מצטרפת אליכן

תולי81

New member
מצטרפת אליכן

הי לכולן,
קצת על עצמי... יש לנו ילדה משגעת עוד מעט בת שנתיים מ ivf+pgd.
עברנו דרך ארוכה עד שזכינו לנס שלנו.
חזרנו לטיפולים לפני כמעט שנה. וקשה...
אני מנסה להחזיק את הראש מעל המים אבל מרגישה שאני לא נושמת. מפחדךת כל כך לא אצליח לתת לילדה שלי אח או אחות. ומפחדת מזה כל כך. לא רוצה שהיא תהיה לבד.
אני מפתיעה את עצמי עם כמה רע אני מרגישה במהלך כל טיפול. הגוף שלי כנראה עובד אחרת מבעבר. שואלת את עצמי מה הקטנה שלי חושבת לעצמה בכל פעם שהכוח של אמא נגמר... הרכבת הרים הזו בטח משפיע עליה למרות שאני עושה כל שביכולתי לשמור על שגרה.
יחד עם כל זה בעבודה שלי לא עושים לי חיים קלים. בסגנון של-יש לך ילדה, תגידי תודה ותחזרי לעבוד... נמאס להם והם מבהירים לי את זה בכל דרך.
וואו... כמה שאני מקטרת ורק הגעתי. מקווה שתבינו... זקוקה קצת לחיזוקים.

פאשון

New member
ברוכה הבאה

אני מבינה את הצורך בעוד ילד...זה שיש אחד לא מונע את התסכול שאין עוד, בעיקר כשישנה ידיעה שצריך לעבור דרך ארוכה והבנה שילד זה לא טריויאלי. מה שאומרים לך בעבודה נובע לדעתי מהקושי של אנשים להכיל כאב של מישהו, וזה לא מתוך כוונה רעה. אגב, חברה שלי העבודה גם עשתה PGD אבל אף אחד לא ידע נראה לי חוץ ממני והבוסית. לפעמים כדאי לא לשתף כי אנשים לא תמיד אמפתיים.
אם זה מנחם היא היום חובקת ילד שני אחרי תהליך של קצת פחות משנה....
אני שומעת את הקושי שלך ושןלחת חיבוק לחיזוק עם המון המון איחולי הצלחה.

onemorechild

New member
אוי כל כך מבינה לליבך...

גם אנחנו חזרנו לטיפולים לאחרונה כשבתי בת 10 חודשים. זה קשה!! נכון שנפשית כביכול יש ילדה אחת והלחץ הוא שונה אבל -
בפן הפיזי יש תינוקת בבית וצריך לטפל בה ולקום אליה בלילה ולהרים ולהאכיל ולהחליף חיתולים גם כשאני עייפה מתה ומותשת מההורמונים ומרגישה בחילות (שאגב לא היו לי מעולם גם לא במהלך ההריון) וכן גם הגוף שלי מגיב אחרת.. כנראה שהטיפולים בעבר והריון ולידה נותנים אותותיהם והגוף אינו חזק כבעבר.. .

בפן הנפשי יש את הקטע של הרצון לעוד ילד/ה והפחד והחששות שלמרות כל המאמצים זה לא יקרה ואז החשש שאני מזניחה את מה שכבר יש בשביל לנסות לעשות משהו שלא בטוח יצליח.. והסביבה שאני מסתירה הכל מפניהם (משפחה וחברים ועבודה) כי הם לא יבינו על מה כל המהומה והלחץ הרי כבר יש ילדה אחת.. והבוס שלא מקל אלא להיפך.. (למרות ואולי בגלל שהוא יודע).
בקיצור- זה לא קל!

הנחמה היחידה מבחינתי כל פעם שטיפה קשה לי - להסתכל על חצי הכוס המלאה ולראות באיזה יצור נפלא זכיתי אחרי תקופה קשה ולהתנחם בעובדה שכל הסבל הזה הוא למטרה טובה.. הכי טובה שאפשר...
ואם אפשר גם לראות תמונות וסרטונים שצילמתי את הארנבת הקטנטנה שלי, ישר חוזר לי החיוך לפרצוף..
מקווה שיעבור לך בקלות, וכמה שיותר קצר.. ושנתראה בהקדם בחדר לידה :)

תולי81

New member
תיארץ די במדויק את התחושות...

את הפחדים... הכאבים.
אני תוהה מה המחירים שהבת שלי משלמת ותשלם ועד כמה אהיה מוכנה לתת לה לשלם.
מודה על האוצר הקטן שלנו בכל רגע. וכמו שכתבת לא רוצה להזניח אותה בשביל משהו שלא בטוח שיקרה. ומצד שני גם לא רוצה שתהייה לבד. לא קל...
מאחלת לשתינו דרך קצרה...

anguly

New member
ברוכה הבאה

לשהות קצרה בלבד מהסיבות הנכונות...
&nbsp
זה יותר קשה ברמה הפיזית, כי גם את קצת יותר מבוגרת... כן זה משפיע.
וגם את לא יכולה לנוח באותה מידה כמו שהיה בטיפולים לילד ראשון, כי ילדה בת שנתיים דורשת הרבה אנרגיה סביבה וזה בהחלט כיף אבל גם יכול להיות מעייף.
&nbsp
זה חלק מהעניין, קבלי את זה שככה זה, והילדה שלך גם אם לעתים יש לך פחות כוחות בסופו של דבר תצא נשכרת.
אפשר לבקש עזרה קצת מהסביבה בימים שממש קשה, סבתא או סבא אולי.
וגם אפשר לבחור מראש פעילויות שיותר קלות מבחינה פיזית. אפשר ללכת לפעילויות שיש במתנס כמו שעת סיפור וכד'.
&nbsp
בהצלחה

תולי81

New member
תודה על החיזוקים
ושאלה...

איך אתן מתנהגות אחרי החזרה עם הילד/ה? אתן מרימות ומתכופפות באופן רגיל?
אני מלאת חרדות...

מאחלת לכולנו רק בשורות טובות.

הרופאים בדר"כ אומרים להמשיך את החיים כרגיל...

אבל, זה מאוד תלוי בך ואיך את מרגישה.
אני זוכרת, שבתקופת הטיפולים לילד/ה שני/ה השתדלתי לשמור על עצמי, אבל לא בקיצוניות..
בהצלחה!

onemorechild

New member
אני בדיוק אחרי החזרה.. אותה דילמה...

קודם כל אל תהיי מלאת חרדות זה בטוח לא עוזר... :)
החזרתי עוברים לפני ארבעה ימים.. בימים הראשונים אחרי, בעלי לא נתן לי הרים את הילדה בכלל (שוקלת כבר כמעט 10 קג). אבל היו ימים קשים של בכי עם הוצאת שיניים והיא חיפשה את החיבוקים שלי אז הבהרתי שאני כן ארים אותה וכן אמשיך לשחק איתה אבל אשתדל לשים לב ולהתאמץ פחות..
הילדה לא אשמה שאני רוצה עוד אחד...

למעלה