מצטרפת חדשה אשמח לעזרה

ויקסי3

New member
מצטרפת חדשה אשמח לעזרה

שלום,
אשמח לעזרתכן בכמה שאלות. הבנות כבר בנות שישה ימים נולדו בסוף שבוע 37 במשקלים קצת מעל 3ק"ג כל אחת. אני רוצה להניק הנקה מלאה, נראה שהבנות תופסות טוב את הפיטמה והבעיה היא יותר בי ובחוסר בחלב. אני מניקה אותן לפי דרישה לבד או ביחד כשלכל אחת יש צד משלה ליום שלם ולמחרת מחליפים צדדים. כרגע ההתנהגות שלהן לא ממש קונבנציונלית
הן יכולות לישון שלוש עד חמש שש שעות רצוף ( לא יותר מפעם אחת ביום ובשאר הזמן שינות קצרות יותר ), לקום רעבות ולאכול טוב ( אחרי כ"כ הרבה זמן שינה יש לי חלב), להיות ערות שעתיים ולדרוש כל הזמן לאכול ולא להיות רגועות. באיזשהו שלב אני מרגישה שהן יונקות על ריק ומשלימה להן עם עד 40סמק סימילאק כדי שירגעו ויוכלו לישון טוב. כשהן מתעוררות כל שעתיים אני גם מרגישה באיזשהו שלב שנגמר לי החלב.
איך אני מוצאת את הקו בין זה שהן תאכלנה טוב ( גם אם זה דורש הוספת סימילאק ) לבין זה שאני לא רוצה "להרוס" את הייצור חלב?
מתי מומלץ לשאוב? אני נותנת להן תחליף רק כשכבר מרגישה שאין חלב, זה יהיה אפקטיבי לשאוב אז?
איך יודעים אם מדובר על קפיצת גדילה ? מתי זה קורה כשיש שתיים?
אשמח לכל תובנה
 
שאיבה / הנקה

הי ויקסי

ברוכה הבאה , מזל טוב כפול :)


ראשית - כל הכבוד שאת כותבת לנו כבר ששה ימים אחרי הלידה !
איזה משקלים מדהימים בשבוע 37 !!
אני חושבת שאין דבר כזה התנהגות קונבנציונלית של תינוקות.. כל אחד וההתנהגות שלו או שלה.. כך שאל תילחצי אם היא או שתיהן לא מתנהגות בדיוק לפי משהו שנראה לך שאמור להיות.
קצת חסרים לי פרטים, אז אני מנסה לענות בינתיים לפי מה שכתבת :
דפוס היניקה של תינוק יונק מעט שונה מתינוק שמקבל בקבוק - תינוק יונק - יונק בתדירות יחסית גבוהה. יש לו שעות ינוקה ושעות מנוחה - בשעות היניקה - הוא יונק קצת ונח קצת, ושוב יונק, ונח - עד שהוא ממצא את הבטן הקטנה שלו
וזה יכול לקחת גם שעתיים כאלה של on ו- off על הציצי, ואז הוא יישן - השינה יכולה להיות שעתיים ואפילו יותר. (כמו שכתבת - יש גם חמש או שש שעות רצוף) - אני מקווה שבחמש שעות גם את ישנה..

* כמובן שבמקרה כתבתי בלשון זכר..רק בגלל הנוחות בכתיבה.. וחייבת לציין קרדיט על התאור של שעות יניקה ושעות מנוחה לד"ר מירי לייבוביץ' (רופאת משפחה ויועצת הנקה מוסמכת IBCLC).

איך העלייה שלהן במשקל ? כמה הן שוקלות כיום ? כמה פיפי וקקי הן עושות ביממה ?
קצת קשה לי לומר בבטחון אם באמת מדובר במחסור בחלב.
זה נהדר שאת מניקה לפי דרישה, וגם החלפת הצדדים בכל יום היא טובה מאוד.

ההרגשה הזו שלך שהן יונקות "על ריק" - גם כאן אני לא בטוחה שזה נכון, לא חלילה כי איני מאמינה לך.. :), אלא כי החלב מיוצר הרבה פעמים ממש on-line - כלומר - אחרי שתיים-שלוש דקות של יניקה "על ריק" - הגוף ממשיך ומייצר עוד חלב, ולכן יכול להיות שאת מרגישה כאילו אין חלב,אבל בעצם יוצא חלב, גם אם השד לא מרגיש מלא מאוד.

כמה פעמים ביום את משלימה עם סימילאק ? אני חלילה לא שואלת את זה מתוך העברת ביקורת. ממש לא.. רק רוצה לנסות להבין את סדר היום..
האם את נותנת את הסימילאק אחרי ההנקה ? האם הן תמיד ישנות טוב יותר עם הסימילאק ? האם זה אצל שתיהן ?

