מצטער על השאלה השחוקה, אבל די קריטי...

• פותח הנושא gol6
  • פורסם בתאריך

gol6

New member
מצטער על השאלה השחוקה, אבל די קריטי...

אני טס עוד שבועיים לטיול בן 5 חודשים בתאילנד( כולל הצפון) לאוס קמבודיה ויאטנם. כמובן שאחרי כל הזריקות הגעתי לנושא המלריה, בבית חולים מאיר למטייל המליצו לי על כדורי הליראם... לאחר בירור די רופף הבנתי שהליראם לא אפקטיבי בצפון תאילנד לחלקים מלאוס, לכן המליצו לי על המלרון. לכאורה הגיוני, אבל להמ שני רופאים שונים ממליצים לי אחרת.. מה העלות של המלרון? והאם אני צריך לקחת אותו כל שבוע בכל אחת מהמדינות שציינתי?

תשובה שחוקה וקריטית

שלום, לגבי מלריה בצפון תאילנד- רק אם אתה מטייל באזורים כפריים באזור משולש הגבולות שאר תאילנד- אין מלריה לאוס וקמבודיה- יש מלריה באזורים נרחבים עלות מלרון, כולל השתתפות כזו או אחרת של קופ"ח- 220-270 ש"ח לערך ל- 12 כדורים הייתי ממליץ לך על מלרון אם אתה הולך להיות תקופה קצרה בלבד באזורים עם מלריה (המצויינים מעלה). אחרת זה ייצא לך מאד יקר. לגבי לריאם- אכן לא יעיל בצפון תאילנד במידה ואכן תגיע לאזורים הכפריים באזור משולש הגבולות יש אופציה טובה נוספת- דוקסילין, כדור שלוקחים פעם ביום, רק צריך לראות שפרופיל תופעות הלוואי שלו "מתאים לך" ושאין לך התווית-נגד אחרת ללקיחת התרופה נסיעה טובה ד"ר דרור מר-חיים, היחידה למחלות זיהומיות השירות הרפואי לנוסע (שר"ל) , המרכז הרפואי ת"א טל': 03-6973498 (שלוחה 2)

gol6

New member
תודה רבה אבל לא ענית לגבי יעילות הליראם בלאוס

קמבודיה וויאטנם, תודה שוב

יעילות לריאם בלאוס, קמבודיה וויאטנם

בכל 3 הארצות שתיארת ישנם אזורים בהם תוארו זני מלריה עמידים ללריאם בלאוס: Bokeo, Louang Namtha, Saravan, Champasak בקמבודיה: Otdar Mean Cheay, Banteay Mean Cheay, Siem Reab (including Angkor Wat), Preah Vihear, Batdambang, Pouthisat, Kaoh Kong, and Kampong Spoe. בויאטנם: Kon Tum, Gia Lai, Dac Lak Khanh Hoa, Minh Thuan, Binh Thuan, Lam Dong, Binh Phuoc, Tay Ninh, Dong Nai, and Binh Duong. מקווה שהייתי לעזר המלצתי לך אם אתה שוהה זמן קצר במדינות אלו תיקח מלרון אם זמן ממושך, בהתאם לתקציב, תיקח דוקסילין ד"ר דרור מר-חיים, היחידה למחלות זיהומיות השירות הרפואי לנוסע (שר"ל) , המרכז הרפואי ת"א טל': 03-6973498 (שלוחה 2)

למעלה