מצטרפת חדשה/ ישנה עם מיליון שאלות

luty 5

New member
מצטרפת חדשה/ ישנה עם מיליון שאלות

שלום לכולן,
אני בתחילתו של הריון שני, את הראשון סיימתי לפני כ 5 שנים בלידה טבעית בבית חולים "רגיל" והייתי בעיקר מרוכזת בלצלוח את הלידה ללא התערבויות..
היום אני במקום אחר ומתחילה לשקול ברצינות לידה ביתית אבל יש לי המון שאלות גם לאחר בדיקה ברשת ובפורום.. אשמח לכל תובנה:
בעיקר לא ברור לי מה עושים אחרי הלידה, כלומר מי בודק את התינוק? (פשוט ניגשים לטיפת חלב? גם אם אין לנו מספר זהות לתינוק?) ומי בודק אותי? חוזרים לרופאת נשים אחרי 6 שבועות או לפני? או שבכלל המיילדת מבצעת מעקב והאם יש לה את הכישורים לכך?
אה, ומה עושים עם הכלבה בזמן הלידה?

בנוסף אשמח להסבר בנוגע לעלויות..

תודה מראש,
לוטי

ברוכה הבאה!

לאחר לידה ביתית המיילדת נמצאת איתך כ 3 שעות ומדריכה אותכם למה לשים לב. היא מגיעה יום אחרי לראות מה העניינים. אפשר ורצוי להזמין רופא ילדים לבית לאחר הלידה, (רוב היולדות אכן עושות את זה). עם המכתב מהרופא והמיילדת הולכים למשרד הפנים (אפשר לחכות אפילו כמה שבועות), ורושמים את התינוקת.(אם אתם באים עם תינוקת קטנה תוכלו לעקוף את התורים).
לגבייך - אם את רגילה ורוצה להיות במעקב חזרי לרופאת הנשים שלך כשאר תרגישי צורך. זה מאד אישי וכל אחת לפי ההרגלים והצרכים שלה, ולפי איך שהתנהלה הלידה (תפרים..?)
לגבי עלויות - המחיר בגדול הוא 5000 ש כולל פגישות לפני הלידה ופגישה אחת אחרי. יש שלוקחות גם על פגישת היכרות, יש שממליצות שיהיה עוד זוג ידיים בשלב השני של הלידה ומבקשות עוד 500-1500 ש לאשת מקצוע כזו (עוד מיילדת או דולה).
בהצלחה ותעדכני אותהו!

הסהר

New member
עוד שאלה -

לאחר הלידה הראשונה, היה לי קרע קטן שלא הפסיק לדמם גם אחרי כשעתיים וחצי, ורופא הילדים שהגיע עשה לי תפר אחד במקום.
אני מניחה שלא כל רופא ילדים שמגיע אחרי לידת בית מוכן לכך ויודע לתפור...
אם כך מה עושים במצב כזה ? הולכים לבי"ח או שיש עוד אפשרויות ?

בדר"כ המיילדת או הרופא שמלווים

את הלידה תופרים. הם לא אמורים להשאיר אותך מדממת וללכת.
נשמעת לי התנהלות קצת הזויה.

הסהר

New member
דווקא לא חשבתי שזה הזוי...

המיילדת הייתה בבית כשהרופא הגיע. היא קיוותה שהדימום יעצר לבד ולכן לא תפרה מיד. כשזה לא קרה, היא ביקשה ממנו לתפור והוא כאמור היה מוכן לכך.

אז היא לא הלכה והשאירה אותך מדממת

נרגעתי. דמיינתי אותה הולכת ומשאירה אותך מדממת לבד.
שמחה שהיא נשארה איתך וסביר אם הרופא לא היה תופר
היא היתה תופרת אותך. מיילדות בית עושות את זה למרות
שבבי"ח רק רופאים תופרים.

הסהר

New member

למעלה