מצטרפת אליכם

ronnyw

New member
מצטרפת אליכם

שלום לכולם, תבורכו על הפורום, על המכתבים, על הרעיונות. עד כה הייתי קוראת שקטה ופסיבית, אבל לפעמים אני קוראת מכתבים שלכם ונורא בוער לי להגיב. אז אני מצטרפת. גם אני חווה אמא בת 86, מאובחנת כאלצהיימרית שלוש שנים, אמא חיה עם אבא בן 87, "רק" עיוור, סוכרתי ומדוכא. יש עובדת פיליפינית. לא ברור איך אפשר אחרת.... ניפגש / ניתקרא בהמשך...

ענתי44

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

ראשית, גם קריאה שקטה ופסיבית היא נקיטת פעולה ומלמדת המון. ובעיקר עוזרת להבין שאת לא לבד שיש הי שם עוד אנשים במצבך. שמתמודדים עם אותם בעיות וחווים את אותו כאב. טוב מאוד שיש לכם עובדת פיליפינית כי איך אפשר להתמודד עם שני הורים שכל אחד מהם הוא בבחינת מקרה קשה. נשמח מאוד אם תגיבי למה שאנחנו כותבים, אבל, רק כשתרגישי נוח. אני הייתיקוראת פסיבית כשלושה חודשים עד שהעזתי לכתוב\ ועכשיו ממש קשה לעצור אותי. אני ממש מרגישה טוב עם החשיפה כאן, הגם שזה בניגוד לאופי שלי. ואני מקבלת בפורום המון כוח. חיזקי ואימצי ותזכרי שאנחנו כאן- גם בשבילך.

אירילה

New member
ברוכה הבאה לפורום חווה ../images/Emo140.gif

ברוכה הבאה לפורום ,כולנו שמחים על "יציאתך מהארון" , אל תחששי כאן להעלות מהגיגי ליבך ומחשבותייך ,כולנו כאן באותה הצלחת. מקווה שקראת גם את קישורי הפורום על כל סעיפיו. שיהי לכם רק טוב גרשון

ronnyw

New member
תודה !!

ענתי ואירילה, תודה לשניכם/שתיכן. מקווה לתרום ולהיתרם.

zs1957

New member
ronnyw

שיהיה לך הרבה כוח לטפל בהורים שלך. זכרי את לא לבד כולנו עוברים את זה. גם לי יש אמא שהיא חולת אלצהיימר 16 שנים.האם האמא שלך מטופלת בתרופות?האם יש לכם סיוע של עובד זר בבית? אשמח לעזור לך בכל נושאי מחלת האלצהיימר. הכותבת : זהבה שחם עמותת אלצהיימר סיוע טלפוני למידע הדרכה ותמיכה לחולים ולבני המשפחה. טל: 09-7677763

ronnyw

New member
בתשובה לזהבה...

