מצטרפת חדשה זקוקה לעצה

אלונה777

New member
מצטרפת חדשה זקוקה לעצה

שלום חברים, הגעתי אליכם הישר מפורום הריון לאחר טיפולים. לפני 3 חודשים ילדתי תינוקת מקסימה מה שהפך אותי לאמא מאושרת ומותשת לשני ילדים מוזרעים ומדהימים ביותר. הגדול עולה לכיתא א' (איזה התרגשות
) . חופשת הילדה שלי מסתיימת ומה לעשות - אחרי החגים אני חוזרת לעבודה, כאשר אמא שלי אמורה לשמור על התינוקת בשנה הקרובה, עד ספטמבר הבא. מכאן יש לי שתי שאלות: אמא שלי אמורה לשמור עליה מ-7:30 בבוקר ועד 2 בצהריים, 5 ימים בשבוע, כאשר היא רצתה לעשות את זה ללא תשלום, אבל אני התעקשתי לשלם. ( יש לציין שבשביל אמא שלי הנכדים הם כל עולמה ו"אין לה חיים" חוץ מהנכדים ). כך שבשבילה לטפל בתינקת שלי זאת פשוט ברכה והנאה צרופה, ולכן היא לא מוכנה לשמוע על לקבל ממני תשלום. אני בשום אופן לא מוכנה שהיא תטפל בה בלי תמורה . השאלה היא כמה היום מקובל לשלם למטפלת שמטפלת בביתה בתינוק אחד? האם כדאי לשלם לאמא כמו למטפלת? או יותר? או פחות? שאלה שניה היא איפה. בבית שלה או בבית שלי? אמא שלי גרה במרחק נסיעה של 5 דקות ממני, ואני בכל מקרה נוסעת בכיוון כדי להוריד את הגדול בבית הספר. יש לה בית גדול ונוח שממוקם ליד פארק גדול. לכן אין לי בעיה לקחת את התינוקת אליה כל בוקר. מצד שני , יש אפשרות שהיא תבוא אליי הביתה ותשמור עליה אצלי. כמובן שיש יתרון גדול וגם נוחות גדולה בכך שלא אצטרך להוציא את התינוקת שלי כל בוקר מהבית. מצד שני אני רואה יתרון בכך שבתפיסה של הילדה תיווצר הפרדה בין הבית של סבתא לבית שלה , מבחינת הרגלים וכללי התנהגות. הרי בסופו של דבר אמא שלי תפנק אותה עד בלי די (אין לי כמובן בעיה עם זה) אבל אני רוצה לשמור בבית שלי על כללים יותר ברורים. לכן נראה לי שהפרדה בין שני בתים תיצור גם הפרדה תפיסתית . מה דעתכם ? אשמח לקבל תגובות.

אלה 2

New member
מזל טוב להולדת הבת

אחרי ניסיון של השנה, הייתי מציעה לך לקחת בחשבון שבחורף היא תבוא אלייך ובימים נעימים יותר- תוכלי לקחת אותה לבית הסבתא. הבן שלנו היה השנה במשפחתון שהסתובב- כל חודשים בבית אחר. שינויי האוירה, האזור, המשחקים היו טובים מאוד. מצד שני- אצלנו זה היה בחורף והיה לי מאוד כיף שלא הייתי צריכה להוציא אותו בימי החורף הקרים של אזור ירושלים... בהצלחה

לבנה123

New member
מזל טוב, וברוכה הבאה -

איזה כיף לך שיש לך אמא כזאת. אני חושבת שבחורף באמת יהיה נעים יותר שאמא שלך תגיע אליך, ושמלבד זאת הייתי מעדיפה שהילדה שלי תהיה אצל הסבתא בבית. אבל אולי זו הרגישות שלי לזה שאני לא יכולה לסבול את המחשבה של אמא שלי שמסתובבת לי בבית בין הרגליים כל היום... חוצמזה - אצלנו מקובל לתת כ-3500 למשרה שאת מתארת. עדיין לא נראה לי שאם בתאוריה אמא שלי היתה שומרת לי על הילדה (ואצלנו זה לחלוטין בתאוריה) הייתי משלמת לה. אולי קונה לה מתנות מדי פעם, ובטח מחמיאה, ובטח מציעה מדי פעם לשלם, אבל זה היה מרגיש לי מוזר לשלם לה כעובדת שלי. ושוב - מזל טוב!

