מצטרפת אליכם עם שאלות

Pecan Pie

New member
מצטרפת אליכם עם שאלות

היי, שמחה להצטרף אליכן באופן רשמי. אני אמא לתאומות זהות בנות שבועיים וחצי שנולדו 2.5 ק"ג ובשקילה אחרונה (ביום חמישי האחרון) 2.700.

ההנקה הולכת ממש טוב באופן מפתיע (מתחברות יפה,ומלא חיתולים מלאים), נעזרתי ביועצת הנקה ולעיתים כבר מניקה בו זמנית. אני לא שואבת בד"כ אלא אם כן ממש גדוש, גם כי אין זמן וגם כי האמת לא מאוד מתחברת לזה. בערב בעלי נותן בקבוק אחד אם יש שאוב, ואם לא אז תמ"ל, אני יודעת שזה לא משהו אבל אני מוותרת לעצמי בנקודה הזו מה שנותן לי כמה שעות של שינה.

השאלה: אני מחליפה צד מדי יום כלומר כל יום תאומה אחרת בצד מסויים, אבל ואבל גדול.. יש צד שהוא פחות זורם. יש המון חלב, אני יודעת את זה גם מהנקת הבכורה וגם משאיבות הוא תמיד היה בעייתי יותר. ולעיתים הצד הזה פשוט לא מספיק ומי שמקבלת אותו לא רגועה, בימים האחרונים אם זו שלא רגועה אני משלימה מהצד ה"טוב", אבל אני לא בטוחה שזה מה שצריך לעשות.

חוץ מזה יש זמנים בשעות הצהריים (בין 3 ל-6) ששתיהן ממש לא רגועות, איך אני יודעת אם הספיק להן, אני מציעה להן כמובן והן לוקחות אם כי אחרי כמה זמן אני לא בטוחה אם זה גזים או רעב. אתמול כל אחת הייתה ערה משהו כמו 3 שעות של חוסר שקט. מלבד סימני הפה, איך מבדילים בין חוסר שקט של רעב לבין גזים למשל.

גלגס

New member
מזל טוב וברוכה הבאה

כל הכבוד! נשמע שאתן מסתדרות טוב!
אולי תנסי להחליף צד כל הנקה? בחודשים הראשונים זה מה שאני עשיתי בדיוק בשביל שלא יהיה מצב שצד אחד נותן יותר מהשני...

ולגבי ההבדל בין רעב לגזים- אפ פעם לא ידעתי להבחין ולשניהם הפתרון שלי היה הנקה. ואם גם זה לא עזר אז התמודדנו בעזרת מנשא, ידיים....
ואיכשהו תמיד הם עצבניים דווקא אחהצ כשרוצים להתפנות לאח הגדול...

מקווה שהצלחתי לעזור איכשהו...

kokla2

New member
ברוכה הבאה

גם אני מצטרפת להצעתה של גלגס
להחליף צד כל הנקה.. גם אני עשיתי כך בחודשים הראשונים
כי גם אצלי משמעותית (והבנתי שאצל רובנו זה כך) שד אחד מניב כמות גדולה יותר של חלב
לגבי שאלתך השניה אלו בדיוק השעות שהקטנים סובלים מגזים
אז ייתכן שזה המצב.. בכל אופן רצוי להציע להם לינוק זה אף פעם לא מזיק ואולי יעזור
גם מנשא מאד עוזר
והכי חשוב לנשום עמוק ולזכור שזה רק לכמה חודשים ראשונים ועובר אוטוטו..

הרבה הצלחה וכל הכבוד לך!!

Pecan Pie

New member
אוקיי, יש פטנטים לזכור מי אכל באיזה צד?

קורה לא מעט שאני שוכחת לתעד למרות שהן מסונכרנות אז זה לא כל כך נורא. איך זוכרים בקלות מי אכלה באיזה צד?

גומיה על החזיה

כשהם היו ממש קטנטנים הייתי צריכה לשים להם גומיות על הרגליות (בקרסול) אז השחלתי גומיה באותו צבע בצד הרלבנטי של החזיה. בהמשך הם גדלו וכבר פחות הקפדתי יצא שלפעמים אותו אחד אכל פעמיים מאותו צד ...

kokla2

New member
יש לי צמיד הנקה...

