מצטרפת (אולי) חדשה

pandy

New member
מצטרפת (אולי) חדשה ../images/Emo9.gif

נעים מאוד, אמא של נעם בן שנה ו-4 חודשים מתחילה חודש רביעי לידה קודמת קצרה וטבעית - 21:40 יציאה מהבית לבי"ח בשעה אחרי ירידת מים , אחרי לידה בשעה 23:45, ללא אפידורל וללא חתך אחרי הלידה, הרגשתי שיכולתי להשאר בבית, בעלי תפקד מעולה והיה "דולה" מדהים!! הפריע לי מאוד שהשכיבו אותי בחדר התאוששות יותר מהזמן שבכלל הייתי בחדר לידה... כל השהייה לאחר הלידה (במלונית) היתה לי מיותרת, כל כך רציתי ללכת הביתה... מאוד רוצה ללדת בלידת בית, אבל...מפחדת... מה אם יכרך חבל הטבור סביב צוואר העובר? מה אם העובר יהיה במצוקה? מקווה שתוכלו לתת לי תשובות שירגיעו וייתמכו ברצון ללדת בבית

שָׂרָה

New member
ברוכה הבאה!!

השאלות שלך מאד נפוצות. גם אני שאלתי את השאלות האלו בעבר, עד שראיתי באנימציה מה קורה כאשר התינוק נולד. החבל הטבור מסביב לצוואר לא מהווה בעיה כי הדם זורם בו ומספק חמצן לתינוק. תמיד כאשר הראש יוצא, אפשר לבדוק אם החבל שם. וגם אם זה הדוק, כאשר כל הרחם מתכווצת הכל יוצא כולל התינוק עם החבל הטבור, והשיליה נהיית בפתח הרחם ולא אי שם במעלה הרחם כי הרחם התכווצה. לגבי המצוקה, למה שיהיה פתאום במצוקה? אם את אוכלת ושותה לפי צורך, ולא שוכבת על הגב עם הגבלה בתנועה, ואף אחד לא מנסה לזרז את מהלך הלידה, אין סיבה שפתאום יהיה במצוקה. רוב המצוקות קורות בפתאומיות דווקא בבתי החולים. אי אפשר לדעת מה קרה לפני כן. איזה התערבויות היו לפני כן.

אורניקי

New member
נראה שמתאים לך ללדת בבית

כדאי לך להיפגש עם מיילדת בית, ולהעלות את כל השאלות והחששות, ולקבל עליהן תשובות. ממליצה מאוד לרכוש את הספר של אילנה שמש "ללדת בבית" הוא נותן תמונה מלאה. החשש של חבל טבור כרוך הוא זניח ביותר, כל מיילדת יודעת לשחרר אותו מיד כשהראש יוצא, וממש לא צריך בית חולים בשביל זה. מיילדות הבית מגיעות גם עם חמצן לתינוק, ואת יתר הפרטים כדאי שתבררי איתה. לקסם של לידה בבית אין תחליף!!!

ברוכה הבאה ../images/Emo13.gif

השאלות שלך מאוד נפוצות וכמעט תמיד יש חששות לפני שמתחילים "להיכנס לעיניינים"... ממליצה לך מאוד לקרוא שני מאמרים כאן מהפורום: הראשון- "מה אם..." העונה על מרבית השאלות הנפוצות בנוגע לסיבוכים. ומאמר בנושא בחירת מיילדת בית. כמו כן, מומלץ לרכוש את הספר של אילנה שמש בנושא לידות בית בישראל. שיהיה בשעה טובה ואת מוזמנת לשאול כאן כל שאלה בנושא

ס ו ל ה

New member
אחרי לידה כזו זריזה, כל רוחות השמים

לצידך.... אני קיבלתי מתנה מחברה את הספר של אילנה בתחילת ההריון.... מה אומר ומה אגיד זה פשוט הפריך (ככה כותבים?) את רוב פחדי.והעצים את רצוני בלידת בית קראי כמה שיותר על הנושא. מיצאי את פחדיך האישיים ושוחחי עליהם.(עבדי אותם) אני עדיין בדרך... אבל יודעת בודאות שלידת בית היא משהו שאני כאם כאישה ובת אדם חייבת לעצמי. מקווה שתקבלי תשובות שאכן ירגיעו ויחזקו אותך. אני כמעט כל דבר חשש או פחד שעולה לי מעלה כאן בפורום ומקשיבה קשב רב. לומדת ומקשיבה. וכמובן משוחחת עם בן זוגי. קראי את הדפים בפורום הם בטוח מאד יעניינו אותך.. בודקת את עצמי שוב ושוב...מאחלת לך לידה בדיוק כמו שתרצי... וגם לי....

pandy

New member
תודה רבה לכולכן ../images/Emo140.gif

אני באמת ארכוש את הספר שהמלצתן עליו! האם הוא שונה בהרבה מ"טבעי ללדת" - אותו קראתי לפני הלידה הקודמת והוא עזר לי מאוד להתמודד במהלך הלידה

שונה לחלוטין

כי הוא ממש עוסק בלידות בית והוא נכתב ע"י מיילדת בית. מכיל המון אינפורציה וסיפורי לידה.

debby12

New member
מנהל
הוא הרבה יותר אינפורמטיבי

אני באופן אישי הרגשתי ש"טבעי ללדת" מאוד דל - מבחינת זה שלא למדתי ממנו שום דבר חדש שלא ידעתי קודם. מהספר של אילנה למדתי המון. חוץ מזה ברוכה המצטרפת
. את לא חייבת ללדת בבית כדי להיות שותפה פעילה בפורום -- אנחנו פורום ליברלי

למעלה