פרגון, עידוד וקצת תובנות
אני עונה מניסיון (תוך כדי שאיבה) לא מקצועית או מומחית בתחום...
ויקסי - המון מזל טוב, כיף לך שילדת תינוקות בשלות וגדולות כ"כ, אני מאחלת שתתרגלי להורות לתאומות עם כמה שםחות רשיים בדרך, ותגלי שזה תענוג יוצא דופן, חוויה מדהימה!
בעיני, נפלא שהחלטת להניק ושאת שואפת להנקה מלאה, אני מניקה מדופלמת עוד לפני לידת התאומות שלי (בנות 4.5 חודשים), הנקתי את שני הבנים הגדולים. להתאמץ ולשאוף להנקה מלאה של תאומות בלידה ראשונה (אני מבינה נכון?) זה לא מובן מאליו, סביבי כולם מעבירים את המסר שבלתי אפשרי להניק תאומים. אז תדעי שזה אפשרי, התאומות שלי אך ורק ינקו, בלי שום תוספת של שאוב או תמ"ל והן עולות יופי במשקל.
את רוב התשובות קיבלת מהדר תאומים, אני כמובן מסכימה עם כל מילה שלה, ומהיכרות בפורום היא מומחית רצינית.
באופן כללי – זה שהן מתעוררות יותר לא אומר שאת לא מניקה כמו שצריך, וגם התחושה של שד ריק, לא אומרת כלום, כי כמו שכתבה הדר- החלב מיוצר "און ליין" בזמן הנקה. מה שכן, אני חושבת שמאד כדאי לך לפגוש יועצת הנקה, שתראה איך את מניקה ותייעץ, נראה לי שאם את שואפת להניק מלא כדאי לנסות לשפר את ההנקה ולוודא שהן יונקות היטב, כך שתדעי בוודאות שתוספת התחליף מיותרת ותוכלי לוותר עליה.
נראה לי שכדאי לקחת בחשבון את האפשרות להכנס למעגל קסמים הרסני של תוספת תמ"ל = הורדת הנקות (כי הן שבעות מהתמ"ל) = הורדת תפוקת החלב בשד= הגדלת תוספת תמ"ל = הורדת תפוקת החלב = עד להפסקת הנקה...
תראי את זה ככה - יש סיכוי שהוצאה הכספית של היועצת תתקזז עם החסכון שבאי קניית תחליף
לגבי מציאת הקו הנכון – הקו הנכון הוא להנניק לפי דרישה, כמה שהן מבקשות ללא גבול, אם יש לך כוחות לזה. אם תניקי כל פעם כשהן מבקשות (זאת אומרת כל פעם כשהן בוכות ולא ידועה לך בוודאות סיבה אחרת, או שהן מסמנות עם הפה) תדעי שהן אוכלות טוב, וגם תעודדי ייצור נוסף של חלב. מהניסיון שלי, אם אין בעיה בהנקה עצמה (ואת זה תדעי בוודאות אן תפגשי יועצת) אז בהנקה לפי דרישה הן אוכלות טוב.
לגבי שאיבות – לא ברור לי למה את רוצה לשאוב. בעקרון אני ממליצה לא להתחיל עם שאיבות כ"כ מוקדם אם זה לא הכרחי, זה סתם מתיש והתעסקות נוספת. כמובן, אם ההמלצה שקיבלת היא לשאוב כדי להגביר ייצור חלב – סבבה (ואז גם כדאי לתת להן את החלב השאוב שלך, במקום תמ"ל)
לגבי מתי – כן, כמו שכתבת מתי שהן מדלגות על הנקה (כי אוכלות תמ"ל או שאוב) אז לשאוב – זה חשוב כדי לאותת לגוף להמשיך לייצר חלב (וכך למנוע את מעגל הקסמים של ירידה בכמויות, אם כי את צריכה לזכור שתינוק יונק תמיד מעודד ייצור הרבה יותר ממשאבה), ככלל, יש יותר חלב בשעות הבוקר, כך שאם את רוצה להפיק יותר חלב מומלץ לשאוב אז.
למיטב ידיעתי, בעקרון כשאת שואבת את לא "לוקחת" לשניה את הארוחה, בגלל שגם אם השד ריק לגמרי, אם היא יונקת כמו שצריך אז עצם פעולת היניקה שלה משדרת לבלוטות לייצר עוד חלב, והחלב מתייצר תוך כדי. אני באופן קבוע שואבת לפני שאני מניקה אותן, זה לא מפריע להן לשבוע אח"כ. מה שכן, אצלי הן כבר די גדולות. אם את שואבת לפני שאחת מהן אוכלת, זה יכול לגרום לה להיות קצת לא מרוצה בתחילת הארוחה כי החלב לא מיד נכנס לפה...
נראה לי שאחרי שאת משלימה לאחת את יכולה מיד לשאוב מצד אחד (הצד שהיה שלה אם היא היתה יונקת) וכך גם אחרי שאת משלימה לשניה – לשאוב מהצד שלה. כלומר, כל פעם כשמישהי אוכלת מבקבוק את שואבת מצד אחד. אם שתיהן יחד אוכלות מבקבוק, את שואבת משני הצדדים.
ולגב קפיצת גדילה, עם הגדולים ממש בדקתי וזכרתי מתי קפיצות הגדילה וזיהיתי אותן ככאלה, עם התאומות זה כבר היה מאד לא ברור, יום אחד נראה היה שהן בקפיצה, ובאמצע היום או ביום למחרת כבר לא. היו ימים שהיה נראה ששתיהן בקפיצה, והיו ימים שרק אחת. בקיצור, בעקבות דברים שקראתי באינטרנט אני כבר לא כ"כ מתייחסת לזה, ממליצה בחום לקרוא את המאמר המעניין
בקישור הזה.
ומזכירה שוב – אני לא מומחית, ואם להדר או למומחיות אחרות יש הסתייגויות מהעצות שלי – תסמכי עליהן, אני כותבת רק מניסיון ומקריאה בפורומים ובאינטרנט...