שלום זהבה, שלום לכולם. אני "מקרה קל" יחסית לדברים המופיעים באתר, למרות שלפעמים התחלת המחלה קשה יותר מהמשכה... אמא שלי, ניצולת שואה על כל המשתמע, בת 86, מאובחנת כחולה מעל שלוש שנים. אם הבנתי נכון את כל המאמרים שקראתי - היא בשלב השני. מזהה אותנו, שולטת בגופה ובצרכיה, רהוטה בדיבור ואפילו חריפה, כמו שהיתה תמיד. אבל לא זוכרת כלום, סובלת ממצבי רוח נוראים, מתפרצת עד כדי אלימות, לא מודעת כלל למצבה ולמצב אבי (בהמשך) - מה שמאוד מאוד מקשה על הטיפול והסיוע. לא מסוגלת להכין כוס קפה, לקחת כדורים, לטלפן, לקנות, לבשל, לספור כסף - כך שהיא תלויה לחלוטין בעזרה. דבר נוסף - יש לה בעיות בלב, כמאמר אחד הרופאים שלה: "הלב יהרוג אותה לפני האלצהיימר" (נאמר לנו כנחמה...) אבי בן 87, סוכרתי קשה, תלוי לגמרי באינסולין, עיוור כמעט לחלוטין, מבולבל מאוד, דימנטי - (אך לא מוגדר כחולה אלצהיימר) ומאוד מאוד מדוכא. מבין את מצבה של אמי, אך מתקשה להשלים ולסגל לעצמו התנהגות בהתאם. מתווכח איתה, מתעצבן ששואלת אותה שאלה 10 פעמים, נפגע ונעלב כשהיא שוכחת שם של נכד וכו'. מייחל למוות, מדבר על מוות, רוצה סיוע למות. מוות הוא נושא תדיר בשיחותיו. יש בבית עובדת זרה פיליפינית "של אבא". המלאך המושיע שלנו. בחורה מדהימה שמאפשרת להמשיך לחיות. אמא טוענת שלולא אבא זקוק זריקות מידי יום - לא היה בה צורך בכלל, כי היא - אמא - מסתדרת נהדר... אמא רואה בה פולשת, טוענת שהיא מלוכלכת, עצלנית, מבזבזת כסף (אמא אוסרת עליה להדליק טלביזיה בחדר שלה, עושה לה "כיבוי אורות" על מנת לחסוך וכו') אני בטוחה שרבים מכם נתקלים באותן תופעות. כך שכל אחד מהורי הוא סיפור, וה"ביחד" שלהם - המריבות, הצעקות, הבכיות - הוא הסיפור הקשה ביותר. אימא מטופלת באקסלון, אבל אין לדעת אם זה אפקטיבי. מקווה, זהבה, שהדברים ברורים. אמאז שהנושא נכנס לחיי קראתי סמעט כל ספר/מאמר שמצאתי בעברית, והרבה גם באנגלית. לא התעודדתי... דווקא הפורום הזה, הסיפורים, ההתלבטויות נותן הרגשה ש"לא לבד", (אבל גם את התובנה שזה רק יהיה יותר גרוע...) שיהיה לכולנו שבוע נהדר.

zs1957

New member
תשובה ל - ronnyw

אני מקווה שאמך מטופלת באחת ממרפאות הזיכרון בארץ. במידה ואתם תושבי המרכז ממליצה מאד ללכת לד"ר טרבס -מנהלת מרפאת זיכרון בי"ח רבין. רוב חולי האלצהיימר נוטים להתפרצויות מסוג אלה שיש לאמך.ספרי לנוירולוג שלך על זה והוא יתן לך תרופה להרגיע אותה זה מאד עוזר מניסיון אישי. מדברייך אני מבינה שאביך חולה סכרת אבל אינו סובל מדמנציה. לכן , הסברי לו על המחלה של אמא ועל אובדן הזיכרון שלה הגורם להתפרצויות זעם, ועל זה שהיא שואלת 10 פעמים את אותה שאלה כיוון שהיא לא זוכרת. חשוב שאבא יהיה רגוע בגלל הסכרת בדקי בביטוח לאומי. האם מגיע לך שעות נוספות גם לאמא.לדעתי את זכאית לשני מטפלות אחד לאמא ואחד לאבא. זה יפתרון לך את בעיות המריבה ביניהם.לפני שאת פונה לביטוח לאומי דברי קודם עם העובדת הסוציאלית של שירות הרווחה בעיריה. לאחר מכן תפני לביטוח לאומי.אמך ניצולת שואה מגיע לכם 25 שעות שבועיות. נצלי את זכויותייך!!!בהצלחה!!!!

ענתי44

New member
עוד נחמה כזו ואבדנו../images/Emo67.gif

עמך, עם ההערות וההארות שלהם שלפעמים מוציאים לך את האוויר מהגלגלים. עוד אפשר לעבור לסדר היום אבל " נחמה" מפי רופאים בנוסח " הלב יהרוג אותה לפני האלצהיימר" פשוט קורע לי את הלב. או עו"ס שמסרבת להעניק זכויות לחולה עד" שתלך לאיבוד" פשוט מקוממות אותי. ליבי ליבי איתך על מחלת הוריך.כולנו כאן איתך! פשוט אין מילים להביע את עוצמת הזדהותי איתך...

למעלה