אלונה777

New member
קודם כל תודה

כן, גם אני מעדיפה שלא יסתובבו לי בבית, אפילו שזאת אמא שלי, והיא לא אחת שדוחפת את האף, אבל בכל זאת. דווקא בתוך המשפחה חשוב לשמור על גבולות. לגבי חורף - אולי באמת בימים מאוד קרים וגשומים של חורף ירושלמי אבקש ממנה שתבוא אליי. אני דווקא חושבת שמאוד חשוב לשלם , כיוון שזה בעצם מאפשר לי בתחום הזה לבנות איתה יחסים של עובד - מעביד, מה שמאפשר לי "לדרוש" שתקפיד על דברים שחשובים לי , מבחינת התזונה או הרגלים . אם אני ארגיש שהיא "עושה לי טובה" אני אל אהיה מסוגלת להעיר לה על משהו שלא נראה לי נכון. עצם התשלום מאפשר לי להפריד בין אמא -סבתא לבין אמא-מטפלת וזה מציב גבולות ומחוייבות לשני הצדדים. מעבר לזה אין ספק שיש לי אמא מדהימה בקטע הזה ובלעדיה כבר היתי קורסת, כי בדיוק 3 שבועות אחרי הלידה עברנו דירה . כמות האהבה שהיא ואבא שלי מרעיפים על הנכדים - זה משהו בלתי רגיל. אני לא זוכרת שאני כבת שלהם קיבלתי את אותו יחס
. איזה כיף לילדים שלי
.

אפרסקה

New member
מניסיוני - מעדיפה בבית המטפלת

מכמה סיבות: א) נשמע שהבית שלה מאוד נחמד וידידותי לילדים. ככה זה היה אצלנו לפחות, אנחנו גרים בדירה ולמטפלת של ענבר (עד לפני שנה) יש בית קרקע עם חצר ונדנדה וכו'. ברור היה לי שיהיה לה הרבה יותר נחמד ונעים שם. אצלנו ספציפית יש גם בעיית גישה לשכונה ולבוא אלינו משמעו היה שהיינו צריכה להביא אותה. ב) סטייה אישית שלי כמי שהבית שלה הפוך - לא רציתי להתחיל לעשות כל הזמן מסדר המפקד כי באה המטפלת, להתנצל על ערמות כביסה וכו'. ג) מסכימה איתך על החשיבות של ההפרדה בין בית של אמא ואבא על כלליו ומנהגיו לבית סבתא/מטפלת ששם הכללים שונים. ד) זה תלוי בך כמובן - אבל לי לא הפריע שענבר תשתלב בסדר היום של המטפלת ז"א, ברור שבראש סדר העדיפויות היה הטיפול בה. אבל כשענבר ישנה נניח, ממש לא הפריע לי שהמטפלת תעשה כביסה כלים בישולים לעצמה. היה חשוב לי שתרגיש בנוח - כמובן שזו מישהי שסמכתי עליה מספיק שלא תזניח את ענבר (היא מטפלת מדהימה שאני מתגעגעת אליה קשות) ה) לגבי ימי חורף או שישנה - כבר אמרו לפני שאפשר להיות גמישי ואם יש יום מאוד גשום אז להביא את אמך אלייך ולא את בתך אליה. לנו לא הייתה האופציה הזו ובחורף זה באמת פחות נוח, בשינה זה פחות הפריע לנו כי ענבר ישנה כ"כ עמוק שלקחנו אותה כמו שהיא בפיגמה, אל הסל קל באוטו ואז הוצאנו מהסל קל והיא בכלל לא הנידה עפעף. אבל זה עניין של מזל.

גוליגל

New member
אצלה + גמישות

(קודם כל מזל טוב! וברוכה המצטרפת) עדיף לדעתי שזה יהיה אצלה מכל הסיבות שצוינו (לא הייתי רוצה את אמא שלי מסתובבת לי בדברים, יצירת מסגרת וכו'), בין אם תשלמי לה בסוף ובין אם לאו (אגב, על "אצלה" לדעתי נהוג לשלם טיפה פחות). הייתי מסכמת איתה על גמישות - למשל שאם הילדה חולה וישנה עד מאוחר, למשל, שתבוא אליך. אם אמך נוהגת אני ממליצה לצייד אותה בכסא בטיחות באוטו שלה, שתוכל לקחת אותה באוטו (למשל לרופא - נוח מאוד). כך היא תוכל במקרי הצורך לבוא אליך ולאסוף את הבת מאצלך. חוץ מעניין המיקום אני ממליצה לך לחשוב טוב איך עוברים את זה עם אמא שלך שמטפלת בבת שלך. סוגיית התשלום היא אחת מני רבות. איך מיישבים הבדלים בהשקפה החינוכית, באיזה סוג של דברים כן או לא עושים עם הילדה, מה מאכילים ובאיזה סגנון וכו'. שיהיה בהצלחה.

למעלה