מצטרף חדש אליכם

מצטרף חדש אליכם

כקורא של הפורום לעיתים קרובות וכחולה בטרשת נפוצה אני שמח להצטרף אליכם.

סיאמית

New member
ברוך הבא פנחס!!! ../images/Emo24.gif

1) מה שלומך? 2) ספר לנו על עצמך, כל מה שתרצה!!! 3) יש לך מושג אם חייבים להשרות גרגירי חיטה ללילה לפני שמבשלים אותם???

anat11

New member
בענין סעיף 3...

אין לי מושג. לא, רק שתדעי
. והתשובה הזו נכונה, חוששתני, כמעט לכל שאלה דומה (אם כי צברתי התמחות לא מבוטלת באבחנה בין סוגי דיאט קולה שונים, וגם - שימי לב - תת התמחות בענין כלי קיבול שונים של אותו זן דיאט קולה [בקבוק פלסטיק מול פחית מול "ברז" מול בקבוק זכוכית וכו´] ובענין מצבי צבירה שונים [חם, פושר, קר, אחרי שפתוח קצת, מייד אחרי פתיחה, וכולי]. ותת ההתמחויות עוד רבות! מדובר בעולם קולינרי שלם, אם כי מעט זנוח.)

anat11

New member
ברוך הבא ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif

מקווה שתרגיש נוח וחופשי. ממש בבית. אנחנו מצידנו שמחים שאתה איתנו (אם כבר זכית בטרפצת כמובן).

Medikan

New member
ולך סיאמית

כן, רצוי מאד להשרות גרגרי חיטה לפני הבישול. אפשר לכל הלילה, או במים רותחים לשעה בערך. זה נכון גם לגבי קטניות יבשות , אם יתחשק לך להמשיך לבשל. רק שקטניות עדיף לאכול בחורף הן נורא מחממות. התקף הבשלנות זה בגלל הסיר החדש? דרך אגב, בסיר הזה נורא טעים לבשל בשר, או עוף עם גזר, סלרי (גבעולים), תפוחי אדמה ובצל עם מלח ופלפל, בלי לאדות כלום קודם אהה ולא לשכוח מים.

סיאמית

New member
הבנתי אותך... ותגידי...

כמה מים על כוס חיטה? 2 כוסות מים לכוס אחת של חיטה זה בסדר? התקף בשלנות זה לא דבר חדש דווקא כי תמיד הייתי בשלנית אבל רק עכשיו גיליתי את חדוות הקטניות והאורז המלא וכד´. תודה!!!

Medikan

New member
סיאמית בקשר לחיטה

נראה לי שאם משרים אותה אז שתי כוסות מים לכוס זה מספיק, אבל, אולי כדאי לשים שתיים וחצי ומקסימום לאדות את העודפים. חיטה מתבשלת לאט והיא הרבה יותר קשה מאורז מלא. הכי מוצלח זה להכניס אותה לחמין ההוא שעשית, אבל בנפרד (יעני בתוך שקית או משהו). אני גם אוהבת כוסמת , אבל יש כאלו שאומרים שיש לזה טעם של סמרטוט רטוב. מה הם מבינים?! ביי

סיאמית

New member
גם אני אוהבת כוסמת!!!

במיוחד שאמא´שלי עושה ואנחנו שתינו נורא אוהבות לאכול אותה פושרת עם ברוקולי וסלט חסה שיש בו הרבה שום ולימון...
תודה על ההסברים מדי´לה!

Medikan

New member
היי פנחס ../images/Emo140.gif

יופי. לא יופי שיש לך טרשת, יופי שאתה כאן.

רחלית

New member
ברוך הבא

מקווה שתהנה מחברתנו כמו שסיאמית כבר ביקשה - ספר קצת על עצמך כמו שאתה מבין יש פה הרבה נשים ואנחנו צריכות לדעת הכל....

RomiVais

New member
ברוך הבא אלינו ../images/Emo39.gif

אני <ואולי כולם> אשמח אם תספר מעט על עצמך... מקווה שתרגיש כאן כמו ב
ושוב - ברוך הבא!!!

למעלה