מצטערת

מצטערת

אני לא יכולה לעזור לך. הוא - רופא בבי"ח. היא - אחות ראשית קורעת את התחת במשמרות כפולות לפרנס את הבן שלה , שלפי דעתה הוא אפילו לא יודע איך קוראים לו. לבן שלו התגלתה לאוקמיה במצב מתקדם. חייב השתלת מח עצמות והוא בן יחיד להוריו , אבל לא לאביו. רק בין אחים תוכל להיות התאמה מלאה. כל מאגרי המידע הממוחשבים בארץ ובעולם נבדקו ואין אף תורם מתאים. הוא - מעולם לא הכיר בבן של האחות הראשית למרות שידע שהוא קיים. לא היה מוכן לשלם את המחיר במקרה ויוודע לזוגתו החוקית. עכשיו , הוא מתחנן לעזרתה. לעזרת בנם המשותף. בוכה. מוכן לשלם (את המחיר). והיא : ארבע שנים בניתי לי ולו עולם. רק אני והוא. אני לא מוכנה לפתוח את הסיפור הזה יותר. הילד מגיע לבי"ח במקרה. כשההורים של הבן החולה בחדר הרופאה המטפלת (שהיא הבוסית של האחות והיחידה שמכירה את הסיפור) והאחות נכנסת איתו לחדר להודיע משהו. לילד יש צעצוע ביד והוא בשוויץ של ילדים ניגש לרופא ואומר לו : תראה , אמא קנתה לי צעצוע חדש. איזה חמוד אומרת אשתו של הרופא. מזכיר לי את שגיא כשהיה בגילך... סצינת סיום : בן הארבע יושב במעבדה , על אמו לדגימת דם . אמא , אנ´לא רוצה זריקה... האב עובר במקרה ורואה אותם דרך חרכי התריס של המעבדה. אחים בדם.

אני תקועה ../images/Emo4.gif

באמצע קריאת הספר הזה. סיפור מהחיים? יכול להיות , בכל סיפור יש קורטוב של אמת. הפעם זה קטע הלקוח מסדרת הטמבלוויזיה הישראלית ששודרה אתמול "טיפול נמרץ" (אי.אר הישראלית
) . לקחתי ממנו נקודה למחשבה . רגע לעצור ולחשוב מה הייתי עושה אילו.... (מה שנקרא - הוצא מהקשרו
)

שאלה שליוותה אותי לכל אורך הספר...

כולל בחינת כל ההחלטות שעשיתי אני לאורך הדרך שלי להורות... אז.... אביגיל, איזה סוג של חד הורית את? כי יש כמה (לשון נקבה = לשון זכר): יש גרושות בכייף - אבא מתפקד (זמן פנוי), מזונות (עזרה כספית), משפחה מורחבת כפולה יש גרושות בצרות - אבא שעדיף אולי בלעדיו, אין מזונות או שהם נמוכים או שצריך לרוץ אחריהם, אין תמיכה מי יודע מה שהמשפחה המורחבת מצד האב יש אלמנות עם או בלי כסף, עם או בלי קשר עם המשפחה המורחבת מצד האב ויש חד הוריות שלא היו נשואות שחלקן יודעות מי האב - וכן או לא בקשר וכן או לא מקבלות סיוע כספי חלקן תכננו ורובן התפנצ´רו והחליטו "ללכת על זה" מסיבות שונות ויש חד הוריות כמוני - חד הוריות מבחירה שהלכו לבנק הזרע וחזרו עם ילד. אני מקווה שהצלחתי לא לפספס אף אחת... או אחד... אני מוצאת שיש הבדלים בתפקוד של משפחות חד הוריות מהסוגים השונים ויש דברים כמו: בן זוג חדש לאימא שישפיע אחרת על הילדים במערכים השונים. השאלה עלתה כמובן, בגלל הקשר שבין ההרהור שלך בקול רם לבין הספר והשאלות שהוא עורר אצלי... כמובן שכולם מוזמנים להגיב ולהציג את עצמם ואת המערך החד הורי שלהם... זה יכול להיות דיון מרתק.... ועוד שאלה אליך, אביגיל - באיזה מקום בספר את "תקועה"?

התפקדות ../images/Emo6.gif

אני על עצמי סיפרתי כחוט שזור לכל אורך הפורום וזה התחיל בערך כאן . (ובטח עוד אמשיך לספר לפי הענינים.) מה שמזכיר לי לספר שהרבע ל - 23 הופכת מחר ל - 23 שלם ! ואני קצת עסוקה בהכנות למסיבת ההפתעה שלה , בבוקר. (Congratulations to Us ) את בהחלט צודקת לגבי הסוגים השונים של הסטטוס (ויש גם חדוריים מאמצים). אני ארחיב בהמשך , עם תום החגיגות.
, גם לגבי הספר. בקצרה , אני מהסוג המשולב. שנקרא גם וגם. פחותויותר אני יודעת מה הסטטוס של כולם כאן , אבל זה לא חוכמה , אני הייתי מהתחלה (וגם חגית ופורג´ כמובן
) , אבל בטח נשמח לשמוע כאן שירשור התפקדות כזה.

