הי מזאלונה. נשמע כאילו אתם עומדים
לפני שיפוצים רציניים. האם הקדשתם כבר מחשבה למיטבח שלכם? האם עומד להיות "אמריקאי" יעני פתוח לסלון? האם דיברת כבר עם חברות שונות? אם לא, היריני להציע מניסיוני בשבועות האחרונים: הייתי בכמה פגישות, המחירים של מיטבחים נעים ע"פ החומר ממנו הם עשויים (פורמיקה, פורניר או עץ מלא לדלתות, וסנדוויץ או סיבית לארונות עצמם). הכי זולה היא כמובן הפורמיקה, שמחירי מיטבח של 3 על 3.5 מטר נעים סביב ה - 15-17 אלף ש"ח, (במקומות הסבירים, ולא היקרים ביותר) ואילו עץ מלא יכול להגיע עד 30-35 אלף ש"ח עבור אותו המיטבח. הדלתות החיצוניות הן עיניין של טעם ואופי, אבל לדעתי האישית והלא קובעת, חבל להשקיע כל כך הרבה כסף במיטבח מעץ מלא. מה שכן מאד מאד חשוב הוא (על פי יעוץ של איש מקצוע שהוא חבר, ולא מנסה למכור לי כלום...) לא לקחת מיטבח אשר עשוי מסיבית בשום פנים ואופן, אפילו לא אם מספרים לכם שהסיבית דחוסה ומיוצרת באיטליה עם טונה דבק וכו´. כי סיבית מתנפחת במגע עם מים ואם מפקששים בהרכבה עם הברגים, אז נוצר חור והתפוררות סביב מקום הפיקשוש. ולכן - רק עץ מלא. דבר נוסף - כמו עם גנים - אם רואים יותר מאשר 4 -5 מיטבחים ומקומות, הכל מתץחיל להתערבב בראש ורק מתבלבלים. רצוי ללכת למקומות שסיננתם קודם, ע"פ המודעה שלהם והסגנון שהם משדרים. חשוב לזכור שלמה שרואים אין שום קשר למה שתקבלו כי אפשר להחליף דלתות (עיצוב) ידיות כמובן, צבע, צורה, גודל וכו´. כמו עם גנים, אף פעם אל תסכימו להצעת המחיר הראשונה, תמיד להתמקח!! המלצה שלי: לכו לפגישה או שתיים, תגבשו לעצמכם מה אתם רוצים פחות או יותר, ואז לכו לדבר עם נגר, וסיפור אישי - נכנסתי למטבחי סמל, שהיו מקסימים ביותר, ועיצבו לי מטבח משגע כולל אי (אני ארחיב על התכנון שלנו בהודעה ניפרדת) במחיר של 27.500 ש"ח. יקר לי מאד...זכרתי את העיצוב פחות או יותר, ושרטטתי לי אותו פחות או יותר בבית. ניפגשתי עם נגר אשר חברה המליצה לי עליו (בנה לה את המיטבח, ארונות אמבטיה, ארונות במיסדרון, ארונות מרפסת שירות והיא מאד מרוצה - שנתיים אחרי) והראיתי לו את השירטוט. הנגר הציע לי הצעת מחיר לאותו המיטבח, כולל שני ארונות נוספים במחיר של 15.500 ש"ח!! חשוב לציין שהסטנדרטים לשניהם היו זהים, כלומר, ארונות סנדוויץ ודלתות פורניר. מטבחי סמל התקשרו אלי שוב, וציינתי בפניהם את הצעת המחיר הזולה בהרבה שקיבלתי. הם אמרו ש"עדיין לא ויתרו עלינו" ושנבוא אליהם שוב "וניסתדר". אני בספק אם יוכלו להציע לי הצעה טובה יותר מהצעתו של הנגר, אבל בהחלט הם יורידו במחיר בצורה משמעותית, רק בגלל התחרות. לתשומת ליבכם!! טוב, בזאת אסיים בנושא זה....