את שואבת בצורה קבועה ?

מחכה לתשובות שלך ואז אמשיך לענות.
 

ויקסי3

New member
תודה על התשובה הזריזה

יש לפחות ארבעה חיתולים עם פיפי ביממה וקקי פעם אחת או שתיים ( רק אתמול ממש התחלף משחור לצהוב ).
שלושה ימים מלידה בבי"ח ירדו כ% 3 לקצת פחות משלוש ק"ג ורק מחר יש לי תור ראשון לטיפת חלב.
יצא לי לתת פעם או פעמיים ביממה השלמה של סימילאק לאחר הנקה ממושכת( יותר משעתיים של on off) שלאחריה הן עדיין לא היו רגועות והמשיכו לעשות סימני חיפוש לאוכל, בדר"כ לא יותר משלושים סמ"ק שלאחריהן ממש נרגעו והלכו לישון שינה ארוכה ( אצל אחת יותר השלמתי מאשר השנייה ).
עד כה שאבתי רק פעם אחת מצד אחד עם משאבה טובה דו"צ מיד שרה, הצלחתי לשאוב בקושי עשרה סיסי ( אני יודעת שזה יתגבר עם הזמן ), השאלה מתי לשאוב? עכשיו השלמתי לאחת והשנייה גם נרדמה אבל הן יקומו מהר אני לא רוצה לקחת להן את הארוחה...
מנסה לענות בקיצור מפאת קוצר הזמן
 

ונוס 26

New member
פרגון, עידוד וקצת תובנות

אני עונה מניסיון (תוך כדי שאיבה) לא מקצועית או מומחית בתחום...
ויקסי - המון מזל טוב, כיף לך שילדת תינוקות בשלות וגדולות כ"כ, אני מאחלת שתתרגלי להורות לתאומות עם כמה שםחות רשיים בדרך, ותגלי שזה תענוג יוצא דופן, חוויה מדהימה!
בעיני, נפלא שהחלטת להניק ושאת שואפת להנקה מלאה, אני מניקה מדופלמת עוד לפני לידת התאומות שלי (בנות 4.5 חודשים), הנקתי את שני הבנים הגדולים. להתאמץ ולשאוף להנקה מלאה של תאומות בלידה ראשונה (אני מבינה נכון?) זה לא מובן מאליו, סביבי כולם מעבירים את המסר שבלתי אפשרי להניק תאומים. אז תדעי שזה אפשרי, התאומות שלי אך ורק ינקו, בלי שום תוספת של שאוב או תמ"ל והן עולות יופי במשקל.
את רוב התשובות קיבלת מהדר תאומים, אני כמובן מסכימה עם כל מילה שלה, ומהיכרות בפורום היא מומחית רצינית.
באופן כללי – זה שהן מתעוררות יותר לא אומר שאת לא מניקה כמו שצריך, וגם התחושה של שד ריק, לא אומרת כלום, כי כמו שכתבה הדר- החלב מיוצר "און ליין" בזמן הנקה. מה שכן, אני חושבת שמאד כדאי לך לפגוש יועצת הנקה, שתראה איך את מניקה ותייעץ, נראה לי שאם את שואפת להניק מלא כדאי לנסות לשפר את ההנקה ולוודא שהן יונקות היטב, כך שתדעי בוודאות שתוספת התחליף מיותרת ותוכלי לוותר עליה.
נראה לי שכדאי לקחת בחשבון את האפשרות להכנס למעגל קסמים הרסני של תוספת תמ"ל = הורדת הנקות (כי הן שבעות מהתמ"ל) = הורדת תפוקת החלב בשד= הגדלת תוספת תמ"ל = הורדת תפוקת החלב = עד להפסקת הנקה...
תראי את זה ככה - יש סיכוי שהוצאה הכספית של היועצת תתקזז עם החסכון שבאי קניית תחליף 
לגבי מציאת הקו הנכון – הקו הנכון הוא להנניק לפי דרישה, כמה שהן מבקשות ללא גבול, אם יש לך כוחות לזה. אם תניקי כל פעם כשהן מבקשות (זאת אומרת כל פעם כשהן בוכות ולא ידועה לך בוודאות סיבה אחרת, או שהן מסמנות עם הפה) תדעי שהן אוכלות טוב, וגם תעודדי ייצור נוסף של חלב. מהניסיון שלי, אם אין בעיה בהנקה עצמה (ואת זה תדעי בוודאות אן תפגשי יועצת) אז בהנקה לפי דרישה הן אוכלות טוב.
לגבי שאיבות – לא ברור לי למה את רוצה לשאוב. בעקרון אני ממליצה לא להתחיל עם שאיבות כ"כ מוקדם אם זה לא הכרחי, זה סתם מתיש והתעסקות נוספת. כמובן, אם ההמלצה שקיבלת היא לשאוב כדי להגביר ייצור חלב – סבבה (ואז גם כדאי לתת להן את החלב השאוב שלך, במקום תמ"ל)
לגבי מתי – כן, כמו שכתבת מתי שהן מדלגות על הנקה (כי אוכלות תמ"ל או שאוב) אז לשאוב – זה חשוב כדי לאותת לגוף להמשיך לייצר חלב (וכך למנוע את מעגל הקסמים של ירידה בכמויות, אם כי את צריכה לזכור שתינוק יונק תמיד מעודד ייצור הרבה יותר ממשאבה), ככלל, יש יותר חלב בשעות הבוקר, כך שאם את רוצה להפיק יותר חלב מומלץ לשאוב אז.
למיטב ידיעתי, בעקרון כשאת שואבת את לא "לוקחת" לשניה את הארוחה, בגלל שגם אם השד ריק לגמרי, אם היא יונקת כמו שצריך אז עצם פעולת היניקה שלה משדרת לבלוטות לייצר עוד חלב, והחלב מתייצר תוך כדי. אני באופן קבוע שואבת לפני שאני מניקה אותן, זה לא מפריע להן לשבוע אח"כ. מה שכן, אצלי הן כבר די גדולות. אם את שואבת לפני שאחת מהן אוכלת, זה יכול לגרום לה להיות קצת לא מרוצה בתחילת הארוחה כי החלב לא מיד נכנס לפה...
נראה לי שאחרי שאת משלימה לאחת את יכולה מיד לשאוב מצד אחד (הצד שהיה שלה אם היא היתה יונקת) וכך גם אחרי שאת משלימה לשניה – לשאוב מהצד שלה. כלומר, כל פעם כשמישהי אוכלת מבקבוק את שואבת מצד אחד. אם שתיהן יחד אוכלות מבקבוק, את שואבת משני הצדדים.
ולגב קפיצת גדילה, עם הגדולים ממש בדקתי וזכרתי מתי קפיצות הגדילה וזיהיתי אותן ככאלה, עם התאומות זה כבר היה מאד לא ברור, יום אחד נראה היה שהן בקפיצה, ובאמצע היום או ביום למחרת כבר לא. היו ימים שהיה נראה ששתיהן בקפיצה, והיו ימים שרק אחת. בקיצור, בעקבות דברים שקראתי באינטרנט אני כבר לא כ"כ מתייחסת לזה, ממליצה בחום לקרוא את המאמר המעניין בקישור הזה.
ומזכירה שוב – אני לא מומחית, ואם להדר או למומחיות אחרות יש הסתייגויות מהעצות שלי – תסמכי עליהן, אני כותבת רק מניסיון ומקריאה בפורומים ובאינטרנט...
 