קיבלתי צמיד הנקה שאפשר לסמן עליו מאיזה צד הנקת וכאלה..
אין לי מושג בכל אופן איך זה בדיוק עובד
אך אם תרצי אוכל למסור לך אותו בשמחה (אני מר"ג).
בכל אופן מה שהבנות המליצו לך כאן עם הגומיה זה נשמע אחלה פתרון
אז בהצלחה ותעדכני איך הולך :)

Mr China

New member
ברוכה הבאה

מזל טוב על הולדת התאומות ועל ההנקה שהולכת טוב! כל הכבוד על המשקלים המכובדים. מקווה שהגדולה שלך (בת כמה? כמה זמן הנקת אותה? אם בא לך לשתף) מסתדרת עם התהליך. מסכימה עם קודמותי- גם אני בהתחלה הייתי מחליפה צד כל הנקה, פשוט הייתה לי גומיה על היד והייתי מעבירה לצד שתאומה אחת צריכה לינוק ממנו בפעם הבאה. יותר מאוחר עברתי להחליף כל יום (ולפעמים זה כבר משתנה...הן בנות שנה וחודש).
יש כאן בית חם ונשים מדהימות וכמובן את הדר מנהלת הפורום אז תרגישי חופשי להצטרף- להניק תאומים זה סאגה אחרת וכמובן דבר מאד מיוחד!

החלפת צדדים

הי פקאנית

מזל טוב, ברוכה הבאה אלינו :)
משמח אותי מאוד לשמוע שאמא מצליחה לכתוב לנו אחרי שבועיים מהלידה. זוכרת כמה זה לא פשוט למצוא שתי דקות לכתוב..
אני מצטרפת לעצות של הבנות להחליף בכל ארוחה.
אף אחת מאיתנו היא לא סימטרית בייצור בשני הצדדים והקטנים/הקטנות גם הם לא סימטריים בביקוש.
אני מניחה שהחלפת הצדדים בכל ארוחה תעזור לאזן קצת את היצע החלב בצד שפחות מייצר.
בנוסף להצעה לגומיות, אני בהתחלה רשמתי מי אכל באיזה צד וככה התבלבלתי קצת פחות..

לגבי חוסר השקט - קשה לומר אם זה רעב או כאב בטן או גזים או משהו אחר.
אנחנו נוהגים לכנות "גזים" כל איש שקט או בכי בשבועות הראשונים ולא תמיד זה כך.
לגוף שלהם לוקח זמן להתרגל לחיים בחוץ והרבה פעמים יש אי נוחות וחוסר שקט שאי אפשר לדעת ממה הוא נובע.
נוח מאוד לקרוא לזה גזים, כי זה נושא גדול כזה,מוכר ויש הרבה מאוד תכשירים שאמורים לעזור לטפל בזה, אבל זה ממש לאוו דווקא זה.
יש תאוריה שלמה שמדברת על זה שהתינוקות נולדים טרימסטר שלם ( חודשים) מוקדם יותר, כי אחרת הם לא היו יכולים לעבור באגן שלנו בדרך החוצה.
הטרימסטר הזה, שלושת החודשים הראשונים לחייהם - מוקדשים להתפתחות המערכות שלהם ולהתרגלות לחיים באויר במקום במים, ברעש במקום בשקט.
לכן, לרוב - אני מציעה לקבל את התקופה הזו בהבנה, גם אם לא יודעים לקרוא לה בדיוק בשם.
את יכולה להציע לינוק, זה יכול להקל ולעזור , גם כי הפה הוא שריר טבעתי וההנקה עוזרת הרבה פעמים להוציא קקי או גזים שנתקעו.
הרבה פעמים, פשוט צריך לחבק, ללטף,לשים במנשא,לקפץ על כדור, ולהכיל את האי שקט שלהם ולחכות שיעבור.

בהצלחה

למעלה