מצטער על השאלה..

nכמ

New member
מצטער על השאלה..

מה ההסבר המדוייק שבגללה כלבה לא יכולה להתעבר מחתול? והאם קרובים בסולם האבולציוני יכולים לעבר אחד את השני? כמו סוג מסויים של קוף יעבר קופה מסוג אחר?
 

nכמ

New member
תודה שאתה משאיר לפולי

אבל פולי כבר אמרה שהיא קוראת פסיבית..
 

nכמ

New member
זה גם נכון..

אני אסתכל כבר מחר אם היא תענה..
 

פוֹלי

New member
המחר הגיע לפי מה שהתאריך מראה...

תשובה אין לי (אופק ענה לך כמה תשובות מתחתיי) אבל עדכון על שכני הקופיף אכן יש לי. מה גורם לאנשים לחטט בזבל? הוא טוען שזה כדי למצוא אוכל לחתולי הרחוב שיש מחוץ לבניין שלנו. ואני, אחרי שנים של אגירת ניירת וסתם קשקושים שבנות אוהבות החלטתי לעשות סדר. אז העפתי בערך חצי חדר לזבל, והייתי נורא גאה בעצמי, אפילו יומנים של שנים קודמות זרקתי (לא "יומני היקר" סטייל אלא יותר "ארגונית" סטייל). anyway - יום אחרי ששמתי הכל בזבל ראיתי את הקופיף שלי מוציא לי את הדברים ולוקח אותם לביתו. אז אני כבר שבוע בקריזה על החדירה לפרטיות שבוצעה כאן, כשמצד שני אין לי את האומץ לדפוק לו בדלת ולומר לו "אני יכולה לקבל את האירגוניות שלי בחזרה כי לא בא לי שתקרא איפה הייתי ומה עשיתי בשלוש שנים האחרונות?". ועל זה נאמר - אכלתי אותה.
 

nכמ

New member
וואי וואי וואי...

איזה קופיף..חתולי הרחוב לא יכולים לבד למצוא את האוכל בזבל? על זה נאמר - פולי אכלה אותה באמת.. אבל לפחות היא כבר לא פסיבית יותר.. גם בבה לובה אכלה אותה - מסכנה פיטרו אותה.. וגם אני אכלתי אותה - יורד שלג
ותודה רבה שהראת לי שאופק ענה לשאלה שלי..
 

nכמ

New member
התפוטרה..

מה את חושבת שיהיה התפקיד הבא שלה? הפרק האחרון היה מבאס...
 

nכמ

New member
../images/Emo45.gif

היה נעים לפגוש אותך פה שוב... מאז הפרישה הגדולה שלך מהפורום.. ותקפצי לבקר מדיי פעם..
 

חמורגרם

New member
נא להגדיר משפט לפני הקלדתו

כי מה זה "קרובים בסולם אבולוציוני"? אולי הכוונה לקירבה גנטית, כלומר להיקף הזהות/דמיון של הגנום ? עם הגדרה נכונה אפשר למצוא תשובה באמצעות מנוע חיפוש באינטרנט ...
 

ofeking

New member
הסבר:

כמה עובדות לפני כן: * ברביה כידוע צריך תא זרע וביצית. * לביצית שיכבה חיצונית. * כדי שתתרחש הפריה בזרע צריך לחדור לביצית. הסבר: כאמור בשביל הפריה תא הזרע צריך לחדור דרך השיכבה החיצונית של הביצית. כדי לחדור שיכבה זו הוא מפריש חומר שממיס את השיכבה החיצונית של הביצית כדי לחדור דרכו. לכל מין יש שיכבה חיצונית שונה, שמצריכה חומר אחר בשביל לחדור אותה. לכן מה שמפרישים תאי זרע של חתול, לא יכול לחדור דרך השיכבה החיצונית של ביצית של כלבה. כן קרובים בסולם האבולציוני (אם קרובים מספיק) יכולים לעבר אחד את השני. מקווה שעזרתי! אופק.
 

bodas

New member
לא מדוייק

זה נכון שממברנות תא הביצית שונות ממין למין, אבל לא מדובר בשינויים דרסטיים המהווים את הסיבה המרכזית לאי הכלאה בין מינים. מה שכן משתנה הוא הרצפטורים החלבוניים המאפשרים היכרות מרחבית בין תאי הזרע לתא הביצית. ללא הכרה זו לא יכולה להתרחש ההפרייה. במידה ואכן התרחשה הפרייה המכשול השני המשמעותי בפני יצירת עובר היא סידור הגנים על הכרומוזומים. מינים השונים זה מזה בסידור הגנים על הכרומוזומים לא יכולים ליצור עובר או יצרו עובר בלתי פורה, כמו למשל ההכלאה בין סוס לאתון היוצר פרדה עקרה. והסברים מפורטים יותר - כאן
 

bodas

New member
בביולוגיה כמו בביולוגיה - תמיד יש

יוצאים מהכלל
 
זה לא יוצא מהכלל.

יעל ועז שייכים לאותו מין, Capris ibex. מאחר ומינים מוגדרים מורפולוגית, ישנם גם מקרים בהם מינים שונים באותו סוג יכולים ליצור צאצאים פוריים, ובצמחים יכולת ההפריה חוצה לפעמים אפילו סוג- לדוגמא החיטה המודרנית נוצרה כהכלאה של חיטה עם בן חיטה (שלוותה בהכפלת מספר הכרומוזומים)
 
למעלה