מצטרף לחבר'ה הצעירים של רמת גן

nir842

New member
מצטרף לחבר'ה הצעירים של רמת גן

יאללה בואו נעשה את העיר מקום סבבה לחיות בו! נמאס מהצפיפות של תל אביב והמחירים המטורפים- אפשר לפתוח גם ברמת גן כמה בתי קפה שכונתיים קטנים מקווה שיהיה שינוי!

im mitzi

New member
ואיך תעשה את זה?

נגיד שיש מפלגה שהיא בעד הצעירים, ואומרת שהיא רוצה להוסיף לעיר עוד מקומות בילוי, כמה בתי קפה בשכונות אולי אפילו בארים. כל זה טוב ויפה, היא רוצה, אבל מצד שני צריך להיות מישהו אחר שיפתח. אני לא רואה שמישהו מונע מבעלי עסקים לפתוח בעיר עסקים לצעירים, ככה שזה לא משנה אם יש מפלגה שרוצה, בעלי העסקים לא מראים עניין בעיר.

david7820

New member
אולי עידוד עסקים?

אולי אם יבוא עידוד של עסקים קטנים כאלה מצד העירייה וגם תוכח נכונות של הצעירים בעיר לבלות בהם זה ימשוך בעלי עסקים לפתוח.

im mitzi

New member
וזה מביא אותי לשאלה הבאה שלי

איך תוכיח נכונות מצד הצעירים? מכיוון שאין מקומות בילוי בעיר (ובקניונים זה לא ממש נחשב) הרי אין לך דרך להוכיח נכונות. בנוסף לכך, אני מאמינה שרבים מהצעירים שעברו לעיר לא עשו שינוי כתובת לעיר ולכן אין למנהל האוכלוסין ידע ממשי בנוגע לכמות הצעירים בעיר. מעבר לזה שעסקים (בדגש על צעירים) מעדיפים רווח מקסימלי, ורווח מקסימלי מתקבל לרוב במקום בו יש הרבה צעירים, משמע תל אביב. עם כל הכבוד לעיר בה אני גרה, אבל רמת גן זו עיר של זקנים. העיר צריכה שינוי תדמית אין ספק, אבל זה לא דבר שיהיה כל כך קל לעשות.

david7820

New member
לא עושים רק מה שבא בקלות

אם ההינו עושים מה שבא בקלות לא הינו מגיעים לשום מקום! צריך הרבה יוזמה ורצון גם מצד הצעירים וגם מצד ראש העיר לעשות שינוים! כמו שאמר המשורר ש.חנוך: "מה שבא בקלות באותה הקלות ייעלם!"

im mitzi

New member
ממש לא אמרתי את זה

ושלא תבין אותי לא נכון, אין לי זכות בחירה בעיר ואני מעדיפה גם להשאיר את זה ככה. ואני בעד שיפתחו לי איזה פאב או בית קפה מתחת לבית. הבעיה הראשונה שאני רואה כאן זה שבשעה 20:00 הכל נסגר בעיר, דבר שראש העיר לא יכול לשנות. הבית הקפה היחיד שראיתי בעיר הוא איפשהו בבן גוריון וגם הוא נסגר בערך ב22:00. שום דבר לא ישכנע בעל עסק להשאיר פתוח מעבר לשעה שהוא רוצה. אני אתן לך דוגמא מהישוב שגרתי בו. ראש המועצה הצליח לשנות את הנוער, הוא פתח מקום לפעילויות נוער, נותן הרצאות ומביא מפעילים לנוער, הכל בפיקוח הישוב ובאחריותו. אך בתי קפה לא מצליחים בו, זה לא בגלל שאין ביקוש, להיפך יש ביקוש, אך הצעירים עדיין מעדיפים לצאת לעיר הגדולה תל אביב. כך אני מאמינה שזה גם ברמת גן. אני מודה, יש ממש קרוב אליי מבנה פנוי שמתאים בדיוק לפאב/בית קפה שכונתי נחמד, והלב שלי כבר מתחנן שמישהו יבין את זה ויעשה עם זה משהו, אבל בפועל כלום לא קורה.

למעלה