מצטרפת אליכם... אולי זה יעזור ?
שלום, אני ענת. אמא לנגה בת שלושה חודשים. והנה הסיפור שלי: כל החיים הייתי די שמנה (עודף של 10-15 קילו בערך) אבל לא נורא ודי למדתי להתעלם מזה ולא לעשות כלום בכיוון של הרזיה חוץ מלרצות. עד שבתקופת האוניברסיטה היתה תקופה שהייתי חתיכה למדיי, בעיקר בגלל שלא היה לי זמן לאכול ולא היה מטבח בחדר במעונות. ירדתי 15 קילו בערך ונראיתי מעולה, הרגשתי מעולה, התחלתי להתלבש יפה והרגשתי מצויין ואפילו התחלתי להתעמל ולרקוד ריקודי בטן (אצלי זה הפוך - רק כשאני חתיכה מתחשק לי להתעמל, כשאני שמנה אני שונאת ספורט). במשך השנים שעברו מאז (ובמיוחד מאז שהתחתנתי ועברתי לבית שיש בו מטבח
) עליתי לאט לאט את כל מה שירד. ואז אני ובעלי תכננו ילד. אז הרגשתי שכדאי שאני ארד קצת (הייתי עם עודף של 10 קילו) לפני ההריון. הצטרפתי לשומרי משקל והלך לי מעולה - ירדתי 8.5 קילו בחודשיים וחצי בלי לרעוב בכלל וכמעט בלי מאמץ. ואז עברנו דירה, עזבתי את הקבוצה ואיתה את המשמעת ועליתי 5 בחזרה. נכנסתי להריון ולא עליתי יותר מדיי (בערך 12) ולאחר הלידה להפתעתי נשארו רק 3 קילו (בלי לחשב את ה-7.5 עודף של לפני ההריון) כך שהייתי במצבי הרגיל - 10 קילו עודף. מכיוון שאני מניקה דחיתי את רעיון הדיאטה ולתדהמתי הרבה הצלחתי לעלות תוך 3 חודשים 6 קילו !!! וזה עם הנקה מלאה. שוב חזרתי לשומרי משקל אבל הפעם קשה קשה קשה לי - בפעם שעברה עבדתי כל יום עד 8 בערב. עכשיו אני כל היום בבית (בחופשת לידה עד ספטמבר) ולכן כל היום מסביב למקרר. הבעיה שלי בחיים אף פעם לא היתה מתוקים אלא אוכל. אני אוהבת לבשל ואוהבת אוכל. אם אני מבשלת לי עוף למשך השבוע אז אני מסוגלת בבולמוס של רעב לגמור גם את המנה של היום וגם את של מחר. לא יודעת כבר מה לעשות... וחוץ מזה - אתן מכירות את ההרגשה הזו של "הרעב שלפני המחזור" ? שחייבים לאכול ורצוי פחמימות ? אז כל הזמן יש לי את ההרגשה הזו, ובכלל אין לי מחזור בגלל ההנקה. יש למישהי רעיון ? עיצה ? עזרה ? תודה וסליחה על האורך... ענת.
שלום, אני ענת. אמא לנגה בת שלושה חודשים. והנה הסיפור שלי: כל החיים הייתי די שמנה (עודף של 10-15 קילו בערך) אבל לא נורא ודי למדתי להתעלם מזה ולא לעשות כלום בכיוון של הרזיה חוץ מלרצות. עד שבתקופת האוניברסיטה היתה תקופה שהייתי חתיכה למדיי, בעיקר בגלל שלא היה לי זמן לאכול ולא היה מטבח בחדר במעונות. ירדתי 15 קילו בערך ונראיתי מעולה, הרגשתי מעולה, התחלתי להתלבש יפה והרגשתי מצויין ואפילו התחלתי להתעמל ולרקוד ריקודי בטן (אצלי זה הפוך - רק כשאני חתיכה מתחשק לי להתעמל, כשאני שמנה אני שונאת ספורט). במשך השנים שעברו מאז (ובמיוחד מאז שהתחתנתי ועברתי לבית שיש בו מטבח
![](https://timg.co.il/f/Emo8.gif)