמינים בה ורק עושים את כל הטקסים הנכונים בזמן הנכון. ויש לי הרגשה שהוא יורד גם על היהדות, אבל כרגע אני לא זוכרת פרטים. בכל מקרה הדמויות מעניינות וחדשות, ואני מאוד אהבתי אותם ואת הספר.

l o r e

New member
ספר מעולה ואולי הטוב ביותר בדיסק

חוץ מהסיפור המעולה, והדמויות הבלתי שגרתיות לחלוטין, פראטצ'ט מכסה בספר איזור ענקי, שרק אוזכר בספרים קודמים. בנוסף, יש פה סקירה מקיפה של הדתות בדיסק, כיצד הן נוצרות ומה האלים עושים בביתם השמימי. זהו גם הספר הראשון בו מופיע לו טצה, נזיר הזמן, ובכלל המקום הראשון בו מוזכרים נזירי הזמן. קשה לי לספר עוד בלי לספיילר, אבל אחת הדמויות השעשעות ביותר בספר היא כמובן הגרסה המדברית (המקורית. יש גם אחת בג'ינגו) ל-CMOT Dibbler.

l o r e

New member
תוספת קטנה

הספר אכן עצמאי, אבל דמויות ממנו וחלק קטן מהסיפור מאוזכרים ב-Carpe Juglum.

רונגי

New member
הספר שהכי פחות אהבתי

נאבקתי לסיים אותו, ונראה לי שיעבור די הרבה זמן עד שאתקרב אילו שוב.. רוני

The Mad Hatter

New member
כבר כמעט שנה שאני באמצע שלו...

פשוט, התחלתי לקרא אותו, הגעתי עד לעמוד מכובד ביותר ואז כבר לא היה לי זמן, אז נטשתי אותו ואמרתי לעצמי שאני אחזור אליו מתישהו, אבל עד אז כבר שכחתי ממנו. ככה זה קרה לי כבר כמה פעמים. הוא מסוג הספרים האלה שאתה נהנה כשאתה קורא אותם, אבל הם לא מותחים אותך שאתה לא יכול להפסיק לקרא בהם. או, ככה זה אצלי, לפחות. ובקשר ליהדות, אני אולי לא ממש הגעתי עד לסוף הספר ואני גם לא זוכרת אותו כל-כך, אבל דווקא הדת הזו הזכירה לי יותר את הנצרות והאיסלאם מכיוונים שונים. אני צריכה לקרא את זה שוב, בכל מקרה. (מעניין על כמה ספרים כבר הספקתי לכתוב שאני צריכה לקרא אותם שוב)

Lord bigfoot

New member
הוא שולח חץ לכל הדתות המונו.

וכל אחד מוזמן לקחת את זה אישית. למעשה לדתות הממוסדות וגם אני ראיתי את זה כאילו הוא נכנס במוסד הרבנות. בעיקר אהבתי את כל האלים האחרים. ואת כל העניין של פילוסופיה שימושית (הפילוסוף הצעיר מזכיר בגישה את ליאונרד אוף חירם). ןזה אחד משלושת הספרים החביבים אלי (כמו עוד כמה ספרים, נוח לי להגיד אחד משלושה, אבל אם צריך לספור אני אגיע ליותר משלושה).

ויימס

New member
הנה אנחנו מתחילים להגיע אל הספרים

שלא קראתי... ואיכשהו, בלי לקרוא את הספר אני יודעת שיהיה שם כוהן גדול שיהיה בול כמו דיוס, והכוהן הגדול בברומליאד והווזיר הגדול...

l o r e

New member
ממש לא

הוא רשע מהסוג האכזרי יותר, והסגנון שלו שונה לגמרי מהאחרים. אחד הרשעים האהובים עלי ביותר.

למעלה