התפקדות קצרה

(אין לי כוח לחפש לינקים) גרושה ותיקה. עזבתי את הבית כשמקסים היה בן שמונה חודשים. מאז (תשע שנים) למדנו כולנו לחיות עם זה. בן זוגי לגרושין נשוי מחדש עם שלוש בנות ולא מזמן נסע לשנתיים (?) לעבוד בחו"ל. ואני עם אהבה חדשה בחיי לומדת שוב זוגיות מהי. בוקר טוב

ophra

New member
והנה שלי....

התפקדות מס. 2: בת 33 חיה בנפרד כבר קרוב לשנתיים (הגט הרשמי הגיע לפני בערך שנה...) מגדלת שני גורים מקסימים. הקטן בן 3 והגדול בן 6. רואים את אבא שלהם, אבל אני זה הבית, המשפחה, והגרעין.... וטוב שכך...
כרגע לבד. בלי בן זוג, והאופק רחוק...
בדיוק הגעתי לנקודה בזמן שהתחיל להספיק לי ה"לבד" ומוכנה להתחיל לחפש "ביחד" שיתאים, רק לא יודעת איפה וכמה... זהו.... אחלה שבוע לכולם

וזו ההתפקדות שלי ../images/Emo70.gif

בן 34 אב ל - 3 .... שני הגדולים בת 13 ובן 11 גרים אצל האקסית..... היחסים ביננו פורחים וללא שום בעיות למינהןןן!!! הילד השלישי בן שנתיים וחודש.... שנולד לי בחול.... חיי איתי זה כ 9 חודשים בנפרד.... האם מתגוררת בחו"ל. הקשר בן הגדולים לקטנצ´יק אכן מושלם עד כמה שניתן... אוהבים ומתגעגעים ואף להידוק הקשר בינהם, לקחתי את הגדולים איתי לטיול של 3 שבועות במקום הקטן נולד, וכך טיילנו יחדיו בחו"ל לבד וזה נתן הרבה למען חיזוק הקשר שבנהם, וכך ביחד חזרנו לארץ יחד איתו!!! להגיד שקל לי... לא! להגיד שהמוסדות במדינה עוזרים.... חבל"ז!!! אבל למרות הכל, מסתדרים עם מה שיש ונהנים אפילו. לבנתיים לבד....

ושלי...

מגדלת ילדה שכיום בת 13.5 מגיל 4 חודשים ל ב ד .. ללא אבא שלך שויתר עליה לא משלם מזונות חיה ´´בסדר´´ עם עזרת הורים נפלאים ואח מדהים ללא בן זוג בשנתיים האחרונות מנסה..יוצאת..מכירה ... עוד לא מצאתי את ה´´אחד´´ אבל יש חברים טובים שאיתי ... מקווה למצוא וסוף סוף להגיע לזוגיות...

איזה כייף?!! מתפקדת לרשימה

בת 44+, רווקה ואם ליהונתן 6.5 אין אבא, תודה לאל!! (בנק הזרע) אני עצמאית אבל כמעט ללא עבודה כבר כמה שנים (מה הייתי עושה בלי ההורים?!??) עברנו המון וגם המון דירות ואנחנו עומדים לעבור שוב... מקווים שזה יהיה מעבר טוב.... כזה עם עבודה ונעימות ורווחה לגבי זוגיות - נושא מורכב.... מחפשת חבר לחיים - מישהו שכייף לחיות איתו ולא "צריך" אותו לשום דבר לא אוהבת שרגשותי תלויים בתנאי החיים שלי
ולא אוהבת שמנהלים אותי או את חיי
כמו שחדהורי 34 ציין, זה קשהההה אבל אני דווקא נעזרת ברשויות - כמה שאפשר
(אם כי מטבען, הן אוהבות להכביד
)

התפקדות ../images/Emo8.gif

גרושה אם לשלושה בן 20,בן 17 ובת 10 הגרושים עברו מהר וחלק לפני 7 שנים ומאז מגדלת אותם ממש לבד וטוב שכך, לא אוהבת את הגישה שלו. יחד עם זה מנסה לעודד קשר כמה שיותר למרות שלא כל כך הולך אבל חושבת שזה האבא שלהם ולא יכול להיות אחר. לא קל אבל נהנת מהם ויכולה לאמר שלפחות עם הגדולים הצליח לי.פשוט בני אדם מקסימים,שותפים לחיים,מפרגנים, אוהבים,חברים טובים ויחד עם זאת הגבולות ברורים. גמני עצמאית ו...לא קל היום אבל עברנו את פרעה? נעבור גם את זה

העקשנית

New member
אביגיל-לא הובן שזה הבן של הרופא../images/Emo8.gif

ממה שכתבת בהתחלה. אזמי שלא הבין-הבן של האחות הוא מזרעו של הרופא, והרופא הנשוי-לא הכיר בילד. אבל לרופא הנשוי יש בן נוסף מאשתו-והבן הזה חולה בסרטן.מי שיכול לעזור זה קרוב משפחה.במקרה הזה-הבן הבלתי מוכר של הרופא... את השאר הבנתם נכון? זה באמת קרה במציאות. זה קרה גם עם אחים מאומצים בחו"ל. וזה נותן פרספקטיבה שונה על החיים. מה שנקרא-שלא נדע מצרות!

למעלה