ויקסי3

New member
עדכון ושאלה נוספת

תודה על התשובה ונוס.
האמת שיש לי בת בת שנתיים אותה הנקתי הנקה מלאה עד גיל שנה (הגמילה באה בעיקר מהצד שלה ואני זרמתי עם זה) והיא חלק מהסיבה שאני רוצה לשאוב בטווח הארוך כדי שאם אנחנו ב"זמן איכות" ביחד שמישהו אחר יוכל לעזור, ולטווח הקצר - אם כבר אני מוסיפה למישהי בקבוק אני מעדיפה שזה יהיה ממני ולא תחליף.
אבל-
אתמול עשינו בדיקה וגילו שאחת הבנות עם צהבת והרופא המליץ להפסיק עם ההנקה ולתת לה רק תחליף עד שהערכים ירדו
למעשה הוא אמר שהנקה זה הדבר הכי טוב אבל בגלל שהן שתיים וייצור החלב לא ייפסק הוא כן ממליץ לפחות לעוד יממה (עברנו כבר אחת) לתת רק תחליף. ומאז אני מנסה לשאוב כמה שאפשר כדי לא לרדת בכמויות.

האם חוץ מלשאוב מתי שאפשר יש עוד המלצות? אני ממש מתחילה להרגיש את המלאות בשדיים למרות השאיבות והנקה של אחת (פתאום זה מרגיש שהיא אוכלת כ"כ מעט
)
 

ונוס 26

New member
הנקה בצהבת - דעה הפוכה (כן להניק!)

אני תוהה למההרופא אמר להפסיק הנקה, שאלת אותו? אני מציעה שתקרא במאמרים המצורפים ותתייעצי בהקדם ם רופא מעודד הנקה, ני ממליצה על ד"ר מירה ליבוביץ מאודים. בעקרון, הנקה תכופה עוזרת לצהבת, לא צריך להפסיק להניק אלא צריך להניק יותר. הסחבה היחידה שלא להניק היא שמה שעוזר לצהבת זה לאכול יותר, ואם התינוק לא יונק כראוי (הנקה לא מבוססת) אז נותנים תמ"ל כדי לוודא שאוכל 0 אבל למה להפסיק לגמרי?
בהנחה שמה שיש לה זה צהבת יילוד ולא צהבת הנקה (לפי מה שקראתי צהבת לידה מופיעה רק בגיל 3 שבועות והיא מאד נדירה), זה בכלל לא בטוח שאת צריכה להפסיק להניק - אצלנו הצהבת נמשכה כמה ימים, נראה לי חבל להרוס הנקה (כי רק תמ"ל בשלב הזה יכול ליצור שביתת הנקה) בגלל דעה אחת של רופא.
מעתיקה לך קטע ממאמר של רופאה באתר של קופ"ח כללית:

"האם הנקה משפיעה על צהבת ילודים?
צהבת שכיחה יותר אצל תינוקות הניזונים מהנקה מלאה, בעיקר אם ההנקה עדיין אינה מבוססת היטב, וזאת בהשוואה לתינוקות הניזונים מתחליפי חלב אם (פורמולות). אם את מניקה, הקפידי על שמונה עד 12 הנקות ביממה, במהלך הימים הראשונים שלאחר הלידה. על ידי כך כמות החלב תהיה גבוהה יותר, התינוק יאכל טוב יותר והצהבת תרד. אם ההנקה אינה מבוססת עדיין, כדאי להיעזר באחיות או ביועצת הנקה. בכל מקרה - חלב אם הוא המזון האידיאלי לתינוק"

ממה שהבנתי הצהבת שכיחה יותר אצל יונקים מלא כי אצלם קיימת אפשרות שלהנקה לא מבוססת ולכן האכלה לא מלאה.

מאמר של הכללית
הנקה וסוגי צהבת
יתרונות הנקה בצהבת
 
תוספות - חלק א'

בוקר טוב בנות


ראשית - ונוס - את מקסימה... כתבת דברים נהדרים - גם על נסיונך וההנקה שלך וגם על נושא הצהבת.. תודה רבה יקירה...

שנית..

באמת לא ברור לי מדוע אמר הרופא להפסיק להניק.. בעדינות אכתוב - חבל...


אוסיף כמה מילים ברשותכן..
צהבת ילודים היא שכיחה מאוד אצל קטנטנים שרק נולדו , בחמישה ימים הראשונים לחיים - היא נובעת מקמות מוגברות של בילירובין שנוצר בתהליך פזיולוגי (מתוך "מידע הנקה" ,עלון מידע לרופאים בנושאי הנקה) ובאה לידי ביטוי ברמות גבוהות של בילירובין ומראה צהבהב של העור.

אין שום הנחיה להפסיק הנקה כדי לעזור להוריד את ערכי הבילירובין. נהפוך הוא, יש להמשיך ולהניק כדי לעודד שתן וצואה שבהם יוצא הבילירובין מהגוף..
כדי להוריד את ערכי הבילירובין - חשוב להניק את התינוק בתדירות גבוהה לאורך כל היממה.


אני מצרפת קישור להנחיות בנושא צהבת ילודים של איגוד הנאונטולוגים בארץ ושם כתוב בפירוש : " אין הצדקה להפסיק הנקה בגלל צהבת ילודים למעט במקרים נדירים בהם התינוק מתקרב
מאד לערכים המצדיקים ביצוע החלפת דם. במצבים אלה ניתן לשקול הפסקת הנקה למספר
שעות תוך שאיבת החלב כדי לא לפגוע בהמשך הנקה מוצלחת. אין צורך לתת תוספת תמ"ל
אלא אם התינוק אינו עולה היטב במשקל. "
 
תוספות - חלק ב'

עכשיו אתייחס למה שכתבת ויקסי

אני מסכימה עם מה שכתבה ונוס - מתן תוספות יכול להכניס אותך ללופ שבו את נותנת תוספות, שואבת פחות ומניקה פחות וייצור החלב מתמעט והולך.

בכל פעם שאת נותנת תוספת ולא מניקה - תשאבי, וכך אני מקווה שתגיעי למצב שאת יכולה לתת להן חלב שאוב במקום תמ"ל.

איך היתה השקילה ?

מה אמר הרופא ?
איך ערכי הבילירובין ?

מחכה לתשובותיך ונמשיך משם

יום נעים
 
למעלה